1.056.329

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sertéstakarmányozás

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 292 oldal
Sorozatcím: Gazdakönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-8439-50-5
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A gyorsan fejlődő, erőteljes növekedési képességű sertésfajták környezetükkel, takarmányozásukkal szemben is igényesek. Csak a szakszerűen takarmányozott állatoktól várhatunk jó eredményeket, gazdasági hasznot.
A szerző elsőként tárgyalja az új hazai takarmányértékesítési rendszer alapján a sertés takarmányozását.
A táplálóanyag-szükségletekre vonatkozó adatok is a lehető legfrissebbek. Könyvünkkel a gyakorlati sertéstartóknak, -tenyésztőknek és -hízlalóknak kívánunk segítséget nyújtani ismereteik gyarapításához.

Tartalom

Alapismeretek a sertés takarmányozásához5
A sertés táplálkozásának jellege5
A takarmány emésztése, felszívódása és értékesülése10
A sertéstakarmányok alkotórészei13
A szárazanyag-tartalom14
A víztartalom15
A fehérjék16
A zsírok35
A nyersrost48
A N-mentes kivonható anyagok74
A vitaminok78
Ásványi anyagok93
A sertés takarmányozásában használatos takarmányegységek112
A takarmányegységek típusai114
A takarmány energiatartalma117
A takarmányegység iránti irreális elvárások118
A takarmányok kihasználását befolyásoló tényezők122
A takarmány értékesülését befolyásoló tényezők127
A takarmányegység iránt támasztható reális igények127
A sertéstakarmányok fontosabb értékelési rendszerei129
A sertéstakarmányok új hazai energiaértékelési rendszere134
Elméleti alapok134
A sertéstakarmányok új hazai takarmányegysége144
Javasolt metodika a sertéstakarmányok emészthetőségének meghatározásához146
A takarmányok relatív fehérjetartalma153
A sertés takarmányai155
Magvak és termések155
A gabonamagvak155
A hüvelyes magvak161
Olajmagvak163
Ipari melléktermékek164
Malomipari takarmányok164
Növényolaj-ipari takarmányok165
Cukorgyári takarmányok167
Szeszgyári takarmányok167
Sörgyári takarmányok167
Keményítőgyári takarmányok168
Állati eredetű takarmányok168
Tejipari takarmányok169
Húsipari takarmányok170
A halfeldolgozó ipar takarmányai172
Egyéb állati eredetű takarmányok173
Zöldtakarmányok173
Szénalisztek, zöldnövénylisztek174
Gumók, gyökerek, húsos termések174
Silózott takarmányok176
A takarmánykiegészítők178
A takarmányipar termékei185
Antinutritív anyagok190
A sertés hazai takarmánybázisának jellegzetességei194
A sertés takarmányainak tárolása és előkészítése196
A sertés vízellátása200
Takarmányozási útmutató202
A tenyészsüldők takarmányozása203
A tenyészkocasüldők takarmányozása204
A tenyészkansüldők takarmányozása209
Tenyészsertések takarmányozása210
A tenyészkoca takarmányozása210
A tenyészkan takarmányozása225
A malacok takarmányozása227
A szopós malacok takarmányozása228
Mesterséges malacnevelés236
Az elválasztott malacok takarmányozása238
A hízósertések takarmányozása244
A különböző célra hizlalt sertések takarmányozása246
Az etetés és itatás módozatai254
Gyakoribb hibák és hiányosságok a hizlalás alatti takarmányozásban257
A hizlalás eredményességének mérése260
A sertés takarmányozása a ház körül261
Irodalom268
Mellékletek272

Dr. Fekete Lajos

Dr. Fekete Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Fekete Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem