kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 79 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-17-0908-6 |
Megjegyzés: | A könyv tankönyvi száma: 29229. Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
Bevezetés | |
Gyakorlatok | |
A protoplazma biofizikai jellemzői | 5 |
A kolloid állapot | 5 |
Emulzió készítése | 7 |
Szuszpenzió készítése | 8 |
A szol-gél állapot | 9 |
A gélek duzzadása | 10 |
A Brown-mozgás | 11 |
A diffúzió jelensége | 12 |
A kolloidok dialízisa | 13 |
Az ozmózis jelensége | 14 |
Plazmolízis | 15 |
Hermolízis | 17 |
Az adszorpció | 17 |
Kolloidok elektromos töltése | 18 |
A koacerváció | 19 |
A kolloidok koagulációja | 20 |
A protoplazma biokémiai jellemzői | 21 |
Biológiai anyagok nedvességtartalmának meghatározása | 21 |
Biológiai anyagok hamutartalmának meghatározása | 22 |
A szén, hidrogén, oxigén, nitorgén minőségi kimutatása biológiai anyagokból | 23 |
A kálcium és a foszfor minőségi kimutatása biológiai anyagokból | 25 |
A lipidek oldékonysága | 26 |
Glicerin kimutatása | 26 |
A növényi olajok telítetlensége | 27 |
A lipidek kimutatása biológiai anyagokból | 28 |
Redukáló cukrok kimutatási reakciói | 29 |
Redukáló cukrok kimutatása biológiai anyagokból | 30 |
Poliszacharidok kimutatása biológiai anyagokból | 31 |
A fehérjék kimutatási reakciói | 32 |
A fehérjék kicsapási reakciói | 33 |
Fehérjék kimutatása biológiai anyagokból | 34 |
DNS kimutatása a sejtben | 34 |
Az enzimhatás kimutatása | 35 |
A hőmérséklet-változás hatása az enzimaktivitásra | 37 |
A pH-változás hatása az enzimaktivitásra | 38 |
Az enzimkoncentráció jelentősége | 40 |
Gátló anyagok hatása az enzimek működésére | 41 |
Zsírbontó enzimek vizsgálata biológiai anyagokban | 42 |
Szénhidrátbontó enzimek vizsgálata biológiai anyagokban | 43 |
Fehérjebontó enzimek vizsgálata biológiai anyagokban | 45 |
A vitaminok hatásának vizsgálata | 46 |
A sejtek anyagcseréje és energiaforgalma | 48 |
A kloroplasztiszok vizsgálata | 48 |
A klorofill alkotórészeinek szétválasztása | 49 |
A fény hatása a fotoszintézisre | 50 |
A fotoszintézishez szén-dioxid szükséges | 51 |
A fotoszintézisnél oxigén szabadul fel | 53 |
A fotoszintézis során keletkezett szénhidrátok kimutatása | 54 |
Az erjedés vizsgálata | 55 |
Az erjedésnél felszabaduló hő mérése | 57 |
A légzésnél felhasznált oxigén mérése | 58 |
A légzésnél felszabaduló szén-dioxid kimutatása | 60 |
A légzésnél hő szabadul fel | 61 |
Anyagok és eszközök | 63 |
Biológiai anyagok | 63 |
Vegyszerek | 67 |
Törzsoldatok készítése | 69 |
Laboratóriumi eszközök | 72 |
Javasolt irodalom | 75 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.