1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Koktélok enciklopédiája

Közismert, egzotikus és ultramodern koktélok alkohollal és anélkül

Szerző
Fordító
Budapest
Kiadó: Ventus Libro Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 328 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9546-49-6
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A koktélok eredete bizonytalan, biztos azonban az, hogy az első koktélok Amerikában készültek. Egy amerikai folyóirat, a The Ballance 1806 táján közölt először koktélrecepteket, és 1862-ben jelent meg az első koktélkeverési kézikönyv. Vitathatatlanul az Egyesült Államok és Kuba bárjaiban lehetett rátalálni a koktélkészítés legavatottabb mestereire, a XX. század első éveiben. Ők voltak azok, akik a százféle összetevőből olyan kellemes frissítő italokat kevertek, melyek pompás színe és díszítése a büszke páva vagy a kakas farktollára emlékeztetett. Innen az elnevezés: cock's tail vagyis kakas farka.
Ez a kötet több mint négyszáz, az egész világon ismert koktél leírását tartalmazza, valamint olyan háttérismeretek tárháza is, melyeket csak az igazán hozzáértők ismernek.
Engedjünk elcsábítani magunkat a koktélok színes kavalkádjától és élvezzük sokféleségüket.
Fedezzük fel, hogyan készülnek a legújabb koktélok, milyen összetevőket használnak fel a keverésnél, milyen poharakban... Tovább

Fülszöveg

A koktélok eredete bizonytalan, biztos azonban az, hogy az első koktélok Amerikában készültek. Egy amerikai folyóirat, a The Ballance 1806 táján közölt először koktélrecepteket, és 1862-ben jelent meg az első koktélkeverési kézikönyv. Vitathatatlanul az Egyesült Államok és Kuba bárjaiban lehetett rátalálni a koktélkészítés legavatottabb mestereire, a XX. század első éveiben. Ők voltak azok, akik a százféle összetevőből olyan kellemes frissítő italokat kevertek, melyek pompás színe és díszítése a büszke páva vagy a kakas farktollára emlékeztetett. Innen az elnevezés: cock's tail vagyis kakas farka.
Ez a kötet több mint négyszáz, az egész világon ismert koktél leírását tartalmazza, valamint olyan háttérismeretek tárháza is, melyeket csak az igazán hozzáértők ismernek.
Engedjünk elcsábítani magunkat a koktélok színes kavalkádjától és élvezzük sokféleségüket.
Fedezzük fel, hogyan készülnek a legújabb koktélok, milyen összetevőket használnak fel a keverésnél, milyen poharakban szervírozzák, valamint azt is, hogy miképpen díszítik. Mire mindezzel végzünk, adódik alkalom egy kis kóstolgatásra is. Vissza

Tartalom

Az alkohollepárlás története6
Az alkohollepárlás folyamata10
A lepárlókészülékek fajtái11
A koktélkészítés tudománya13
A szeszes alapitalok16
Whisky16
Brandy26
Gin29
Tequila32
Rum34
Vodka36
Technikák40
Koktélok A-Z-ig47
Koktélok mutatója318

Simon Polinsky

Simon Polinsky műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Simon Polinsky könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem