kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Aréna 2000 |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 255 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 30 cm x 22 cm |
| ISBN: | 963-85515-0-x |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
| Mi a sajt | 6 |
| Hogyan találták fel a sajtot? | |
| A tej | |
| A sajt előállítása | |
| Csomagolás: a minőség megőrzése | |
| Zsír a szárazanyag-tartalomban és víztartalom a zsír nélküli sajtmasszában | |
| A sajt minősége | |
| Hogyan ítéljük meg helyesen a sajtokat? | |
| A sajt egészséges és tápláló | |
| A sajt alkotórészei | |
| Szakkifejezések | |
| Sajtlexikon | 24 |
| A világ főbb sajtjai: részletes ismertető a sajtfajtákról, sajtcsaládok szerinti felosztásban | |
| Kemény sajtok | |
| A Chaddar-család | |
| Forrázott és gyúrt sajtok/Filatasajtok | |
| Vágható sajtok/félkemény sajtok | |
| Félpuha vágható sajtok | |
| Penészes sajtok | |
| Lágy sajtok | |
| Friss sajtok | |
| Kecskesajtok | |
| Aludttejsajtok | |
| Ömlesztett sajtok | |
| Sajtból készült termékek | |
| Sajt a konyhában | 112 |
| Hogyan bánjunk helyesen a sajtokkal | |
| Bevásárlás | |
| Tárolás | |
| Raktározás | |
| Sajtszeletelés és -reszelés a megfelelő, jól bevált eszközökkel | |
| Hidegkonyha sajttal | 122 |
| Az apró falatoktól a sajttálig | |
| Finom sajtkrémek és felhasználásuk | |
| Ötletek sajttál késztéséhez és a különböző sajtfajták összehangolásához | |
| Saláták | 136 |
| Sajt mint saláta alapanyag: könnyű salátákhoz gyümölccsel és főfogásként szolgáló salátákhoz | |
| Hogyan kell felszeletelni? | |
| Salátaöntet sajttal és anélkül | |
| Sajt a levesben | 144 |
| Levesek sajttal: nemzetközi receptek és a legjobb sajtos levesek alapreceptjeinek bemutatása képekben | |
| Sajtos levesbetétek és levesek fűszerezése sajttal | |
| Tojás, pirítós és felfújtak | 152 |
| Hogyan lehet a legjobban kombinálni a sajtot és a tojást | |
| A sajtos omlettől a levegős felfújtig | |
| Rafinált szendvicsek és ideális sajtfajták olvasztásához és átsütéséhez | |
| Tészta, kukorica és rizottó | 166 |
| Sajtspecialitások Olaszországból és az alpesi országokból | |
| Házi készítésű tészták a megfelelő öntettel | |
| A klasszikus rizottó ízletes variációi | |
| Hal, hús és szárnyas | 182 |
| Ízletes főfogások sajttal - töltve, átsütve, panírozva és sajtos-tojásos bundában | |
| Nemzetközi specialitások, mint pl. Cordon bleu vagy Piccata milanese | |
| Zöldség és burgonya | 192 |
| Ideális kombinációk sajttal - főfogásként vagy köretként | |
| Csőben sütés sajttal és burgonyával | |
| Sajtmártások és a legfinomabb zöldségételek sajttal | |
| Fondü és raklett | 204 |
| Svájci sajtspecialitások | |
| Fondüvariációk az alapreceptek részletes, képes bemutatásával | |
| Modern raklett kis serpenyőben - többféle finom "ötlet" | |
| Sütés sajttal | 210 |
| Sajttal sütés iskolája | |
| Sajttal készült alaptészták | |
| Sajtos sütemények | |
| Pikáns sütemények és torták | |
| Töltött sajtos sütemények leveles és égetett tésztából | |
| Pizzák és édes túrós sütemények | |
| Desszertek | 238 |
| Édes utóételek fehér sajttal, túróval, topfennel, ricottával és mascarponéval | |
| Édességek gyümölccsel | |
| Klasszikus tészták: gombócok, rétesek és palacsinták | |
| Sajt és bor | 246 |
| Egy széleskörű, problémás téma rövid, szubjektív áttekintése | |
| Szak- és receptjegyzék | 248 |
| Termékismertető és receptek |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.