1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sercegés és erdőzúgás

Erdei gasztrokalandkönyv/55 recept és idézet a rengetegből

Szerző
Fotózta

Kiadó: Pannon Értéktár Zrt.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 288 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 978-615-00-6326-3
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


SERCEGES„És, . ERDŐZÚGÁS
emi GASm;Ok!ALANPkÖNW
- Amikor kifáradok a mindennapi hajtásban, amikor a városban sok a szmog, nagy
> a tömeg, sokszor eszembe jut, hogy mennyivel nyugalmasabb lenne a nomád életmódot választani. Egyre többször gondolom azt, hogy kemény lenne ugyan, de meg lehetne csinálni, hiszen a természet még mindig megad mindent, amit I sok száz évvel ezelőtt is biztosított. Persze azután rájövök, hogy számos modern-I kori vívmány hiányozna, de azért szívesen álmodozom tovább, miközben a barátom-I tói kapott vaddisznóból jó kis pörköltet készítek bográcsban. Milyen kár, hogy 1 a vadászó, halászó, gyűjtögető életmód elhagyásával szépen lassan elfeledtük J a természet kincseit - kis- és nagyvadak, bogyós gyümölcsök, zöldségfélék, valamint gombák egész sorát. Mindezek régen a vidéki életmód szerves részét képezték, azonban ma már csupán elvétve élnek az erdők-mezők nyújtotta éléskamra portékáival. Sőt, a vadételek sok családban ritkaságnak, ínyencségnek, esetleg... Tovább

Fülszöveg


SERCEGES„És, . ERDŐZÚGÁS
emi GASm;Ok!ALANPkÖNW
- Amikor kifáradok a mindennapi hajtásban, amikor a városban sok a szmog, nagy
> a tömeg, sokszor eszembe jut, hogy mennyivel nyugalmasabb lenne a nomád életmódot választani. Egyre többször gondolom azt, hogy kemény lenne ugyan, de meg lehetne csinálni, hiszen a természet még mindig megad mindent, amit I sok száz évvel ezelőtt is biztosított. Persze azután rájövök, hogy számos modern-I kori vívmány hiányozna, de azért szívesen álmodozom tovább, miközben a barátom-I tói kapott vaddisznóból jó kis pörköltet készítek bográcsban. Milyen kár, hogy 1 a vadászó, halászó, gyűjtögető életmód elhagyásával szépen lassan elfeledtük J a természet kincseit - kis- és nagyvadak, bogyós gyümölcsök, zöldségfélék, valamint gombák egész sorát. Mindezek régen a vidéki életmód szerves részét képezték, azonban ma már csupán elvétve élnek az erdők-mezők nyújtotta éléskamra portékáival. Sőt, a vadételek sok családban ritkaságnak, ínyencségnek, esetleg ünnepi különleges fogásnak számítanak, pedig ahogy halból, úgy vadhúsokból Is ajánlott lenne többet fogyasztani, hiszen nemcsak rendkívül ízletesek, de egészségesek Is.
Mivel a legtöbben nagyon ritkán sütnek, főznek otthon - a saját konyhájukban - vadételeket és ezért kevésbé gyakorlottak benne, tartanak is tőle, hogy elronthatják. Pedig valójában nem nehezebb ezeket elkészíteni, mint más húsételeket. A Sercegés és Erdőzúgás című könyv két szakácsa Igazi kreativitással állt ehhez a lehetőséghez és számos - Igen egyszerűen elkészíthető - remekműveket alkotott. Bizonyítják azt Is, ha valaki csak kiegészítőként használja az erdők-mezők természetes alapanyagait, már akkor Is az Izgalmas ízvllág Igazi magaslatait tapasztalja meg. Aki még sohasem evett szarvast, vaddisznót, nyulat, őzet, annak elsőre talán szokatlan és meglepő lesz. Teljesen újraírhatja számára azt, amit addig a húsokról gondolt. Jellegzetes állagok, karakteres zamatok, pompás színek, meghökkentő gyümölcsös, fűszeres párosítások újragondolt formában.
Néhány éve Igazi forradalom Indult el a magyar gasztronómiában, amelynek célja, hogy modern köntösbe öltöztesse a vidék ételeit. Ml, Takarékok is hasonló helyzetben vagyunk! Évtizedek óta a magyar vidék, a mezőgazdaság meghatározó finanszírozójaként erős hagyományaink vannak, amelyeket megőrizve modernizáljuk a működésünket. Ezért Is támogatjuk ennek a szakácskönyvnek a megjelenését, remélve, hogy egyre többen térnek vissza elődeink ételeihez és a régi magyar ételek művészetéhez. Mlndennekjegyében szeretettel ajánlom Önöknek ezt a kötetet, amely remélhetőleg a hazai gasztrokultúra egyik értékes darabja lesz.
Hollós! Dávid Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Sercegés és erdőzúgás Sercegés és erdőzúgás Sercegés és erdőzúgás Sercegés és erdőzúgás
Állapot:
5.780 ,-Ft
29 pont kapható
Kosárba