kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Dinasztia Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 246 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-657-110-4 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21406. |
ÜZEMI ISMERETEK | 3 |
A cukrászüzem részei (helyiségei) | 3 |
Raktárak | 5 |
Anyagraktár | 5 |
Fogyóeszköz- és tisztítószerraktár | 6 |
Kéziraktár | 6 |
Félkészáru-raktár | 7 |
Előkészítő | 7 |
Cukrászműhely | 7 |
Mosogató | 9 |
Hűtőberendezések helyisége | 10 |
Expedíció | 11 |
Szociális helyiségek | 12 |
Az üzem berendezései | 12 |
Munkaasztalok | 12 |
Szekrények | 13 |
Sütőlemeztartók | 14 |
Ládák | 15 |
Főzőberendezések | 15 |
Sütőberendezések | 20 |
Cukrászüzemi gépek | 24 |
Habverő, keverőgép | 24 |
Dagasztógép | 27 |
Tésztanyújtó gép | 29 |
Tésztaosztó gép | 30 |
Hengergép | 31 |
Habfúvó gép | 33 |
Fondángép | 36 |
Emulgeátor | 37 |
Tojásmosó | 38 |
Magozógép | 39 |
Mandulahámozó gép | 39 |
Mákdaráló | 40 |
Diódaráló | 41 |
Egyetemes őrlőgép | 41 |
Gesztenyepasszírozó | 42 |
Tésztalapkészítő gép | 43 |
Citromprés és -reszelékkészítő gép | 43 |
Tésztaalakító (dresszírozó) gép | 43 |
Hűtő- és fagyasztóberendezések | 44 |
Jégszekrény | 44 |
Hűtőszekrény | 45 |
Fagylalttároló pult | 49 |
Fagylaltfagyasztó gépek | 50 |
Lágyfagylaltgép | 52 |
Munkaeszközök | 54 |
Nyújtók | 54 |
Kések | 55 |
Formák | 56 |
Kiszúrók | 56 |
Idomcsövek | 57 |
Edények | 57 |
Sziták | 58 |
Kanalak | 58 |
Sütőlemezek | 58 |
Habverők | 58 |
Mártóvilla | 59 |
Tortalemezek | 59 |
Rács | 59 |
Ecsetek, kefék | 59 |
Mérőeszközök | 59 |
Üzemi és személyi higiénia | 61 |
Az üzem higiénéje | 61 |
Személyi higiéne | 62 |
Munka- és balesetvédelem | 62 |
A CUKRÁSZTECHNOLÓGIA ALAPMŰVELETEI | 65 |
Előkészítő műveletek | 65 |
Félkész termékek előállítása | 66 |
Tésztakészítés, tésztalazítási módok | 68 |
Sütés | 70 |
Befejező, kikészítő műveletek | 71 |
AZ ELŐKÉSZÍTŐ MŰVELETEK | 73 |
Az alap- és járulékos anyagok előkészítése | 73 |
Cukortartalmú anyagok | 73 |
Lisztek és keményítőtartalmú nyersanyagok előkészítése | 75 |
Magvak előkészítése | 76 |
Zsiradékok előkészítése | 80 |
Tej és tejtermék előkészítése | 82 |
Tojás és tojáspor előkészítése | 84 |
Gyümölcsök előkészítése | 86 |
Szesz és szeszes italok előkészítése | 86 |
Fűszerek, zamatosítóanyagok előkészítése | 87 |
Savanyítók előkészítése | 88 |
Tartósítószerek előkészítése | 88 |
Szilárdítóanyagok előkészítése | 88 |
Mesterséges színezékanyagok előkészítése | 89 |
Lakkok előkészítése | 89 |
Eszközök, berendezések előkészítése | 90 |
CUKRÁSZIPARI FÉLKÉSZ TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA | 93 |
Cukorkészítmények | 93 |
Főtt cukorkészítmények | 93 |
Hígító cukoroldat | 94 |
Fondán | 94 |
Karamell | 95 |
Olvasztott cukorkészítmények | 95 |
Doboscukor | 96 |
Grillázs | 96 |
Cukorfesték | 97 |
Töltelékek készítése | 97 |
Gyümölcstöltelékek | 97 |
Frissgyümölcs-töltetek | 98 |
Tartósítottgyümölcs-töltetek | 98 |
Gesztenyepüré | 99 |
Tejszínkrémek | 99 |
Tojáskrémek | 102 |
Vajkrémek | 104 |
Ízesített vajkrémek | 104 |
Tartós töltetek | 106 |
Magvakból készült töltetek | 108 |
Túrótöltelék | 109 |
Sós, sajtos töltelékek | 110 |
Húsos töltelékek | 110 |
Bevonóanyagok | 112 |
Zselé készítése | 112 |
Mártógyurma (tunkmassza) felhasználása | 113 |
Cukrászbevonó felhasználása | 113 |
Gyümölcstartósítás | 114 |
Cukrozott gyümölcs készítése | 114 |
Kandiszoldat készítése, kandírozás | 118 |
Konzervcukor készítése | 119 |
TÉSZTAKÉSZÍTÉS | 123 |
A cukrásztészták csoportosítása | 123 |
A tészták általános jellemzése, összetételük | 124 |
A cukrásztészták felhasználása | 125 |
Élesztős tészták | 127 |
Az élesztős tészták általános jellemzése | 127 |
Az élesztős tészták csoportosítása és készítése | 129 |
Gyúrt élesztős tészták készítése | 129 |
Gyúrt élesztős tésztából készíthető sütemények | 132 |
Kevert élesztős tészták készítése | 138 |
Kevert élesztős tésztából készíthető sütemények | 140 |
Hajtogatott élesztős tészták készítése | 142 |
Hajtogatott élesztős tésztából készíthető sütemények | 145 |
Omlós élesztős tészták készítése | 147 |
Omlós élesztős tésztákból készíthető sütemények | 148 |
Omlós tészták | 153 |
Az omlós tészták általános jellemzése | 153 |
Az omlós tészták csoportosítása és készítése | 155 |
Gyúrt omlós tészták készítése | 155 |
Kevert omlós tészták készítése | 157 |
Az omlós tészták fajtái és felhasználásuk | 160 |
Gyúrt omlós tészták fajtái | 160 |
Kevert omlós tészták fajtái | 163 |
Omlós tésztából készíthető uzsonnasütemények | 165 |
Vajas tészták | 168 |
A vajas tészták általános jellmezése | 168 |
A vajas tészták csoportosítása és készítése | 169 |
A vajas tészta felhasználása | 171 |
Vajas tésztából készíthető uzsonnasütemények | 171 |
Vajas tésztából készíthető sós sütemények | 174 |
Felvert tészták | 176 |
A felvert tészták általános jellemzése | 171 |
A felvert tészták csoporosítása és készítése | 177 |
Hideg úton készült felvertek előállítása | 178 |
Meleg úton készült felvertek előállítása | 179 |
A felvert tészták fajtái és felhasználásuk | 181 |
Hideg úton készült könnyű felvert tészták fajtái | 181 |
Hideg úton készült nehéz felvert tészták fajtái | 187 |
Meleg úton készült könnyű felvert tészták fajtái | 188 |
Meleg úton készült nehéz felvert tészták fajtái | 189 |
Felvert tésztából készült uzsonnasütemények | 190 |
Forrázott tészták | 192 |
A forrázott tészták általános jellemzése | 192 |
A forrázott tészták készítési módja | 193 |
A forrázott tészták fajtái, felhasználásuk | 194 |
Hengerelt tészták | 195 |
A hengerelt tészták általános jellemzése | 195 |
A hengerelt tészták csoportosítása | 196 |
A hegerelt tészták készítése, fajtái és felhasználásuk | 197 |
Az étkezési marcipánok készítése | 197 |
A sütőmarcipánok készítése | 198 |
A nugátok készítése | 199 |
Hengerelt tésztából készíthető uzsonnasütemények | 200 |
Összefoglalás | 202 |
Az egyes tésztákból készíthető uzsonnasütemények | 202 |
Mézestészták és sütemények | 204 |
A mézestészták általános jellemzése | 204 |
A mézestészták készítése | 205 |
Mézessütemények kikészítése | 207 |
Mézessütemény-fajták | 208 |
Éttermi tészták | 210 |
Az éttermi tészták általános jellemzése | 210 |
Az éttermi tészták csoportosítása és fajtái | 211 |
Az éttermi tészták készítése | 212 |
Főzéssel készült gyúrt tészták | 212 |
Főzéssel készült kevert tészták | 213 |
Sütéssel készült éttermi tészták | 213 |
Főtt-sült tészták készítése | 214 |
Gőzöléssel készült éttermi tészták | 214 |
Frissen sütött éttermi tészták | 215 |
Mártások, habok, öntetek | 215 |
Ostyalapból készült sütemények | 216 |
Az ostyatészta általános jellemzése | 216 |
Az ostyalapok fajtái és készítésük | 217 |
Az ostyatészta készítése | 217 |
Ostyalapból készült sütemények | 218 |
SÜTÉS | 221 |
A sütés célja | 221 |
A sütés módszerei | 222 |
Együtemű és kétütemű sütés | 222 |
Gőzös és gőzmentes sütés | 223 |
A sütés gyakorlati tudnivalói | 224 |
Sütési hőfokok | 225 |
Sütés közben lejátszódó változások | 227 |
BEFEJEZŐ, KIKÉSZÍTŐ MŰVELETEK | 231 |
Felvágás | 232 |
Töltés | 232 |
Összeillesztés | 232 |
Kiszúrás | 233 |
Bevonás | 233 |
Fondán felhasználása bevonásra | 234 |
Karamell és doboscukor felhasználása bevonásra | 235 |
Zseléoldat felhasználása bevonásra | 236 |
Csokoládé felhasználása bevonásra | 236 |
Krémek, habok felhasználása bevonásra | 236 |
Burkolás | 236 |
Beszórás | 237 |
Fagyasztás | 237 |
Szeletelés | 237 |
Díszítés | 238 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.