Fülszöveg
SAJTOK ENCIKLOPÉDIÁJA
Ezt a végtelenül sokféle ízű és textúrájú élelmiszert, a sajtot, évszázadok óta készítik, és az emberi táplálkozás létfontosságú eleme világszerte. Klasszikus sajtokat, fedezhetünk fel utazásaink során, de egyre többször kóstolhatjuk őket itthoni szaküzletekben és szupermarketekben is. A sajtkészítés hagyományos módszerei újjáéledésének és a hosszú időre háttérbe szorult, ritka szarvasmarhafajták újbóli tartásának köszönhetően egyre többféle sajtot ízlelhetünk meg és élvezhetünk.
Kiválasztani a megfelelő sajtot bizonyos konyhai felhasználásra nehéz feladat - a Sajtok enciklopédiája első része arról szolgál nélkülözhetetlen információkkal, hogy mire ügyeljünk sajtvásárláskor; hogyan válasszuk ki az ideális sajtot sütéshez-főzéshez és közvetlen fogyasztáshoz; hogyan tároljuk és szolgáljuk fel. Felbecsülhetetlen értékű rész foglalkozik a tökéletes sajttál összeállításával, szakértői tanácsokat kapunk arra nézve, hogy milyen sajthoz milyen bort kínáljunk.
Ezt a...
Tovább
Fülszöveg
SAJTOK ENCIKLOPÉDIÁJA
Ezt a végtelenül sokféle ízű és textúrájú élelmiszert, a sajtot, évszázadok óta készítik, és az emberi táplálkozás létfontosságú eleme világszerte. Klasszikus sajtokat, fedezhetünk fel utazásaink során, de egyre többször kóstolhatjuk őket itthoni szaküzletekben és szupermarketekben is. A sajtkészítés hagyományos módszerei újjáéledésének és a hosszú időre háttérbe szorult, ritka szarvasmarhafajták újbóli tartásának köszönhetően egyre többféle sajtot ízlelhetünk meg és élvezhetünk.
Kiválasztani a megfelelő sajtot bizonyos konyhai felhasználásra nehéz feladat - a Sajtok enciklopédiája első része arról szolgál nélkülözhetetlen információkkal, hogy mire ügyeljünk sajtvásárláskor; hogyan válasszuk ki az ideális sajtot sütéshez-főzéshez és közvetlen fogyasztáshoz; hogyan tároljuk és szolgáljuk fel. Felbecsülhetetlen értékű rész foglalkozik a tökéletes sajttál összeállításával, szakértői tanácsokat kapunk arra nézve, hogy milyen sajthoz milyen bort kínáljunk.
Ezt a világ klasszikus és modern sajtjainak átfogó áttekintése követi, felsorolva az olyan nagytermelőket, mint Franciaország, Olaszország, Anglia, Dánia, az USA, Ausztrália és Új-Zéland, és az olyan kisebbeket, mint Belgium, Görögország, Németország és India. Minden egyes sajtról részletesen leírják, milyen az íze, a külleme és a textúrája; pasztörizált-e vagy pasztörizálatlan, fogyaszthatják-e vegetáriánusok; mire használható a legjobban, lett légyen az grillezés, roston sütés, szósz vagy saláta.
Mindezen tudást pompásan hasznosítva, a kötet második részében 100 felséges sajtos recept található a világ minden tájáról, könnyen követhető, illusztrált, lépésről lépésre haladó formában. Vannak itt sajtos receptek bármilyen alkalomra, köztük levesek, előételek és falatkák; saláták és zöldséges ételek; sajtos főételek; sült tészták, pizzák és főtt tészták; desszertek és sütemények.
Több mint 500 csodás fényképével, szakértői tanácsaival, a világ sajtjainak átfogó bemutatásával és 100 recepttel a Sajtok enciklopédiája segít önnek felfedezni ennek a varázslatos élelmiszernek a finomságait, sokféleségét és változatosságát.
Vissza