1.062.614

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szállodai ismeretek I.

A vendéglátóipari szakközépiskolák III. osztálya számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 145 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-222-455-8
Megjegyzés: Néhány színes fotóval illusztrálva. Tankönyvi szám: 21936.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Általános szakmai ismeretek3
A szálloda és a szállodaipar fogalma, csoportosítása3
A szállásadó üzemek rendeltetésük szerinti csoportosítása4
A szállodák szolgáltatás szerinti csoportosítása8
A szállodák minőség szerinti csoportosítása8
A szállodaipar történelmi fejlődése hazánkban a XX. században9
A szállodaipar és az idegenforgalom politikai, kulturális, népgazdasági jelentősége13
Az idegenforgalmon belül a szállodaiperi szolgáltatásokat igénybe vevők pénzköltésének összetétele14
Az idegenforgalom és a szállodaiper devizahozama és ennek gazdaságossága15
Az idegenforgalom és a szállodaiper hatása a fizetési mérlegre15
A szállodaipar jelenlegi helyzete és fejlődésének tendenciái126
A szállodai tevékenység fogalma és felosztása19
A szállodai tevékenység fogalma, célja, feladata, feltételei19
Elszállásolás21
Ellátás22
Egyéb szolgáltatások23
Hírközlési szolgáltatások23
Vendégruha mosása, tisztítása23
Közös fürdőszoba24
Gépkocsi tárolása és mosása24
Kiegészítő szolgáltatások24
A szállodai tevékenységet kiegészítő munkafolyamatok26
Ellenőrző kérdések26
A szállodai tevékenység tárgyi feltételei27
A szálloda telepítésének általános szempontjai27
A szálloda épülete, az épület formája, külseje, közlekedési kapcsolatai29
A szálloda műszaki berendezései31
Hő- és hangszigetelés32
Hőenergia-ellátás32
Légtechnika33
Egészségügyi berendezések és szerelvények34
Személy-, szerviz- és teherfelvonók34
Nyílászáró szerkezetek34
Burkolatok37
Elektromos rendszerek és berendezések40
A szálloda hírközlő berendezései43
A szálloda jelző- és közvetítő berendezései45
A szállodai tevékenység területei, helyiségei, berendezései, felszerelései48
Az alaptevékenység területei, helyiségei, berendezései, felszerelései48
Vendégszoba56
Az ellátás területei, helyiségei, berendezései, felszerelései73
Egyéb szolgáltató tevékenységei, berendezései, felszerelései76
A kiegészítő tevékenység helyiségei, berendezései, felszerelései83
Ellenőrző kérdések86
A szállodai tevékenység személyi feltételei89
A szállodai dolgozókkal szembeni követelmények90
A munkaerő-szükséglet mennyiségi meghatározása93
A munkaerő-szükséglet minőségi jellemzői94
A személyi feltételek stabilitása95
A szállodai tevékenység munkakörei és ezek feladatai96
Az alaptevékenység munkakörei és feladatai96
Szállodaigazgató96
Szállodai üzletvezető98
Szállodatitkár99
Adminisztrációs iroda100
A földszinti munkahelyek és munkakörök100
A emeleti munkahelyek és munkakörök125
A hagyományos emeleti szervezés munkakörei125
A korszerű emeleti szervezés munkakörei127
Az ellátási tevékenység munkakörei és feladatai131
Egyéb szolgáltató tevékenység munkakörei és feladatai132
A kiegészítő tevékenység egyes munkakörei és feladatai134
Munkaruha és védőöltözet137
Munkaruha- és védőöltözet-jogosultság, kihordási idő137
A szállodai dolgozók anyagi érdekeltsége138
Szállodai bérezés138
Alapbér139
Jutalék139
A konvertibilis valutabevétel anyagi ösztönzési rendszere140
Pótlékok140
Ellenőrző kérdések140
Felhasznált irodalom141

Sárdi Ernő

Sárdi Ernő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sárdi Ernő könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem