1.063.248

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari műveletek III.

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 202 oldal
Sorozatcím: Felsőfokú Élelmiszeripari Technikumi jegyzet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi száma: 49 586. 80 ábrával illusztrálva. 340 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Az anyagátadási műveletek osztályozása4
A szétválasztási módszerek megválasztása5
Kivitelezési módozatok5
A méretezés adatai8
Fázisegyensúlyok9
A fázistörvény alkalmazása különböző rendszerekre10
Egykomponensű rendszerek10
Kétkomponensű rendszerek12
Molekuláris diffuzió gázokban, folyadékokban16
Molekuláris diffuzió gázokban17
Gázok diffuziós állandója22
Molekuláris diffuzió folyadékokban30
Folyadékok diffuziós állandója33
Analógia lamináris áramlás esetén impulzus-, hő- és anyagátadás között47
Diffuzió turbulens áramlásban50
Anyagátadási együtthatók50
Analógiák turbulens áramlás esetén impulzus-, hő- és anyagátadásban55
Diffúzió szilárd anyagokban60
Kapilláris diffuzió64
Anyagátbocsátás65
Diffúzió a fázisok között67
Filmelmélet67
Anyagátbocsátási együtthatók69
Nedvesítési (kondicionáló) műveletek72
Gőznyomásgörbe72
Entalpia76
Gőz-gáz elegyek79
Telített gőz-gáz elegyek79
Telítetlen gőz-gáz elegyek79
Vízhűtés84
A hűtőtorony méretezése85
Szárítás92
Egyensuly92
Hiszterézia93
A szárítási műveletek számításai95
i-x diagram100
Szárítási műveletek107
Szakaszos szárítás107
A szakaszos szárítás sebességgörbéje108
A szárítás ideje110
A nedvességvándorlás elmélete111
Folyamatos üzemű szárítás112
Szárító típusok113
Infravörös szárítás122
Melegedés - határhőfok125
Szárítás szublimációval129
Optimális viszonyok megválasztása132
Habszövet szárítás134
Élelmiszer habok136
Minőség és csomagolás136
Élelmiszerszállítmányok közös légterében történő tárolása138
Gázok abszorpciója141
Gázok egyensúlyi oldhatósága folyadékokban141
Anyagmérleg144
Hőmérleg146
Állandósult állapotú folyamatok149
Az abszorpciós műveletek készülékei az élelmiszeriparban151
Lepárlás157
Gőz-folyadék egyensúlyok158
Ideális elegyek fázisegyensúlya162
Pozitív eltérés az ideálistól165
Negatív eltérés az ideálistól165
Azeotrop elegyek165
Vízgőzdesztilláció166
Anyagmérleg167
Egyfokozatú műveletek168
Többfokozatú műveletek169
Folyadék-extrakció170
Háromkomponensű rendszerek heterogén egyensúlyai176
Az extrakció készülékei177
Az adszorpció művelete178
Egyensúlyok179
Az adszorpciós műveletek kivitelezése182
Ioncsere183
Kilúgzás187
A kilúgzás berendezései190
Fermentációs műveletek193

Sárosi Herbert

Sárosi Herbert műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sárosi Herbert könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem