kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 138 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 2. kiadás. Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. Megjelent 580 példányban. Tankönyvi szám: KG-165. |
Élesztős tészták (első rész) | 5 |
Gyúrt élesztős tészta | 6 |
Fonott kalács | 9 |
Briós | 10 |
Barhesz | 10 |
Kétszersült | 11 |
Szendvicsbriós | 11 |
Kevert élesztős tészta | 12 |
Kuglófkészítés | 13 |
Csokoládés kuglóf | 14 |
Fánk | 14 |
Élesztős tészták (második rész) | 15 |
Hajtogatott élesztős tészta | 15 |
Túrós táska | 18 |
Diós csiga | 18 |
Svájci kifli | 19 |
Tiroli rétes | 19 |
Omlós élesztős tészta | 21 |
Pozsonyi kifli | 21 |
Diós-mákos tekercs | 22 |
Tepertős pogácsa | 24 |
Felvert tészták (első rész) | 25 |
Hidegen készített felvert tészták | 26 |
Piskótatészta | 27 |
Doboslap készítése | 27 |
Indiánertészta | 29 |
Babapiskóta | 29 |
Diófelvert | 30 |
Csokoládés vajaslap | 31 |
Macskanyelv | 32 |
Felvert tészták (második rész) | 33 |
Melegen készített felvert tészták | 33 |
Melegen készített könnyű felvertek | 34 |
Sand felvert | 34 |
Pomponette felvert | 34 |
Estike | 34 |
Habsütemény | 35 |
Melegen készített nehéz felvertek | 36 |
Sacher felvert | 36 |
Krémkenyérfelvert | 37 |
Omlós tészták (első rész) | 38 |
Gyúrt omlósok | 38 |
Fehér linzerkészítmények | 39 |
Linzerkoszorú | 39 |
Rácsos linzer | 40 |
Resztelt szelet | 40 |
Almás lepény | 40 |
Barna linzerkészítmények | 41 |
Isler | 41 |
Bécsi kocka | 42 |
Orléans szelet | 42 |
Sós tészta | 43 |
Töltött sós teasütemény | 43 |
Omlós tészták (második rész) | 45 |
Kevert omlós tészták | 45 |
Édes teasütemény | 46 |
Néró tészta | 46 |
Csokoládés néró | 47 |
Rigolettó | 47 |
Paté kifli és csillag | 48 |
Tealepény vagy gyümölcslepény | 49 |
Áthúzó-, bevonóanyagok | 49 |
Fondant készítése | 49 |
Mártógyurma | 51 |
Pormassza v. kroklánmassza | 52 |
Vajastészta | 53 |
Vajastészta készítése | 53 |
Vajastésztából készített sütemények | 57 |
Búrkifli | 57 |
Pálmalevél | 58 |
Őznyelv | 59 |
Vajas túrós táska | 59 |
Almás pite | 59 |
Habroló | 60 |
Krémes | 60 |
Francia krémes | 62 |
Albán krémes | 62 |
Nőiszeszély | 62 |
Gyümölcshabosok | 63 |
Hasé | 63 |
Nyitott hasé | 63 |
Csukott hasé | 63 |
Könnyű sós teasütemény-félék | 64 |
Florentin | 64 |
Paprikás rúd | 64 |
Sonkás kifli | 64 |
Sajtos roló | 64 |
Cukorkészítmények | 64 |
Hígító cukoroldat | 65 |
Kandiszoldat | 65 |
Fondant | 66 |
Karamellek | 66 |
Kulőr | 66 |
Doboscukor | 66 |
Grillázs | 67 |
Hengerelt tészták | 67 |
Tartós vagy bonbonmarcipán | 67 |
Hideg úton készült marcipán | 68 |
Sütőmarcipán | 69 |
Mandulás kifli | 70 |
Néhány édes teasütemény | 70 |
Makrontészta | 71 |
Forrázott tészta | 72 |
Képviselőfánk | 73 |
Ecklair | 73 |
Kikészített sütemények (első rész) | 74 |
Kikészítési műveletek | 76 |
Kikészített sütemények csoportosítása | 76 |
Torták | 76 |
dobostorta | 77 |
stefánia-torta | 77 |
kongó torta | 79 |
csokoládétorta | 80 |
diótorta | 81 |
kávé-(mocca) torta | 81 |
rokokó torta | 82 |
puncstorta | 82 |
legyező torta | 83 |
Rozalinda-torta | 84 |
Szeletek | 85 |
Roládok (tekercsek) | 86 |
Minyonok | 87 |
kapszliból készült | 87 |
hüvelyekből készült | 87 |
A minyon áthúzása | 88 |
Desszertek | 89 |
Kikészített sütemények (második rész) | 90 |
Csemegék | 90 |
bambitorta | 91 |
tátracsúcs | 92 |
bohémkocka | 92 |
lúdlábtorta | 93 |
royal bomba | 93 |
párizsi bomba | 94 |
konyakos bomba | 94 |
napóleon csemege | 94 |
Velence csemege | 94 |
sacher torta | 95 |
marcipános csemege | 95 |
kongó csemege | 95 |
koffécsemege | 95 |
csokoládéroló | 96 |
Tejszínes sütemények | 96 |
Orosz krémtorta | 96 |
Rigójancsi | 97 |
Indiáner | 98 |
Kávéfánk | 98 |
Eperfánk | 99 |
Gesztenyealagút | 99 |
Marcipános sütemények | 100 |
Marcipángyümölcs | 100 |
Marcipánfigurák | 101 |
Nagy burgonya | 101 |
Kis burgonya | 102 |
Teasütemények | 103 |
Függelék | 105 |
Fagylaltgyártás | 105 |
Szabványelőírások | 105 |
A fagylaltgyártás munkafolyamatai | 106 |
előkészítés | 106 |
keverékkészítés | 107 |
pasztőrözés | 107 |
szűrés | 107 |
homogénezés | 108 |
hűtés | 108 |
pihentetés | 108 |
fagyasztás | 108 |
utánfagyasztás | 109 |
Fagylaltípusok | 110 |
Citrom- és narancsfagylalt | 110 |
Egyéb gyümölcsfagylalt | 110 |
Tejfagylalt | 110 |
Tejszínes fagylalt | 111 |
Poharas fagylaltkülönlegességek | 111 |
Parfé | 113 |
Lágyfagylalt | 113 |
Fagylaltpor | 116 |
Előforduló fagylalthibák | 117 |
Pohárkrémek | 121 |
Gesztenyepüré-készítés | 122 |
A díszítés jelentősége | 123 |
A minőségről általában | 125 |
Süteményhibák | 127 |
A sütemények súlya | 129 |
Felhasznált irodalom | 131 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.