kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
Oldalszám: | 102 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 21 cm |
ISBN: | 963-232-646-6 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. |
Ajánlás | 6 |
Néhány adat a középkorból | 9 |
A XVIII. századtól a XIX. század elejéig | 9 |
Gabona alapanyagú ételek | 11 |
Húsételek | 13 |
Ételek tejből és tojásból | 14 |
Főzelékek | 16 |
Gyümölcs- és szőlőfogyasztás, -feldolgozás | 18 |
Italok, fűszerek, ízesítők | 20 |
A jobbágyfelszabadítás kezdetétől napjainkig (1850-1960) | 24 |
A kenyér | 31 |
Tészták | 33 |
Pépes ételek | 37 |
Főzelékek, zöldségételek | 38 |
Savanyúságok és saláták | 41 |
Gyümölcsök | 41 |
Ízestítők, fűszerek | 44 |
Vadnövények | 45 |
Sertés | 47 |
Baromfi | 48 |
Borjú és marha | 49 |
Tej és tejtermék | 49 |
Hal, csík | 50 |
Vad | 50 |
Néhány jellegzetes étrend | 50 |
Megjegyzések a receptekhez | 53 |
Levesek | 55 |
Levestészták | 67 |
Mártások | 68 |
Kásák | 69 |
Pépek | 70 |
Egytálételek | 71 |
Ételek sertéshúsból | 73 |
Ételek marhahúsból | 76 |
Ételek csirkéből | 76 |
Ételek birkából | 77 |
Halételek | 78 |
Vadételek | 80 |
Gombás ételek | 81 |
Tejtermékek | 82 |
Kelt tészták | 83 |
Fánkok | 84 |
Lepények, pogácsák | 85 |
Sült tészták | 86 |
Rétesek | 88 |
Forrázott és főtt tészták | 89 |
Sütemények | 89 |
Utószó | 96 |
Irodalom | 98 |
Receptkereső | 99 |