kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 293 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal illusztrálva. Kihajtható mellékelttel. |
Előszó az első kiadáshoz | 3 |
Előszó a második kiadáshoz | 4 |
Bevezetés | 5 |
A zöldséghajtatás jelentősége | 5 |
A zöldséghajtatás és a szántóföldi korai zöldségtermesztés fejlődése | 11 |
A zöldséghajtatás kialakulása és fejlődése külföldön | 11 |
A zöldséghajtatás fejlődése hazánkban | 13 |
A fontosabb zöldséghajtató körzetek | 18 |
Budapest és környéke | 23 |
A kecskeméti körzet | 24 |
A hevesi körzet | 26 |
A szentesi körzet | 27 |
A gyulai körzet | 28 |
A mohácsi körzet | 30 |
A zöldséghajtató telep berendezése | 31 |
A hajtatótelep helyének kijelölése | 31 |
A hajtatóberendezések építéséhez és üzemeltetéséhez használt anyagok | 35 |
Zöldséghajtató építmények | 41 |
Hajtatóágyak | 41 |
Növényházak | 53 |
Gombatermesztő házak | 76 |
A zöldséghajtatásban használt földkeverékek és trágyák | 80 |
Földkeverékek | 80 |
Trágyák | 83 |
Szervestrágyák | 83 |
Műtrágyák | 85 |
Szaporítás | 87 |
A vetés előtti magkezelési eljárások | 87 |
A vetés módja és időpontjának kiválasztása | 88 |
A palántanevelés | 91 |
A hőszabályozás | 91 |
Fényszabályozás | 93 |
A víz és a tápanyaghiány pótlása | 93 |
A palánták edzése | 95 |
A palánták tűzdelése | 95 |
A tápkockás palántanevelés | 96 |
A palánták állandó helyre ültetésének ideje | 98 |
A tenyészterület meghatározásának irányelvei | 100 |
Általános jellegű növényvédelmi munkák és növényvédőszerek | 102 |
Fertőtlenítő munkák | 102 |
Termesztőberendezések és eszközök fertőtlenítése | 02 |
Talajfertőtlenítés | 03 |
A fontosabb növényvédőszerek ismertetése | 106 |
Csávázószerek | 106 |
Gombaölőszerek | 106 |
Rovarölőszerek | 107 |
Gyomirtószerek | 109 |
Szedés, előkészítés az értékesítésre | 110 |
A szedés ideje és módja | 110 |
Tisztítás, osztályozás, csomagolás | 112 |
A hajtatás üzemgazdasági vonatkozásai | 117 |
A vetésforgó szerepe a zöldséghajtatásban | 117 |
A zöldséghajtató berendezések gazdaságos hasznosítása | 119 |
A munkaerőszükséglet alakulása a hajtatóüzemben | 124 |
A zöldséghajtatás jövedelmezősége | 126 |
Az egyes zöldségfélék hajtatása | 131 |
A paradicsom | 131 |
A paprika | 148 |
Az uborka | 165 |
A tök | 183 |
A burgonya | 187 |
A fejes saláta | 197 |
A retek | 208 |
A karalábé | 215 |
A gomba | 222 |
A bab | 234 |
A sárgadinnye | 237 |
A görögdinnye | 243 |
A karfiol | 244 |
A hagyma | 250 |
A borsó | 253 |
A sárgarépa | 255 |
A petrezselyem | 258 |
A spenót | 259 |
A sóska | 261 |
A szamóca | 264 |
A cikória saláta | 272 |
A spárga | 276 |
Irodalom | 287 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.