1.066.620

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Shakespeare konyhája

Reneszánsz receptek mai szemmel

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Budapest
Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 266 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 21 cm
ISBN: 963-549-023-2
Megjegyzés: Színes, fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Mit szólna valami vadonatúj recepthez? Nagyszerű, de legyen legalább négyszáz éves!
A Shakespeare konyhájának legtöbb fejezete egy-egy Erzsébet-kori szakácskönyvírót mutat be.
Az Alapreceptek című fejezetben Sir Hugh Plattal, szakácskönyvíróval, költővel és feltalálóval találkozunk, akit a mezőgazdaság terén tett újításaiért I. Jakab király ütött lovaggá.
Az Édességek című fejezetben megismerhetjük Sarah Logne-ot, aki receptjeivel I. Erzsébet királynőnek és I. Jakab királynak okozott nagy élvezetet, az Előételeknél Gervase Markhamot, akinek 1615-ös szakácskönyve így kezdődik: "Az evés és ivás nagyon kellemes kitaláció."
Ismerjék meg ezeket a csodálatos Erzsébet-kori szakácsokat, receptjeiket, a 16-17. századi európai ételeket és étkezési szokásokat, miközben visszautazunk Shakespeare Angliájába.

Tartalom

Bevezető
Köszönetnyilvánítások
Patrick O'Connel: Előszó
Encsembencsemek: Előételek3
Sűrű levesek: Levesek és raguk35
Saláták61
Zöldségfélék85
Szárnyasok111
Húsok137
Halak169
Édességek199
Alapreceptek235
A lakoma és az étrend243
Irodalom261
Mutató265
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem