1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sajtok nagy könyve

Sajtkonyha, sajtlexikon, sajtreceptek/Hogy jobban értékeljük és élvezzük a sajtokat a nagy, képes sajtlexikonnal

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Aréna 2000
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 255 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN: 963-85515-0-x
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Mi a sajt6
Hogyan találták fel a sajtot?
A tej
A sajt előállítása
Csomagolás: a minőség megőrzése
Zsír a szárazanyag-tartalomban és víztartalom a zsír nélküli sajtmasszában
A sajt minősége
Hogyan ítéljük meg helyesen a sajtokat?
A sajt egészséges és tápláló
A sajt alkotórészei
Szakkifejezések
Sajtlexikon24
A világ főbb sajtjai: részletes ismertető a sajtfajtákról, sajtcsaládok szerinti felosztásban
Kemény sajtok
A Chaddar-család
Forrázott és gyúrt sajtok/Filatasajtok
Vágható sajtok/félkemény sajtok
Félpuha vágható sajtok
Penészes sajtok
Lágy sajtok
Friss sajtok
Kecskesajtok
Aludttejsajtok
Ömlesztett sajtok
Sajtból készült termékek
Sajt a konyhában112
Hogyan bánjunk helyesen a sajtokkal
Bevásárlás
Tárolás
Raktározás
Sajtszeletelés és -reszelés a megfelelő, jól bevált eszközökkel
Hidegkonyha sajttal122
Az apró falatoktól a sajttálig
Finom sajtkrémek és felhasználásuk
Ötletek sajttál késztéséhez és a különböző sajtfajták összehangolásához
Saláták136
Sajt mint saláta alapanyag: könnyű salátákhoz gyümölccsel és főfogásként szolgáló salátákhoz
Hogyan kell felszeletelni?
Salátaöntet sajttal és anélkül
Sajt a levesben144
Levesek sajttal: nemzetközi receptek és a legjobb sajtos levesek alapreceptjeinek bemutatása képekben
Sajtos levesbetétek és levesek fűszerezése sajttal
Tojás, pirítós és felfújtak152
Hogyan lehet a legjobban kombinálni a sajtot és a tojást
A sajtos omlettől a levegős felfújtig
Rafinált szendvicsek és ideális sajtfajták olvasztásához és átsütéséhez
Tészta, kukorica és rizottó166
Sajtspecialitások Olaszországból és az alpesi országokból
Házi készítésű tészták a megfelelő öntettel
A klasszikus rizottó ízletes variációi
Hal, hús és szárnyas182
Ízletes főfogások sajttal - töltve, átsütve, panírozva és sajtos-tojásos bundában
Nemzetközi specialitások, mint pl. Cordon bleu vagy Piccata milanese
Zöldség és burgonya192
Ideális kombinációk sajttal - főfogásként vagy köretként
Csőben sütés sajttal és burgonyával
Sajtmártások és a legfinomabb zöldségételek sajttal
Fondü és raklett204
Svájci sajtspecialitások
Fondüvariációk az alapreceptek részletes, képes bemutatásával
Modern raklett kis serpenyőben - többféle finom "ötlet"
Sütés sajttal210
Sajttal sütés iskolája
Sajttal készült alaptészták
Sajtos sütemények
Pikáns sütemények és torták
Töltött sajtos sütemények leveles és égetett tésztából
Pizzák és édes túrós sütemények
Desszertek238
Édes utóételek fehér sajttal, túróval, topfennel, ricottával és mascarponéval
Édességek gyümölccsel
Klasszikus tészták: gombócok, rétesek és palacsinták
Sajt és bor246
Egy széleskörű, problémás téma rövid, szubjektív áttekintése
Szak- és receptjegyzék248
Termékismertető és receptek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Sajtok nagy könyve Sajtok nagy könyve Sajtok nagy könyve
Állapot:
5.460 ,-Ft
27 pont kapható
Kosárba