1.062.184

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sertéshizlalás

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 200 oldal
Sorozatcím: Gazdasági állatok hizlalása
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A sertéstermékek szerepe az ember táplálkozásában, előállításuk népgazdasági jelentősége3
A sertés emésztésének jellegzetességei6
A sertéshizlalás alapismeretei12
A sertéshizlalásban felhasználható takarmányok és hatóanyagok28
Gabonamagvak28
Hüvelyesmagvak30
Malomipari melléktermékek31
Olajipari melléktermékek32
Állati eredetű takarmányok34
Gyökér- és gumós takarmányok37
Zöldtakarmányok39
Egyéb takarmányok40
Keveréktakarmányok43
Kiegészítő- és hatóanyagok43
A hizlalóistállók építésének és berendezésüknek irányelvei46
A hízósertések takarmányozása67
Takarmányelőkészítés67
Az etetés73
A hízósertések mázsálása78
A húsipari termékek előállítására alkalmas hízott sertések jellemzése80
A Magyarországon tenyésztett főbb sertésfajták és keresztezéseik jellemzése a hizlalás szempontjából90
Magyar fehér hússertés91
Magyar mangalica98
Cornwall105
Berkshire107
Lapálysertések108
Öves sertés109
Tamworth110
Keresztezett sertések110
A hizlalást megelőző tartás befolyása a hizlalás eredményére112
Bacon- és sonkasertések hizlalása118
Tőkesertés-hizlalás130
Hússertések tőkesúlyra hizlalása135
Zsírsertések tőkesúlyra hizlalása141
Öreg sertések hizlalása149
Háztáji sertéshizlalás151
A hízott sertés szállítása159
A hízékonyságra történő szelekció jelentősége a sertéstenyésztésben164
A vágott áru minősítése172
Baconsertés minősítése173
Tőkesertés minősítése178
Nehéz hússertések minősítése179
Zsírsertések minősítése180
A szalonnavastagság megállapítása élő sertésen181
Ajánlott irodalom184
A sertés takarmányainak tápértéke189
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem