kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 134 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Előszó | 3 |
Bevezetés | 5 |
A szüret | 7 |
Szüreti terv | 8 |
Szüreti előkészületek | 9 |
A szőlő érése és a szüret idejének megállapítása | 15 |
A termés szedése és válogatása | 23 |
A termés behordása | 27 |
Borgazdasági üzemek létesítésének szempontjai | 33 |
A jó pince kellékei | 34 |
Szőlőfeldolgozás | 37 |
A szőlő lerakása és a szőlőgyűjtő ciszterna | 39 |
Az anyagmozgatás eszközei és gépei | 40 |
A szőlő zúzása, zúzógépek | 53 |
Mustelválasztás, elősajtolás | 55 |
Sajtolás és sajtók | 59 |
A must gyűjtése és elvezetése | 74 |
A szőlőfeldolgozás egyes munkáinak kapcsolata, és a gépek elhelyezése | 75 |
A must kezelése és az erjedés (erjesztés) | 81 |
Mustfokolás | 82 |
Borgazdasági mikroorganizmusok | 83 |
Erjedés (erjesztés) | 87 |
A must kezelése és az erjedés irányítása | 91 |
Az erjedés termékei | 95 |
Alkoholtartalom meghatározása | 95 |
Vörös borok készítése | 99 |
A bor kezelése | 107 |
A bor kezeléséről általában | 107 |
Borgazdasági tisztaság | 109 |
A bor egyszerű kezelése | 110 |
Töltögetés | 110 |
Fejtés | 112 |
Kénezés | 119 |
Iskolázó és javító pinceműveletek | 120 |
Fontosabb borbetegségek és borhibák | 122 |
Melléktermékek hasznosítása | 125 |
Függelék: Nagyüzemi típusterv | 127 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.