Általános tudnivalók | 3 |
Sulymegállapitás | 4 |
Különböző pecsenyék sütése roston | 5 |
Nyárson sütésnél | 6 |
Mikor jó az egyes állatok husa? | 6 |
Más termékekről | 9 |
A husok előkészitése | 17 |
A pecsenyék felszetelése | 19 |
Sertéshus | 23 |
Levesek | |
Agyvelő leves | 27 |
Aprólék leves | 29 |
Aprólék leves | 30 |
Barna halleves | 29 |
Barnaleves rántott borsóval | 27 |
Barna leves | 33 |
Borleves | 40 |
Burgonyaleves sajttal | 32 |
Csontvető gombóczleves | 31 |
Daragombócz leves | 38 |
Erős leves | 25 |
Franczia leves uj módja | 35 |
Gombaleves | 33 |
Gulyásleves | 37 |
Husleves | 26 |
Jó marhahus leves | 24 |
Kaporleves | 32 |
Karfiol-leves | 40 |
Korhelyleves | 33 |
Kucsmagomba leves | 35 |
Közönséges husleves tyukkal | 25 |
Leves csiperke-gombával | 35 |
Leves tüdőtáskával | 38 |
Leves zsemlyerétessel | 40 |
Ludmáj leves | 31 |
Ludaprólék leves | 31 |
Májleves | 29 |
Marhafark leves | 24 |
Paradicsom leves | 41 |
Rákleves | 37 |
Rizsleves | 39 |
Sárgarépa leves | 28 |
Sajtos leves | 34 |
Spárga leves | 33 |
Szagóleves | 28 |
Sáfrán nélküli leves | 25 |
Tavaszi leves | 41 |
Tört májleves | 31 |
Tojásdara leves | 32 |
Tyukleves | 42 |
Vágott tüdőleves | 26 |
Vadászleves | 28 |
Vadlud leves - Vágott tüdőleves | 30 |
Virágkel leves | 33 |
Zeller leves | 36 |
Böjtös levesek | 42 |
Bableves | 44 |
Békaleves | 48 |
Becsinált leves | 42 |
Böjti rákleves | 43 |
Burgonyaleves - Csokoládé leves | 50 |
Czibere leves | 47 |
Gombaleves | 45 |
Halikra leves - Kolbász leves | 51 |
Köménymagos leves | 44 |
Lencseleves | 43 |
Leves csiperkegombával | 45 |
Metélő hagyma leves - Osztriga leves | 51 |
Paradicsom leves | 52 |
Sörleves | 46 |
Salátaleves | 49 |
Sóskaleves | 48 |
Szagóleves | 44 |
Szárazborsó leves gadóczczal | 43 |
Szarvasgomba leves | 49 |
Tejleves | 47 |
Tejleves savanyuan | 48 |
Tojásos leves | 42 |
Tökleves | 50 |
Zöldbab leves - Zöldség leves | 47 |
Zöldborsó leves rizszsel | 49 |
Előételek | 52 |
Bibicz tojások | 84 |
Buktatott tojás | 61 |
Burgonya pite | 65 |
Békaczomb | 70 |
Becsinált békaczomb | 79 |
Burgonya karikák | 83 |
Cruquet káposztából | 81 |
Finom rántotta | 59 |
Finom velős-szeletek | 72 |
Frikandó | 79 |
Gombaszeletek | 56 |
Gomba tojással | 58 |
Habart tojás | 82 |
Ham and eggs | 78 |
Habart tojás spárgával és rákfarkkal | 63 |
Hospot | 73 |
Hamis nyelv | 80 |
Kirántott velő - Kirántott sonka | 54 |
Keserü gomba | 55 |
Kucsmagomba fasirozva | 54 |
Kaviárszelet | 76 |
Kaviár szeletek | 78 |
Kolbászkák velővel | 83 |
Laska pástétom | 63 |
Ludmáj-pástétom | 81 |
Makkaroni pástétom | 64 |
Marhahus saláta | 70 |
Májvagdalék | 80 |
Mustáros vese | 73 |
Mustáros vese | 77 |
Nyelv zöldséggel | 71 |
Nyelv czitrommártással | 76 |
Omelette piritott vesével | 53 |
Palacsintatekercs | 55 |
Pupos rántotta | 69 |
Paprikás csirkével töltött palacsinta | 80 |
Paprikás vese | 73 |
Pilaf csirkehussal | 77 |
Rántott burgonya | 53 |
Rántott tojás | 60 |
Rák előétel | 72 |
Risottó csemegerákkal | 64 |
Risottó szalonkával | 66 |
Rizs sajttal | 77 |
Sajtos omelette | 54 |
Savanyu tojás | 58 |
Savanyu vese | 66 |
Sajtos tojás | 75 |
Sodralék csiperkegombával | 61 |
Seampi risottó | 71 |
Sódar-tekercs | 75 |
Sonkás palacsinta | 77 |
Sódar-tekercs | 78 |
Sonkás karfiol | 81 |
Sonkatekercs | 82 |
Szegedi velős boritott | 76 |
Szalonnás omelette | 56 |
Tojáspalacsinta | 58 |
Tojáspalacsinta | 62 |
Tojás vagdalékkal | 63 |
Töltött gomba | 56 |
Töltött burgonya | 57 |
Töltött, főtt tojás tejfellel | 62 |
Töltött, rántott kiflik | 67 |
Töltött rizs | 68 |
Töltött kagylók | 80 |
Töltött tojás | 63 |
Tükörtojás ludmájjal | 55 |
Tudó savanyulével - Tüdő rizskásával | 74 |
Ütött tojás | 59 |
Vajastészta hussal | 69 |
Velős szeletek | 52 |
Velőragont | 66 |
Velős szeletek | 68 |
Velőcroquettek | 69 |
Velős szeletek - Velőkolbászkák | 71 |
Vese mártással | 73 |
Marhahus | |
Marhahus | 84 |
Angol sült | 98 |
AngolBeafstak - Beafsteak mártással | 104 |
Beafsteak vakart husból | 105 |
Beafsteak | 109 |
Chateanbriand - Chateanbriand más módra | 110 |
Erdélyi tokány | 98 |
Fojtott marhahus | 86 |
Főtt marhahus | 84 |
Felsárszelet töltve | 94 |
Franczia rostélyos | 99 |
Franczia rostélyos | 109 |
Franczia roastbeef | 112 |
Gombás sült | 95 |
Hagymás sült | 94 |
Hagymás vesepecsenye | 111 |
Hus pilávval | 92 |
Huszársült | 98 |
Huszárpecsenye | 99 |
Jóizű marhahus | 85 |
Imperial-szelet | 95 |
Lábas rostélyos | 102 |
Marhahus rizszsel | 85 |
Marhahus barnára készítve | 86 |
Marhahus meggy vagy málnalével | 87 |
Marhahus tejfeles mártással | 89 |
Marhahus megbarnitva - Marhahus hidegen | 90 |
Marhahus ragout - Marhahus angolosan | 92 |
Marhapörkölt | 112 |
Nápolyi beafsteak | 105 |
Nelson-szelet | 97 |
Nyárson sült | 96 |
Ökörfark | 91 |
Páczolt vesepecsenye | 112 |
Párolt marhahus | 87 |
Párolt marhahus | 88 |
Párolt marhahus | 91 |
Paprikás szelet | 97 |
Roastbeef | 109 |
Rostélyos francziásan | 110 |
Rostélyos | 112 |
Rostélyos töltve | 113 |
Stuffato vagy olasz marhahus | 89 |
Serpenyős rostélyos | 101 |
Serpenyős rostélyos | 105 |
Szegyfej tormával boritva | 90 |
Szalonnás marhahus | 91 |
Szüz sült | 96 |
Székelygulyás | 107 |
Tejfeles vagy Eszterházy-rostélyos | 101 |
Tésztába sült vesepecsenye | 108 |
Tojásos sült | 96 |
Töltött rostélyos | 106 |
Töltött rostélyos bajor módra | 100 |
Tüzött vesepecsenye | 106 |
Vetrecze | 94 |
Vesepecsenye sülve | 102 |
Vesepecsenye zsemlyemorzsákban | 103 |
Vesepecsenye magyar módra | 103 |
Vesepecsenye apró burgonyával | 107 |
Vesepecsenye angolosan | 111 |
Vöröshagymás rostélyos | 101 |
Wellington vesepecsenye | 103 |
Zsiványpecsenye | 112 |
Borjuhus | 114 |
Becsinált borjuvelő | 127 |
Bécsiszelet | 130 |
Borjuvagdalék (krokett) | 114 |
Borjuhus makarónival | 115 |
Borjuczomb hollandi módra | 116 |
Borjumáj paprikásan | 116 |
Borju-croquette - Borjutüdő mártással | 117 |
Borjuláb és borjufej kirántva | 118 |
Borjuláb töltve - Borjuvese | 119 |
Borjusteak - Borjufrikandó sóskával | 120 |
Borjuczomb | 121 |
Borjufej frikasszirozva - Borjucotelette hidegen | 122 |
Borjumáj - Borju agyvelő czitrom mártásban | 123 |
Borjuhát sütve - Borjufej töltve - Borjuczomb tüzdelve | 124 |
Borjukarbonád káprival - Borjuláb és fej tojással | 125 |
Borjuszelet hagymával - Borjuszelet tejfeles czitrommártással - Borjunyelv előételnek | 126 |
Borjuikra pudding - Borjubecsinált | 128 |
Borjuvesés - Borjuszelet - Borjuikrás valau-vent | 129 |
Borjuszegy spárgával | 130 |
Borjuszelet - Borjunyelv - Borjupörkölt | 131 |
Borju á la minute - Borjutüdő lisztmártásban - Borjuhus párolva | 132 |
Borjuhus sütve - Borjuszelet sóskamártással | 133 |
Borjuszelet füszeresen - Borjuszelet szalonnával - Borjuvagdalék | 134 |
Borjubecsinált - Borjusült | 135 |
Borjutekercs - Borjuczimer | 136 |
Borjupaprikás - Borjufül csiperkegombával | 137 |
Borjuvese - Borjuhus paradicsommal - Borjupástétom | 138 |
Borjumell - Borjuikra sülve | 140 |
Csavart borjuhus - Hamis lazacz borjuhusból | 118 |
Hideg borjufrikandó | 126 |
Kirántott borjuaprólék | 137 |
Napoleon pecsenye | 128 |
Paprikás borjuhus | 133 |
Paprikás borjuszelet | 135 |
Párolt borjufrikandó | 121 |
Piritott borjumáj | 136 |
Rántott borjuvelő | 128 |
Savanyu borjumáj | 127 |
Sült borjufej | 136 |
Tejfölös borjuszelet | 135 |
Töltött borjuczomb veséssel együtt | 114 |
Töltött borjumell | 137 |
Tüzdelt borjusziv - Disznóhus | 140 |
Disznóhus | |
Disznópörkölt - Disznóczomb | 141 |
Disznóoldalas | 142 |
Disznóhus paradicsommal | 146 |
Füle - farka | 141 |
Kirántott sonka | 148 |
Kocsonya | 149 |
Malacztekercs | 143 |
Malaczpaprikás | 144 |
Malaczpecsenye | 145 |
Malacz nyáron | 148 |
Sertéssült gesztenyével | 141 |
Sertés vagdalék | 142 |
Sertés borda | 143 |
Sertés galantin - Sertésczomb savanyuan | 144 |
Sertéshus kásával - Sertéssült | 146 |
Sertéssült ropogósan - Sertéssült hagymával | 147 |
Sertés kotlett | 147 |
Sertés-filet hidegen - Sertéshus páczolva | 148 |
Sertés szeletek | 148 |
Székely gulyás | 143 |
Sült sonka | 145 |
Töltött disznóláb | 142 |
Töltött malacz | 146 |
Tüzdelt fehérpecsenye | 140 |
Vagdalék disznóhusból | 143 |
Disznóölés | 150 |
Sertésölés körüli teendők | 142 |
Apró tormás kolbászok | 174 |
Disznósajt | 168 |
Disznósajt más módra | 169 |
Disznósajt | 170 |
Füstölés | 168 |
Finom préselt kolbász | 171 |
Fasirozott kolbász | 172 |
Füstölt sonka megvágása - Füstölt hust eltenni | 182 |
Füstöls sonka eltartása | 186 |
Házi hideg kolbász | 170 |
Házi szalámi | 175 |
Hideg töltelék | 177 |
Hurkatöltelék | 167 |
Hust besózni | 182 |
Igen jó májas kolbász | 172 |
Igen izletes sonka | 181 |
Kis füstölő kamra fölállítása | 167 |
Kolbász vegyes husból | 173 |
Kolbászkák | 174 |
Kitünő hideg májas | 176 |
Libamáj-kolbász | 175 |
Magyar sonkapácz | 183 |
Májas kolbász | 172 |
Májas hurka | 185 |
Nyári disznósajt | 178 |
Nyári sonka | 178 |
Sertéshus besózása | 183 |
Sonka-kolbász | 173 |
Sonka vad módra - Sonka madeirában | 180 |
Sonkát forralni - Sonka besózása | 183 |
Konkajavitási mód | 184 |
Sonkapácz | 185 |
Sonkapácz | 186 |
Sült sonka | 180 |
Szardellás kolbász | 177 |
Téli disznósajt | 169 |
Tüdős hurka | 184 |
Vesés hurka | 170 |
Zsirolvasztás | 182 |
Birkahus | 187 |
Báránypörkölt - Báránypörkölt másképpen | 187 |
Bárányfej - Bárányszegy | 189 |
Bárányhus sülve | 190 |
Bárány töltve | 191 |
Báránymáj vagdalva - Bárányhus pörkölve | 192 |
Báránybecsinált - Bárányhus párolva | 192 |
Bárányszelet vagdalékkal | 193 |
Birka-kotlett - Birka-filet | 187 |
Birkakotlettek gombával - Birkakotlett zsemlyemorzsában | 188 |
Birkakotlett zöldborsóval | 189 |
Bográcsos ürühus | 197 |
Kapros ürühus | 194 |
Nyársonsült ürüszelet | 195 |
Párolt juhczomb | 191 |
Paradicsomos ürüsült | 195 |
Paradicsomos ürüsült | 196 |
Páczolt ürüczomb | 199 |
Rizses ürüczomb | 195 |
Sült ürüczomb | 199 |
Szardellás ürüsült | 197 |
Tárkányos bárányszegy | 190 |
Tejfölös ürühus | 190 |
Tüzdelt ürüsült | 194 |
Ürüczomb párolva | 193 |
Ürüborda sülve | 196 |
Ürüczomb sárgarépával | 197 |
Ürüczomb sonkával | 199 |
Ürüfark lengyelesen | 199 |
A szárnyasok kezelése | 200 |
Csirkebecsinált leves | 201 |
Csirke sütőben sütve | 203 |
Csirke felszeletelve - Csirke hussal töltve | 205 |
Csirke paradicsom-mártással | 206 |
Csirke szalonnában - Csirke zöldborsóval, rákfarkkal | 207 |
Csirke paradicsomalma-mártással | 207 |
Csirke mayonnaissel - Csirke ragout | 208 |
Csirke vérmártással | 209 |
Csirke forrázva - Csirkeczombok | 213 |
Csirke vad módra - Csirkesaláta | 214 |
Csibepástétom | 215 |
Csibe francziamártással | 218 |
Csirke francziásan - Csirke gombával | 219 |
Csirke bajor módra | 219 |
Csirke karfiollal - Csirke gesztenyével | 220 |
Füstölt szárnyas | 216 |
Füstölt liba - füstölt liba | 236 |
Fojtott libamell | 235 |
Galamb sülve | 242 |
Gesztenyével töltött liba | 234 |
Fehérre páczolt csirke | 211 |
Jércze-szelet | 218 |
Kappan szardellával - Kappan csigával | 220 |
Kacsa gesztenyével - Kappan álkagyló-mártásban - Kappan kagylócskákkal | 221 |
Kappan osztrigával - Kappan zöldséggel | 224 |
Kacsa sülve - Kacsamáj | 230 |
Kacsa nyárson | 231 |
Kacsa zöldséggel - Kacsa vadmódra | 232 |
Kocsonyázott ludmáj | 243 |
Libasült | 233 |
Liba hidegen | 296 |
Libatöpörtyü - Libavér - Libaaprólék | 237 |
Libaaprólék más módra - Libaaprólék gombával - Libaaprólék rizskásával | 238 |
Libamáj sülve | 239 |
Libamáj párolva - Libamájpástétom madármártással | 241 |
Libamáj czitromlével | 243 |
Libamáj kocsonyában - Libakolbász | 244 |
Libavagdalék | 245 |
Ludmáj finoman | 240 |
Ludmáj mártással | 243 |
Ludaskása | 237 |
Mártásos töltött csirke | 239 |
Narancsmártásos csirke | 214 |
Nyárson sült pulyka | 227 |
Nyársonsült liba | 234 |
Osztrigás liba | 234 |
Osztrigás kappan | 225 |
Páczolt csirke | 206 |
Pástétom csirkéből | 208 |
Paprikás csirke | 211 |
Paprikás csirke | 213 |
Paprikás pulyka | 228 |
Párolt csirke - Páczolt csirke más módra | 216 |
Pörkölt csirke | 218 |
Pulykakarbonád frikandeauban | 222 |
Pulyka sülve - Pulyka pörkölve | 226 |
Pulykaaprólék elszászmódra | 245 |
Pulyka főzelékkel | 228 |
Pulyka- és jérczeszárny-vagdalék | 333 |
Pulyka-ragout | 229 |
Pulykafilet gesztenyével | 230 |
Rántott csirke | 202 |
Rizses csirke | 223 |
Rizses kacsa | 231 |
Sült csirke | 203 |
Sült csirke bajor módra | 210 |
Sült kappan | 223 |
Sült kappan | 225 |
Sült pulyka | 227 |
Sült kacsa | 232 |
Sült libamáj | 240 |
Szalonnával sütött kappan | 223 |
Szardellás kappan | 225 |
Szarvasgombás pulyka körettel | 229 |
Töltött csirke | 204 |
Töltött libamell | 234 |
Tojásos csirke | 206 |
Tojással töltött kappan | 223 |
Tüzdelt csirkemellek | 215 |
Tüzdelt libamáj | 240 |
Velős csirke | 219 |
Vagdalt pulyka | 229 |
Zöldséges csirke | 210 |
Zöldséges csirke | 215 |
Vad szárnyasok | 245 |
Becsinált fogoly | 252 |
Császármadár | 260 |
Fáczán angol módra | 248 |
Fáczán angolosan | 250 |
Fáczán pecsenye - Fáczán szarvasgombával | 251 |
Fáczán sülve | 252 |
Fajd nyárson - Fajdvagdalék | 256 |
Fenyvesmadár - Fenyőmadár belestől | 257 |
Fenyvesmadár nyárson | 260 |
Fogoly Chartreuse | 253 |
Fogoly mártással - Fogoly kocsonyában | 254 |
Fogoly nyelvvel | 255 |
Fürj szarvasgombával - Fürj köntösben | 261 |
Fürj zsemlyével - Fürj szalonnával | 262 |
Káposztás fáczán | 252 |
Nyárson sült fogoly | 254 |
Nyárson sült fürj | 262 |
Olasz risotto fiatal fajddal | 258 |
Páczolt fogoly | 255 |
Páva sülve | 257 |
Ragout vadkacsából | 247 |
Risotto fürjjel | 260 |
Risotto verébbel | 257 |
Rizses fürj | 262 |
Ráczos liba | 245 |
Sült vadgalamb | 248 |
Sült fáczán | 250 |
Sült fogoly | 252 |
Sült fogoly | 253 |
Sült fajdtyuk | 255 |
Szalonka és szalonka bél | 263 |
Szalonka nyárson - Szalonka elkészítése | 264 |
Szalonka mártással - Szalonka kenyérszeleten sütve | 165 |
Szalonka tejföllel - Szalonka vörösborban párolva | 266 |
Szalonka vagdalék - Szalonka mártással | 267 |
Töltött fáczán | 269 |
Tuzok-mell | 257 |
Halak | 267 |
Angolna | 276 |
Angolna | 293 |
Angolna mártással | 294 |
Angolna gombával | 295 |
Branzino | 305 |
Borshal (ancsovis) | 298 |
Borshal sülve | 294 |
Brodetto polentával | 303 |
Csuka tejfölösen | 286 |
Csuka vagdalékkal | 287 |
Csuka zsemlyemorzsával | 290 |
Fogas mártással | 283 |
Fogas vajjal - Fogas | 284 |
Fogas mayonnaissel | 303 |
Fogas mayonnaissel | 285 |
Főtt angolna | 294 |
Halpaprikás | 270 |
Halászos hal | 271 |
Harcsás leves | 273 |
Hal vörösborral | 274 |
Hal mayonnaiso | 275 |
Harcsa | 277 |
Harcsa zöld mártással - Harcsa más módra | 278 |
Hal mártással - Har marinirozva | 292 |
Hallé | 296 |
Hal ráczosan | 302 |
Harcsa káposztával | 303 |
Hal-ragout | 305 |
Hal vagdalék | 307 |
Halfőzés | 308 |
Hering | 301 |
Kecsege hidegen | 276 |
Kékre főtt ponty | 280 |
Kékre főtt ponty | 282 |
Kuszhal | 302 |
Lazacz főve | 275 |
Lazacz olajjal - Lazacz rákolajjal | 296 |
Lazacz páczolva | 296 |
Mayonnaise | 293 |
Maxonnaises kecsege | 298 |
Menyhal | 276 |
Menyhal | 301 |
Paprikás hal | 272 |
Paprikás hal sülve | 273 |
Pisztráng töltve - Pisztráng vörös borban | 283 |
Piritott bárdhal | 305 |
Ponty cseh módra | 278 |
Ponty aszpikkal | 279 |
Ponty paprikásan | 280 |
Ponty rántva - Ponty roston - Ponty hidegen | 281 |
Ponty lengyel módra | 282 |
Préselt hal | 285 |
Rózsahal | 300 |
Sült ponty | 280 |
Sült pisztráng | 282 |
Sült csuka | 286 |
Süllő vagy csuka töltve | 290 |
Süllő vajjal - Süllő zsemlyemorzsával | 291 |
Süllő hidegen | 291 |
Süllő zöldséggel | 292 |
Sült tőkehal | 300 |
Süllő mayonnaissel | 303 |
Sole kirántva - Sole piritva | 306 |
Szálkanélküli hal | 288 |
Szardellás csuka | 289 |
Szardellás süllő | 292 |
Szardinia portugál módra | 304 |
Szegedi halászló - Szegedi halpaprikás | 372 |
Tatármártás | 275 |
Tejfölös halpaprikás | 274 |
Tejfölös tőkehal | 277 |
Tengeri halak | 303 |
Tengeri bárdhal - Tengeri maklár-hal | 304 |
Tengeri nyelv | 305 |
Tengeri nyelv | 306 |
Tinhal olajban | 297 |
Tok mártással | 277 |
Tormás csuka | 287 |
Tok füszerezve | 298 |
Tok párolva | 299 |
Töltött csuka | 289 |
Tőkehal rántva | 296 |
Tőkehal burgonyával | 297 |
Tőkehal vajjal - Tőkehal forralva | 299 |
Tűzdelt csuka | 287 |
Turbot | 307 |
Turbot sütve | 298 |
Vagdalt csuka | 288 |
Vadhus | 308 |
Hogyan kell a nyulat megnyuzni? | 308 |
Boritott nyul | 314 |
Franczia nyul gombával | 315 |
Fazeka nyul | 315 |
Füszeres vaddisznó-hus | 325 |
Főtt rák | 326 |
Kocsonyázott nyul | 317 |
Medvesült | 325 |
Medvetalp roston | 326 |
Nyul nyárson | 310 |
Nyul pácz nélkül | 311 |
Nyul-hát - Nyul pácz nélkül | 312 |
Nyulpaprikás | 313 |
Nyulgerincz francziásan - Nyul babérral | 314 |
Nyulfilet - Nyulfilet á la provencale | 316 |
Nyulpástétom | 316 |
Nyul libamájjal - Nyul-pástétom | 317 |
Őzpaprikás - Őzczomb | 318 |
Őzsült - Őzszeletek | 320 |
Őzszeletek | 321 |
Paprikás nyul - Párolt nyul | 313 |
Párolt őzczomb | 320 |
Párolt szarvashus | 323 |
Párolt zergehus | 325 |
Rák főve | 326 |
Rák borban - Ráktöltelék - Rákpaprikás | 327 |
Rizotto édesvizi rákkal | 326 |
Sült őzhát | 318 |
Sült őzcomb | 319 |
Szarvassült - Szarvasfilet borsmártással | 321 |
Szarvasragout - Szarvashus mártással | 322 |
Vagdalt nyul | 312 |
Vagdalt őzhát | 310 |
Vaddisznóhus vörösborral | 323 |
Vaddisznó-szeletek - Vaddisznóhus páczban | 325 |
Különlegességek | 328 |
Aranyos szeletek - Borleves | 328 |
Burgonyafőző | 329 |
Cseresnyerétes - Czitromszörp | 334 |
Eper-krém | 335 |
Gyümölcssajtoló | 331 |
Kanonokleves | 328 |
Kocsonya kezelése | 331 |
Lekvár földieperből | 334 |
Málna- és ribizkenedv eltevése | 333 |
Mandulás torma | 328 |
Nyári sonka | 332 |
Rántott, aszalt szilva | 326 |
Ribizkecsemege | 335 |
Sonkás palacsinta - Spárga | 336 |
Vad- és szárnyaspolcz | 330 |
Hogyan együnk? | 339 |
Az asztalterités divatja | 334 |
Tengeri rák | 350 |
Békaczomb sülve | 359 |
Béka mártással | 360 |
Becsinált békaczomb - Csigák | 354 |
Csiga hussal töltve | 355 |
Csiga haltöltékkel - Csiga zöldséggel | 356 |
Csiga zsemlyemorzsával - Csigavagdalék | 359 |
Főtt csiga | 356 |
Földi csiga - Osztriga - Osztriga páczolva | 357 |
Osztriga sülve - Osztriga mártással | 358 |
Rák mártással | 360 |
Rántott békaczomb | 354 |
Szardellavaj | 358 |
Szardellás csiga | 359 |
Teknősbéka mártással | 353 |
Teknősbéka más módra | 353 |
Teknősbéka vagdalva - Teknősbéka | 352 |
Teknősbéka rántva | 352 |
Tengeri rák mayonnaissel - Tengeri rákok | 351 |
Tengei rák borral | 360 |
Pástétom teknősbékából | 353 |
Mártások | 361 |
Almamártás | 370 |
Angol rummártás | 365 |
Bormártás | 367 |
Barczkmártás | 371 |
Bechamelmártás | 373 |
Birskörte vagy almamártás | 365 |
Czitrom-mártás | 362 |
czitrom-mártás | 370 |
Eczetes torma | 365 |
Fokhagyma-mártás | 361 |
Füszeres mártás | 369 |
Finom tatármártás | 372 |
Gombamártás | 365 |
Gombamártás | 366 |
Gombamártás | 369 |
Gyümölcsmártások | 370 |
Hagymamártás - Heringmártás | 373 |
Hideg heringmártás | 368 |
Hideg ompadourmártás | 372 |
Kapri-mártás | 364 |
Kapor-mártás | 362 |
Köszméte-mártás | 370 |
Köménymagos-mártás | 361 |
Máj-mártás | 364 |
Mazsolamártás | 371 |
Mandulás tormamártás - Ördögmártás | 374 |
Portugál-mártás | 374 |
Paradicsom-mártás | 361 |
Paradicsom-mártás olaszosan | 374 |
Paradicsom-mártás | 368 |
Pörkölt czukormártás | 372 |
Remoulade-mártás | 364 |
Ribizke-mártás | 371 |
Sóska-mártás | 363 |
Sárgarépa-mártás - Spanyol-mártás | 365 |
Spanyol-mártás | 369 |
Sajtos-mártás | 373 |
Szardella-mártás | 363 |
Tatár-mártás | 366 |
Tejfeles uborka-mártás | 367 |
Torma mártás | 362 |
Torma-mártás zsemlyével | 363 |
Tojás-mártás | 368 |
Tej-mártás | 368 |
Vörösrépa-mártás | 361 |
Vöröshagyma-mártás | 365 |
Vöröshagyma-mártás | 367 |
Vanilia-mártás | 371 |
Zöldséges-mártás | 368 |
Saláták | 375 |
Almakompot geleével | 385 |
Bab saláta | 382 |
Burgonya slaáta zellerrel | 375 |
Burgonya saláta | 382 |
Fejes saláta | 376 |
Fokhagymás uborka saláta | 378 |
Franczia saláta | 378 |
Főtt vörösrépa | 380 |
Hering saláta - Hus saláta | 381 |
Hónaposretek saláta | 383 |
Hideg tökkocsonya | 384 |
Káposzta saláta | 375 |
Káposzta saláta | 377 |
Lencse saláta | 383 |
Marhaszáj saláta | 381 |
Nyers káposzta olajjal - Nyers vörösrépa | 384 |
Olasz saláta | 378 |
Paprika saláta | 380 |
Reszelt burgonya ssaláta | 374 |
Saláta vajas mártásban | 385 |
Spárga saláta | 384 |
Szardella saláta | 379 |
Töltött saláta | 375 |
Tejfölös uborka saláta | 379 |
Uborka saláta | 380 |
Vegyes saláta | 377 |
Vöröskáposzta saláta | 382 |
Zeller saláta - Zöldség saláta | 379 |
Zöldbab saláta | 382 |
Zeller saláta | 384 |
Főzelékek | 385 |
Babfőzelék | 392 |
Babfőzelék | 393 |
Babéros savanyu burgonya | 397 |
Borsó áttörve | 388 |
Borsó vajjal - Borsó petrezselyemmel | 389 |
Burgonyafőzelék | 395 |
Burgonya hussal | 396 |
Czukorboró | 386 |
Eczetes burgonya | 396 |
Főtt burgonya | 395 |
Hámozott borsó | 387 |
Mártásos burgonya | 396 |
Paradicsomos jurgita | 392 |
Paradicsomos burgonya | 395 |
Rántott burgonya | 397 |
Risi-Bisi | 387 |
Savanyu burgonyafőzelék | 398 |
Száraz borsó | 385 |
Száraz borsófőzelék | 387 |
Szemes borsó - Szemes zöld borsó | 386 |
Tök almával | 389 |
Fejes saláta | 375 |
Tök sütve - Tök tejfölösen - Töltött tök | 390 |
Tökkáposzta | 391 |
Tojásos burgonya | 396 |
Tojásos burgonya | 398 |
Zöld borsó csirkével - Zöld borsó egészben | 388 |
Zöldbab | 392 |
Zöldbab spárga módra | 393 |
Zöldbab | 394 |
Italok | 399 |
Angol puncs | 399 |
Eperpálinka | 401 |
Grog - Közönséges czitromos puncs | 400 |
Köménylikör | 401 |
Meleg tojásos puncs | 400 |
Meggypálinka | 401 |
Puncs | 399 |
Pezsgő puncs | 400 |
Tea | 399 |
Gyümölcsök, főzelékek | 402 |
Ananász | 411 |
Baraczk | 405 |
Baraczklekvár készítése | 414 |
Birsalma-sajt | 417 |
Cseresznye | 405 |
Dinnyehaj | 403 |
Eper | 404 |
Finom gomba lefőzése | 408 |
Gyümölcslé | 406 |
Köszméte | 403 |
Kovászos uborka télire | 408 |
Körte | 404 |
Kaprot eltenni | 409 |
Káposzta besavanyitása | 412 |
Konyhai füszernövények megőrzése | 418 |
Málnaszörp készítése | 414 |
Őszibarack aszalva | 402 |
Paradicsom | 407 |
Petrezselyemzöldje rántva | 410 |
Pemetefü-szörp | 413 |
Paradicsom eltartása eczettel és borral | 415 |
Préselt narancshéj - Ringló | 402 |
Szarvasgomba eltartása | 409 |
Szilvasajt | 415 |
Tök eltevése télre | 418 |
Vegyes főtt gyümölcs | 406 |
Vizbe rakott uborka | 415 |
Zöld borsó párolva | 410 |
Zöldségaszalás - Zöldborsó befőzve | 411 |