1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Segédanyag az Eladói ismeretek 2. tankönyvhöz

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 110 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21416/S.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a kis könyvecske szorosan hozzátartozik az Eladói ismeretek II. tankönyvhöz. Sokféle hasznos ismeretet nyújt, amellyel tudásunkat megalapozottabbá tehetjük. Ezek az ismeretek azonban nem... Tovább

Előszó

Ez a kis könyvecske szorosan hozzátartozik az Eladói ismeretek II. tankönyvhöz. Sokféle hasznos ismeretet nyújt, amellyel tudásunkat megalapozottabbá tehetjük. Ezek az ismeretek azonban nem tartoznak a szorosan vett tananyaghoz.
Hogyan használhatjuk tehát munkánk során ezt a kötetet? Az egyetemes konyhagépek segédgépei című fejezetet lapozzuk fel akkor, amikor hidegkonyhai vagy melegkonyhai gyakorlatokon egyetemes konyhagépekkel dolgozunk, s felmerül a kérdés: milyen műveleteket végezhetünk a segédgépekkel? Melyik segédgép milyen alapgépre tűzhető fel?
A hideg- és melegkonyha gépei című fejezet olvasmány, s mint ilyen, látókörünk bővítését célozza.
A hidegkonyha munkája című fejezet a hidegkonyhákon végzett gyakorlati tevékenységhez ad segítséget.
A meleg szendvicsek készítése című anyag számos szendvics elkészítésének leírását tartalmazza, s gondolatokat ébreszthet újabb és újabb változatok előállítására. Elsősorban az ételbárban dolgozók tevékenységét kívánja segíteni.
A melegkonyha munkája című fejezet szintén gyakorlati tennivalókat tartalmaz.
Párbeszédek cím alatt mintajátékokat találunk, amelyekhez hasonlót magunk is készíthetünk, s a tanítási órákon vagy a csoportos gyakorlatokon hasznosíthatjuk.
Keresletkutatás és reklám az értékesítő munkát jól kiegészítő ismereteket adó olvasmány.
A báritalok készítése - a meleg szendvicsekhez hasonlóan - recepteket tartalmaz, s újabb italok előállítására ösztönöz. Vissza

Tartalom

Bevezető 3
1. fejezet. Az egyetemes konyhagépek segédgépei 5
Kérdések 19
2. fejezet. A hideg- és a melegkonyha gépei 21
Ételfőző üstök 22
Speciális üstök 23
Diétás asztalok 24
Nagykonyhai automaták 25
Feladatok 28
3. fejezet. A hidegkonyha munkája 29
A hidegkonyha nyers- és járulékos anyagainak előkészítése 30
Zöldségfélék 30
Gyümölcsök 34
Fűszerek és ízesítőszerek 35
Zsiradékok 36
Húsok és húsipari termékek 36
Baromfifélék 37
Halak és egyéb hidegvérű állatok 37
Vadon élő állatok húsa 38
Tej és tejtermékek 39
Tojás 39
Tartósított élelmiszerek 39
A hidegkonyhai készítmények díszítése 40
A díszítés eszközei 40
A díszítés anyagai 43
A díszítés motívumai 50
Kérdések, feladatok 52
4. fejezet. A meleg szendvicsek készítése 53
Konyhai előkészítést nem igénylő szendvicsek 53
Konyhai előkészítést igénylő szendvicsek 55
Nyitott szendvicsek 55
Csukott szendvicsek 58
Melegített szendvicsek 59
Lángosfajták 61
5. fejezet. A melegkonyha munkája 63
Hőbehatások 65
A főzés 65
A sütés K 67
A párolás 68
Kérdések, feladatok 69
6. fejezet. Párbeszédek 71
Hivalkodó vendég - nyugodt eladó 71
Türelmetlen, gyanakvó vendég - türelmes eladó 72
Törzsvendég - bizalmaskodó eladó 73
Törzsvendég - udvarias eladó 74
Feladatok 76
7. fejezet. Keresletkutatás és reklám 77
A keresletkutatás 78
A keresletkutatás területei 78
A keresletkutatás módszerei 79
Az eredmények értékelése 83
A reklám 83
A reklám jelentősége 84
A reklám célja, feladata 84
A reklám eszközei 86
Kérdések, feladatok 90
8. fejezet. Bár italok készítése 91
Koktélok 91
Alkoholtartalmú koktélok 91
Alkoholmentes koktélok 96
Fizzék 97
Alkoholtartalmú fizzék 97
Alkoholmentes fizzék 98
Koblerek 99
Alkoholtartalmú koblerek 100
Alkoholmentes koblerek 100
Flipek 100
Alkoholtartalmú flipek 100
Alkoholmentes flipek 102
Puncsok 103
Alkoholtartalmú puncsok 103
Alkoholmentes puncsoki 103
Grogok 104
Bólék 105
Felhasznált irodalom 107

Székely György

Székely György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Székely György könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Segédanyag az Eladói ismeretek 2. tankönyvhöz Segédanyag az Eladói ismeretek 2. tankönyvhöz

A gerinc javított.

Állapot:
940 Ft
470 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba