A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Legjobb szegedi szakácskönyv (rossz állapotú)

Szerző
Budapest
Kiadó: Magyar Kereskedelmi Közlöny Hirlap- és Könyvkiadó-Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 448 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számos, a szöveg közé nyomtatott ábrával. "Globus" műintézet r.-t. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E szakácskönyv minden reczipéje körülbelül négy személyre szól, de változtatni rajtuk nagyon könnyű. A szerint, hogy több vagy kevesebb mennyiségre van szükségünk, megtoldjuk vagy elveszünk a... Tovább

Előszó

E szakácskönyv minden reczipéje körülbelül négy személyre szól, de változtatni rajtuk nagyon könnyű. A szerint, hogy több vagy kevesebb mennyiségre van szükségünk, megtoldjuk vagy elveszünk a megjelölt anyagból. Általában egy fél vagy háromnegyed kiló marhahust számitanak négy személyre, borju-, disznó- és ürühusból kevesebbet. Egy nyulhát 6, egy kappan 4-6, egy pulyka 8-12, egy liba 6, egy kacsa 2-3, egy sült csibe, fogoly vagy más efféle szárnyas két személynek elegendő. Halból átlag negyed kilót számitanak egy személyre.
Buzalisztből körülbelül három deczit vesznek (egy tojáshoz és két sárgájához) levestésztának, metéltnek vagy csuszának ellenben hét deczit, két tojást és kevés vizet. kelt tésztához fél liter elegendő. Főzeléknek fél liter borsót vagy lencsét adnak, a hozzávaló rántáshoz két-három kanál zsirt. Ahol kanállal adtam meg e könyvben a mértéket, mindig evőkanál értendő. egy evőkanál kemény zsir, egy nem tulságosan tetézett evőkanál porczukor, vagy liszt körülbelül 15-20 grammnak (egy régi latnak) felel meg. Egy zsemlye körülbelül öt dekát nyom. Vissza

Tartalom

Általános tudnivalók3
Sulymegállapitás4
Különböző pecsenyék sütése roston5
Nyárson sütésnél6
Mikor jó az egyes állatok husa?6
Más termékekről9
A husok előkészitése17
A pecsenyék felszetelése19
Sertéshus23
Levesek
Agyvelő leves27
Aprólék leves29
Aprólék leves30
Barna halleves29
Barnaleves rántott borsóval27
Barna leves33
Borleves40
Burgonyaleves sajttal32
Csontvető gombóczleves31
Daragombócz leves38
Erős leves25
Franczia leves uj módja35
Gombaleves33
Gulyásleves37
Husleves26
Jó marhahus leves24
Kaporleves32
Karfiol-leves40
Korhelyleves33
Kucsmagomba leves35
Közönséges husleves tyukkal25
Leves csiperke-gombával35
Leves tüdőtáskával38
Leves zsemlyerétessel40
Ludmáj leves31
Ludaprólék leves31
Májleves29
Marhafark leves24
Paradicsom leves41
Rákleves37
Rizsleves39
Sárgarépa leves28
Sajtos leves34
Spárga leves33
Szagóleves28
Sáfrán nélküli leves25
Tavaszi leves41
Tört májleves31
Tojásdara leves32
Tyukleves42
Vágott tüdőleves26
Vadászleves28
Vadlud leves - Vágott tüdőleves30
Virágkel leves33
Zeller leves36
Böjtös levesek42
Bableves44
Békaleves48
Becsinált leves42
Böjti rákleves43
Burgonyaleves - Csokoládé leves50
Czibere leves47
Gombaleves45
Halikra leves - Kolbász leves51
Köménymagos leves44
Lencseleves43
Leves csiperkegombával45
Metélő hagyma leves - Osztriga leves51
Paradicsom leves52
Sörleves46
Salátaleves49
Sóskaleves48
Szagóleves44
Szárazborsó leves gadóczczal43
Szarvasgomba leves49
Tejleves47
Tejleves savanyuan48
Tojásos leves42
Tökleves50
Zöldbab leves - Zöldség leves47
Zöldborsó leves rizszsel49
Előételek52
Bibicz tojások84
Buktatott tojás61
Burgonya pite65
Békaczomb70
Becsinált békaczomb79
Burgonya karikák83
Cruquet káposztából81
Finom rántotta59
Finom velős-szeletek72
Frikandó79
Gombaszeletek56
Gomba tojással58
Habart tojás82
Ham and eggs78
Habart tojás spárgával és rákfarkkal63
Hospot73
Hamis nyelv80
Kirántott velő - Kirántott sonka54
Keserü gomba55
Kucsmagomba fasirozva54
Kaviárszelet76
Kaviár szeletek78
Kolbászkák velővel83
Laska pástétom63
Ludmáj-pástétom81
Makkaroni pástétom64
Marhahus saláta70
Májvagdalék80
Mustáros vese73
Mustáros vese77
Nyelv zöldséggel71
Nyelv czitrommártással76
Omelette piritott vesével53
Palacsintatekercs55
Pupos rántotta69
Paprikás csirkével töltött palacsinta80
Paprikás vese73
Pilaf csirkehussal77
Rántott burgonya53
Rántott tojás60
Rák előétel72
Risottó csemegerákkal64
Risottó szalonkával66
Rizs sajttal77
Sajtos omelette54
Savanyu tojás58
Savanyu vese66
Sajtos tojás75
Sodralék csiperkegombával61
Seampi risottó71
Sódar-tekercs75
Sonkás palacsinta77
Sódar-tekercs78
Sonkás karfiol81
Sonkatekercs82
Szegedi velős boritott76
Szalonnás omelette56
Tojáspalacsinta58
Tojáspalacsinta62
Tojás vagdalékkal63
Töltött gomba56
Töltött burgonya57
Töltött, főtt tojás tejfellel62
Töltött, rántott kiflik67
Töltött rizs68
Töltött kagylók80
Töltött tojás63
Tükörtojás ludmájjal55
Tudó savanyulével - Tüdő rizskásával74
Ütött tojás59
Vajastészta hussal69
Velős szeletek52
Velőragont66
Velős szeletek68
Velőcroquettek69
Velős szeletek - Velőkolbászkák71
Vese mártással73
Marhahus
Marhahus84
Angol sült98
AngolBeafstak - Beafsteak mártással104
Beafsteak vakart husból105
Beafsteak109
Chateanbriand - Chateanbriand más módra110
Erdélyi tokány98
Fojtott marhahus86
Főtt marhahus84
Felsárszelet töltve94
Franczia rostélyos99
Franczia rostélyos109
Franczia roastbeef112
Gombás sült95
Hagymás sült94
Hagymás vesepecsenye111
Hus pilávval92
Huszársült98
Huszárpecsenye99
Jóizű marhahus85
Imperial-szelet95
Lábas rostélyos102
Marhahus rizszsel85
Marhahus barnára készítve86
Marhahus meggy vagy málnalével87
Marhahus tejfeles mártással89
Marhahus megbarnitva - Marhahus hidegen90
Marhahus ragout - Marhahus angolosan92
Marhapörkölt112
Nápolyi beafsteak105
Nelson-szelet97
Nyárson sült96
Ökörfark91
Páczolt vesepecsenye112
Párolt marhahus87
Párolt marhahus88
Párolt marhahus91
Paprikás szelet97
Roastbeef109
Rostélyos francziásan110
Rostélyos112
Rostélyos töltve113
Stuffato vagy olasz marhahus89
Serpenyős rostélyos101
Serpenyős rostélyos105
Szegyfej tormával boritva90
Szalonnás marhahus91
Szüz sült96
Székelygulyás107
Tejfeles vagy Eszterházy-rostélyos101
Tésztába sült vesepecsenye108
Tojásos sült96
Töltött rostélyos106
Töltött rostélyos bajor módra100
Tüzött vesepecsenye106
Vetrecze94
Vesepecsenye sülve102
Vesepecsenye zsemlyemorzsákban103
Vesepecsenye magyar módra103
Vesepecsenye apró burgonyával107
Vesepecsenye angolosan111
Vöröshagymás rostélyos101
Wellington vesepecsenye103
Zsiványpecsenye112
Borjuhus114
Becsinált borjuvelő127
Bécsiszelet130
Borjuvagdalék (krokett)114
Borjuhus makarónival115
Borjuczomb hollandi módra116
Borjumáj paprikásan116
Borju-croquette - Borjutüdő mártással117
Borjuláb és borjufej kirántva118
Borjuláb töltve - Borjuvese119
Borjusteak - Borjufrikandó sóskával120
Borjuczomb121
Borjufej frikasszirozva - Borjucotelette hidegen122
Borjumáj - Borju agyvelő czitrom mártásban123
Borjuhát sütve - Borjufej töltve - Borjuczomb tüzdelve124
Borjukarbonád káprival - Borjuláb és fej tojással125
Borjuszelet hagymával - Borjuszelet tejfeles czitrommártással - Borjunyelv előételnek126
Borjuikra pudding - Borjubecsinált128
Borjuvesés - Borjuszelet - Borjuikrás valau-vent129
Borjuszegy spárgával130
Borjuszelet - Borjunyelv - Borjupörkölt131
Borju á la minute - Borjutüdő lisztmártásban - Borjuhus párolva132
Borjuhus sütve - Borjuszelet sóskamártással133
Borjuszelet füszeresen - Borjuszelet szalonnával - Borjuvagdalék134
Borjubecsinált - Borjusült135
Borjutekercs - Borjuczimer136
Borjupaprikás - Borjufül csiperkegombával137
Borjuvese - Borjuhus paradicsommal - Borjupástétom138
Borjumell - Borjuikra sülve140
Csavart borjuhus - Hamis lazacz borjuhusból118
Hideg borjufrikandó126
Kirántott borjuaprólék137
Napoleon pecsenye128
Paprikás borjuhus133
Paprikás borjuszelet135
Párolt borjufrikandó121
Piritott borjumáj136
Rántott borjuvelő128
Savanyu borjumáj127
Sült borjufej136
Tejfölös borjuszelet135
Töltött borjuczomb veséssel együtt114
Töltött borjumell137
Tüzdelt borjusziv - Disznóhus140
Disznóhus
Disznópörkölt - Disznóczomb141
Disznóoldalas142
Disznóhus paradicsommal146
Füle - farka141
Kirántott sonka148
Kocsonya149
Malacztekercs143
Malaczpaprikás144
Malaczpecsenye145
Malacz nyáron148
Sertéssült gesztenyével141
Sertés vagdalék142
Sertés borda143
Sertés galantin - Sertésczomb savanyuan144
Sertéshus kásával - Sertéssült146
Sertéssült ropogósan - Sertéssült hagymával147
Sertés kotlett147
Sertés-filet hidegen - Sertéshus páczolva148
Sertés szeletek148
Székely gulyás143
Sült sonka145
Töltött disznóláb142
Töltött malacz146
Tüzdelt fehérpecsenye140
Vagdalék disznóhusból143
Disznóölés150
Sertésölés körüli teendők142
Apró tormás kolbászok174
Disznósajt168
Disznósajt más módra169
Disznósajt170
Füstölés168
Finom préselt kolbász171
Fasirozott kolbász172
Füstölt sonka megvágása - Füstölt hust eltenni182
Füstöls sonka eltartása186
Házi hideg kolbász170
Házi szalámi175
Hideg töltelék177
Hurkatöltelék167
Hust besózni182
Igen jó májas kolbász172
Igen izletes sonka181
Kis füstölő kamra fölállítása167
Kolbász vegyes husból173
Kolbászkák174
Kitünő hideg májas176
Libamáj-kolbász175
Magyar sonkapácz183
Májas kolbász172
Májas hurka185
Nyári disznósajt178
Nyári sonka178
Sertéshus besózása183
Sonka-kolbász173
Sonka vad módra - Sonka madeirában180
Sonkát forralni - Sonka besózása183
Konkajavitási mód184
Sonkapácz185
Sonkapácz186
Sült sonka180
Szardellás kolbász177
Téli disznósajt169
Tüdős hurka184
Vesés hurka170
Zsirolvasztás182
Birkahus187
Báránypörkölt - Báránypörkölt másképpen187
Bárányfej - Bárányszegy189
Bárányhus sülve190
Bárány töltve191
Báránymáj vagdalva - Bárányhus pörkölve192
Báránybecsinált - Bárányhus párolva192
Bárányszelet vagdalékkal193
Birka-kotlett - Birka-filet187
Birkakotlettek gombával - Birkakotlett zsemlyemorzsában188
Birkakotlett zöldborsóval189
Bográcsos ürühus197
Kapros ürühus194
Nyársonsült ürüszelet195
Párolt juhczomb191
Paradicsomos ürüsült195
Paradicsomos ürüsült196
Páczolt ürüczomb199
Rizses ürüczomb195
Sült ürüczomb199
Szardellás ürüsült197
Tárkányos bárányszegy190
Tejfölös ürühus190
Tüzdelt ürüsült194
Ürüczomb párolva193
Ürüborda sülve196
Ürüczomb sárgarépával197
Ürüczomb sonkával199
Ürüfark lengyelesen199
A szárnyasok kezelése200
Csirkebecsinált leves201
Csirke sütőben sütve203
Csirke felszeletelve - Csirke hussal töltve205
Csirke paradicsom-mártással206
Csirke szalonnában - Csirke zöldborsóval, rákfarkkal207
Csirke paradicsomalma-mártással207
Csirke mayonnaissel - Csirke ragout208
Csirke vérmártással209
Csirke forrázva - Csirkeczombok213
Csirke vad módra - Csirkesaláta214
Csibepástétom215
Csibe francziamártással218
Csirke francziásan - Csirke gombával219
Csirke bajor módra219
Csirke karfiollal - Csirke gesztenyével220
Füstölt szárnyas216
Füstölt liba - füstölt liba236
Fojtott libamell235
Galamb sülve242
Gesztenyével töltött liba234
Fehérre páczolt csirke211
Jércze-szelet218
Kappan szardellával - Kappan csigával220
Kacsa gesztenyével - Kappan álkagyló-mártásban - Kappan kagylócskákkal221
Kappan osztrigával - Kappan zöldséggel224
Kacsa sülve - Kacsamáj230
Kacsa nyárson231
Kacsa zöldséggel - Kacsa vadmódra232
Kocsonyázott ludmáj243
Libasült233
Liba hidegen296
Libatöpörtyü - Libavér - Libaaprólék237
Libaaprólék más módra - Libaaprólék gombával - Libaaprólék rizskásával238
Libamáj sülve239
Libamáj párolva - Libamájpástétom madármártással241
Libamáj czitromlével243
Libamáj kocsonyában - Libakolbász244
Libavagdalék245
Ludmáj finoman240
Ludmáj mártással243
Ludaskása237
Mártásos töltött csirke239
Narancsmártásos csirke214
Nyárson sült pulyka227
Nyársonsült liba234
Osztrigás liba234
Osztrigás kappan225
Páczolt csirke206
Pástétom csirkéből208
Paprikás csirke211
Paprikás csirke213
Paprikás pulyka228
Párolt csirke - Páczolt csirke más módra216
Pörkölt csirke218
Pulykakarbonád frikandeauban222
Pulyka sülve - Pulyka pörkölve226
Pulykaaprólék elszászmódra245
Pulyka főzelékkel228
Pulyka- és jérczeszárny-vagdalék333
Pulyka-ragout229
Pulykafilet gesztenyével230
Rántott csirke202
Rizses csirke223
Rizses kacsa231
Sült csirke203
Sült csirke bajor módra210
Sült kappan223
Sült kappan225
Sült pulyka227
Sült kacsa232
Sült libamáj240
Szalonnával sütött kappan223
Szardellás kappan225
Szarvasgombás pulyka körettel229
Töltött csirke204
Töltött libamell234
Tojásos csirke206
Tojással töltött kappan223
Tüzdelt csirkemellek215
Tüzdelt libamáj240
Velős csirke219
Vagdalt pulyka229
Zöldséges csirke210
Zöldséges csirke215
Vad szárnyasok245
Becsinált fogoly252
Császármadár260
Fáczán angol módra248
Fáczán angolosan250
Fáczán pecsenye - Fáczán szarvasgombával251
Fáczán sülve252
Fajd nyárson - Fajdvagdalék256
Fenyvesmadár - Fenyőmadár belestől257
Fenyvesmadár nyárson260
Fogoly Chartreuse253
Fogoly mártással - Fogoly kocsonyában254
Fogoly nyelvvel255
Fürj szarvasgombával - Fürj köntösben261
Fürj zsemlyével - Fürj szalonnával262
Káposztás fáczán252
Nyárson sült fogoly254
Nyárson sült fürj262
Olasz risotto fiatal fajddal258
Páczolt fogoly255
Páva sülve257
Ragout vadkacsából247
Risotto fürjjel260
Risotto verébbel257
Rizses fürj262
Ráczos liba245
Sült vadgalamb248
Sült fáczán250
Sült fogoly252
Sült fogoly253
Sült fajdtyuk255
Szalonka és szalonka bél263
Szalonka nyárson - Szalonka elkészítése264
Szalonka mártással - Szalonka kenyérszeleten sütve165
Szalonka tejföllel - Szalonka vörösborban párolva266
Szalonka vagdalék - Szalonka mártással267
Töltött fáczán269
Tuzok-mell257
Halak267
Angolna276
Angolna293
Angolna mártással294
Angolna gombával295
Branzino305
Borshal (ancsovis)298
Borshal sülve294
Brodetto polentával303
Csuka tejfölösen286
Csuka vagdalékkal287
Csuka zsemlyemorzsával290
Fogas mártással283
Fogas vajjal - Fogas284
Fogas mayonnaissel303
Fogas mayonnaissel285
Főtt angolna294
Halpaprikás270
Halászos hal271
Harcsás leves273
Hal vörösborral274
Hal mayonnaiso275
Harcsa277
Harcsa zöld mártással - Harcsa más módra278
Hal mártással - Har marinirozva292
Hallé296
Hal ráczosan302
Harcsa káposztával303
Hal-ragout305
Hal vagdalék307
Halfőzés308
Hering301
Kecsege hidegen276
Kékre főtt ponty280
Kékre főtt ponty282
Kuszhal302
Lazacz főve275
Lazacz olajjal - Lazacz rákolajjal296
Lazacz páczolva296
Mayonnaise293
Maxonnaises kecsege298
Menyhal276
Menyhal301
Paprikás hal272
Paprikás hal sülve273
Pisztráng töltve - Pisztráng vörös borban283
Piritott bárdhal305
Ponty cseh módra278
Ponty aszpikkal279
Ponty paprikásan280
Ponty rántva - Ponty roston - Ponty hidegen281
Ponty lengyel módra282
Préselt hal285
Rózsahal300
Sült ponty280
Sült pisztráng282
Sült csuka286
Süllő vagy csuka töltve290
Süllő vajjal - Süllő zsemlyemorzsával291
Süllő hidegen291
Süllő zöldséggel292
Sült tőkehal300
Süllő mayonnaissel303
Sole kirántva - Sole piritva306
Szálkanélküli hal288
Szardellás csuka289
Szardellás süllő292
Szardinia portugál módra304
Szegedi halászló - Szegedi halpaprikás372
Tatármártás275
Tejfölös halpaprikás274
Tejfölös tőkehal277
Tengeri halak303
Tengeri bárdhal - Tengeri maklár-hal304
Tengeri nyelv305
Tengeri nyelv306
Tinhal olajban297
Tok mártással277
Tormás csuka287
Tok füszerezve298
Tok párolva299
Töltött csuka289
Tőkehal rántva296
Tőkehal burgonyával297
Tőkehal vajjal - Tőkehal forralva299
Tűzdelt csuka287
Turbot307
Turbot sütve298
Vagdalt csuka288
Vadhus308
Hogyan kell a nyulat megnyuzni?308
Boritott nyul314
Franczia nyul gombával315
Fazeka nyul315
Füszeres vaddisznó-hus325
Főtt rák326
Kocsonyázott nyul317
Medvesült325
Medvetalp roston326
Nyul nyárson310
Nyul pácz nélkül311
Nyul-hát - Nyul pácz nélkül312
Nyulpaprikás313
Nyulgerincz francziásan - Nyul babérral314
Nyulfilet - Nyulfilet á la provencale316
Nyulpástétom316
Nyul libamájjal - Nyul-pástétom317
Őzpaprikás - Őzczomb318
Őzsült - Őzszeletek320
Őzszeletek321
Paprikás nyul - Párolt nyul313
Párolt őzczomb320
Párolt szarvashus323
Párolt zergehus325
Rák főve326
Rák borban - Ráktöltelék - Rákpaprikás327
Rizotto édesvizi rákkal326
Sült őzhát318
Sült őzcomb319
Szarvassült - Szarvasfilet borsmártással321
Szarvasragout - Szarvashus mártással322
Vagdalt nyul312
Vagdalt őzhát310
Vaddisznóhus vörösborral323
Vaddisznó-szeletek - Vaddisznóhus páczban325
Különlegességek328
Aranyos szeletek - Borleves328
Burgonyafőző329
Cseresnyerétes - Czitromszörp334
Eper-krém335
Gyümölcssajtoló331
Kanonokleves328
Kocsonya kezelése331
Lekvár földieperből334
Málna- és ribizkenedv eltevése333
Mandulás torma328
Nyári sonka332
Rántott, aszalt szilva326
Ribizkecsemege335
Sonkás palacsinta - Spárga336
Vad- és szárnyaspolcz330
Hogyan együnk?339
Az asztalterités divatja334
Tengeri rák350
Békaczomb sülve359
Béka mártással360
Becsinált békaczomb - Csigák354
Csiga hussal töltve355
Csiga haltöltékkel - Csiga zöldséggel356
Csiga zsemlyemorzsával - Csigavagdalék359
Főtt csiga356
Földi csiga - Osztriga - Osztriga páczolva357
Osztriga sülve - Osztriga mártással358
Rák mártással360
Rántott békaczomb354
Szardellavaj358
Szardellás csiga359
Teknősbéka mártással353
Teknősbéka más módra353
Teknősbéka vagdalva - Teknősbéka352
Teknősbéka rántva352
Tengeri rák mayonnaissel - Tengeri rákok351
Tengei rák borral360
Pástétom teknősbékából353
Mártások361
Almamártás370
Angol rummártás365
Bormártás367
Barczkmártás371
Bechamelmártás373
Birskörte vagy almamártás365
Czitrom-mártás362
czitrom-mártás370
Eczetes torma365
Fokhagyma-mártás361
Füszeres mártás369
Finom tatármártás372
Gombamártás365
Gombamártás366
Gombamártás369
Gyümölcsmártások370
Hagymamártás - Heringmártás373
Hideg heringmártás368
Hideg ompadourmártás372
Kapri-mártás364
Kapor-mártás362
Köszméte-mártás370
Köménymagos-mártás361
Máj-mártás364
Mazsolamártás371
Mandulás tormamártás - Ördögmártás374
Portugál-mártás374
Paradicsom-mártás361
Paradicsom-mártás olaszosan374
Paradicsom-mártás368
Pörkölt czukormártás372
Remoulade-mártás364
Ribizke-mártás371
Sóska-mártás363
Sárgarépa-mártás - Spanyol-mártás365
Spanyol-mártás369
Sajtos-mártás373
Szardella-mártás363
Tatár-mártás366
Tejfeles uborka-mártás367
Torma mártás362
Torma-mártás zsemlyével363
Tojás-mártás368
Tej-mártás368
Vörösrépa-mártás361
Vöröshagyma-mártás365
Vöröshagyma-mártás367
Vanilia-mártás371
Zöldséges-mártás368
Saláták375
Almakompot geleével385
Bab saláta382
Burgonya slaáta zellerrel375
Burgonya saláta382
Fejes saláta376
Fokhagymás uborka saláta378
Franczia saláta378
Főtt vörösrépa380
Hering saláta - Hus saláta381
Hónaposretek saláta383
Hideg tökkocsonya384
Káposzta saláta375
Káposzta saláta377
Lencse saláta383
Marhaszáj saláta381
Nyers káposzta olajjal - Nyers vörösrépa384
Olasz saláta378
Paprika saláta380
Reszelt burgonya ssaláta374
Saláta vajas mártásban385
Spárga saláta384
Szardella saláta379
Töltött saláta375
Tejfölös uborka saláta379
Uborka saláta380
Vegyes saláta377
Vöröskáposzta saláta382
Zeller saláta - Zöldség saláta379
Zöldbab saláta382
Zeller saláta384
Főzelékek385
Babfőzelék392
Babfőzelék393
Babéros savanyu burgonya397
Borsó áttörve388
Borsó vajjal - Borsó petrezselyemmel389
Burgonyafőzelék395
Burgonya hussal396
Czukorboró386
Eczetes burgonya396
Főtt burgonya395
Hámozott borsó387
Mártásos burgonya396
Paradicsomos jurgita392
Paradicsomos burgonya395
Rántott burgonya397
Risi-Bisi387
Savanyu burgonyafőzelék398
Száraz borsó385
Száraz borsófőzelék387
Szemes borsó - Szemes zöld borsó386
Tök almával389
Fejes saláta375
Tök sütve - Tök tejfölösen - Töltött tök390
Tökkáposzta391
Tojásos burgonya396
Tojásos burgonya398
Zöld borsó csirkével - Zöld borsó egészben388
Zöldbab392
Zöldbab spárga módra393
Zöldbab394
Italok399
Angol puncs399
Eperpálinka401
Grog - Közönséges czitromos puncs400
Köménylikör401
Meleg tojásos puncs400
Meggypálinka401
Puncs399
Pezsgő puncs400
Tea399
Gyümölcsök, főzelékek402
Ananász411
Baraczk405
Baraczklekvár készítése414
Birsalma-sajt417
Cseresznye405
Dinnyehaj403
Eper404
Finom gomba lefőzése408
Gyümölcslé406
Köszméte403
Kovászos uborka télire408
Körte404
Kaprot eltenni409
Káposzta besavanyitása412
Konyhai füszernövények megőrzése418
Málnaszörp készítése414
Őszibarack aszalva402
Paradicsom407
Petrezselyemzöldje rántva410
Pemetefü-szörp413
Paradicsom eltartása eczettel és borral415
Préselt narancshéj - Ringló402
Szarvasgomba eltartása409
Szilvasajt415
Tök eltevése télre418
Vegyes főtt gyümölcs406
Vizbe rakott uborka415
Zöld borsó párolva410
Zöldségaszalás - Zöldborsó befőzve411

Sárosi Bella

Sárosi Bella műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sárosi Bella könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem