1.061.482

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Észszerű és gazdaságos táplálkozás

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Művelt Nép Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 56 oldal
Sorozatcím: Természettudományos Kiskönyvtár
Kötetszám: 93
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Életünk fenntartásához folyamatos táplálkozásra van szükségünk. Szervezetünk csupán akkor képes munkáját ellátni - ilyen munka a légzés, emésztés, mozgás, gondolkodás,vagy bármilyen az élethez... Tovább

Előszó

Életünk fenntartásához folyamatos táplálkozásra van szükségünk. Szervezetünk csupán akkor képes munkáját ellátni - ilyen munka a légzés, emésztés, mozgás, gondolkodás,vagy bármilyen az élethez tartozó cselekvés is - ha a munka elvégzéséhez megkapja a megfelelő táplálékot. Életműködésünk akkor lesz kielégítő s zavartalan, ha a magunkhoz vett táplálék mindazokat az anyagokat tartalmazza, amelyekre szervezetünknek szüksége van.
Táplálékunkat az élelmiszerek és a belőlük készülő ételek szolgáltatják. Ezekből nyeri szervezetünk emésztőnedveink átalakító folyamatai során a tápanyagokat.
Helyes táplálkozásunkhoz ismernünk kell tehát azokat a tápanyagokat, melyekre szükségünk van és ismernünk kell az élelmiszerek összetételét, hogy helyes megválasztásukkal tápigényünket kielégíthessük. Naponta többször táplálkozunk, mert emésztőszerveink befogadó- és feldolgozóképessége korlátozott. Ha az egész napi ételmennyiséget egyszerre ennénk meg, annyira megterhelné emésztőrendszerünket, hogy megbetegednénk. Ezért kell a napi ételmennyiséget három-négy étkezésre elosztva fogyasztani. Vissza

Tartalom

Bevezetés 3
I. A szervezet tápanyagszükséglete 6
II. A biológiai érték fogalma a táplálkozásban 22
III. Biológiailag magas értékű élelmiszerek és ételek 26
IV. Biológiailag magas értékű étkezések 37
V. Helyes és helytelen konyhatechnika 43
VI. Az ételek romlása50
VII. Az alkohol 53
Befejezés 55

Somogyi Lászlóné

Somogyi Lászlóné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Somogyi Lászlóné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem