kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | "Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai R.T. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Spirál |
Oldalszám: | 68 oldal |
Sorozatcím: | A m. kir. földmivelésügyi minisztérium gazdasági szakkönyvei |
Kötetszám: | 46 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 17 szövegábrával illusztrálva. Harmadik kiadás. |
Sertéstenyésztés | |
A sertéstenyésztés jelentősége | 3 |
Zsírsertés | 4 |
Hússertés | 6 |
Fajtamegválasztás | 7 |
Sertésól | 8 |
Legelő | 8 |
A tenyészanyag kiválasztása | 9 |
A tenyészbevitel ideje | 10 |
Rühetés | 10 |
Az évi ellések száma, ideje, módja | 10 |
Vemhesség | 11 |
Ellés | 12 |
A kocák értékmérő tulajdonságai | 13 |
Szaporaság | 13 |
Malacnevelőképesség | 14 |
Kiegyenlítettség | 14 |
Malacnevelés | 16 |
Elválasztás | 19 |
A sertések takarmányozása | 20 |
Tenyészkocák takarmányozása | 21 |
Szopós malacok takarmányozása | 24 |
Választási malacok takarmányozása | 29 |
Növendékállatok takarmányozása | 30 |
Tenyészkanok takarmányozása | 31 |
A sertések hízlalása | |
A hízlalást befolyásoló tényezők | |
A hízlalásról általánosságban | 32 |
Egészség, ellenállóképesség | 33 |
Fajta | 34 |
Származás | 34 |
Életkor | 34 |
Ivar | 35 |
Egyöntetűség | 35 |
A hízók elhelyezése | 36 |
A hízók takarmánya | 37 |
Vitamintartalom | 38 |
A takarmányok vegyi hatása | 39 |
Ásványi anyagok | 40 |
Fehérjék | 40 |
A takarmányok hatása a zsír és a hús minőségére | 40 |
A zsírsertések hízlalása | |
Általános szempontok | 41 |
Éves mangalicasüldők hízlalása | 43 |
Öreg mangalicák hízlalása | 47 |
A mangalicák expresszhízlalása | 49 |
A hússertések hízlalása | |
Általános szempontok | 52 |
Sonkasüldő hízlalása | 54 |
Baconsüldők előállítása | 55 |
A tőkesúlyra hízlalás | 58 |
Süldőhízlalás. (Húsra, zsírra hízlalás) | 61 |
Öreg hússertések zsírra hízlalás | 63 |
Összefoglalás | 64 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.