kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Könyvklub |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 80 oldal |
Sorozatcím: | Officina Nova Könyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 22 cm |
ISBN: | 963-548-615-4 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrált. |
A növényeknek kedvező életfeltételeket biztosítunk | 6 |
A zöldségeskert helyének előnyös megválasztása | 7 |
Védelem a kipufogógázok ellen | 7 |
Növényház és melegágy | 7 |
Talajmegmunkálás | 8 |
Altalajlazítás | 8 |
A talaj takarása a téli évszakban | 8 |
Alaptrágyázás | 9 |
Komposzt készítése és kezelése | 9 |
Mennyi komposztot érdemes szétteríteni? | 10 |
Más szerves trágyák | 10 |
Rossz talajok feljavítására vonatkozó különleges intézkedések | 11 |
Talajvizsgálat | 11 |
Természetes környezet a hasznos élőlények számára | 12 |
Tiszta kultúra és keverék kultúra | 12 |
A kultúrákat tápanyag-igény szerint kell csoportosítani | 13 |
Sekélyen gyökerező növényeket a mélyen gyökerezőkkel együtt érdemes termeszteni | 14 |
A növények kölcsönösen segítik egymást | 14 |
A vetésforgó szabályának betartása | 15 |
Gazdálkodás a napenergiával | 15 |
Vetésterv és művelési terv | 16 |
Vetésterv | 16 |
A megművelési terv | 17 |
Vetés, palántázás, gondozás, betakarítás | 18 |
Vetés és palántázás | 19 |
Jó minőségű vetőmag | 19 |
A fajta megválasztása | 19 |
Közvetlen vetés | 19 |
A palánták nevelése | 20 |
A vetés és palántázás ideje | 20 |
A kultúrák gondozása | 21 |
A fagy elleni védelem | 21 |
A talaj lazítása | 21 |
Feltöltögetés | 21 |
A növények vízellátása | 21 |
Komposztvíz a palántáknak | 22 |
Kiegészítő trágyázás növényi trágyalével | 22 |
A növényi trágyalé elkészítése | 22 |
A betegségeket és a kártevőket időben észre kell venni | 23 |
Betakarítás és tárolás | 23 |
Leveles saláták | 24 |
Fejes saláta és jégsaláta | 25 |
Vágó-, tépő- és kötözősaláta | 97 |
Katáng (cikória) és pitypang (endívia, fejesedő cikória, nem fejesedő cikória stb.) | 29 |
Galambbegysaláta (raponcsaláta) | 33 |
Levél- és szárzöldségek | 34 |
Fejes és virágos káposzták (karfiol, brokkoli, fejes káposzta, vörös káposzta, kelkáposzta, kelbimbó) | 35 |
Levél- és szárkáposzta (karalábé, fodros kel, kínai kel, pak-csoj, réparepce) | 38 |
Spenót és mangold | 40 |
Új-zélandi spenót | 42 |
Édeskömény és levélzeller | 43 |
Articsóka és kardi | 45 |
Spárga | 46 |
Póréhagyma és téli zöldhagyma | 49 |
Vöröshagyma és fokhagyma | 51 |
Metélőhagyma | 53 |
Gyökér- és gumózöldségek | 54 |
Retek és hónapos retek | 55 |
Torma | 56 |
Tarlórépa és karórépa | 56 |
Sárgarépa és pasztinák | 57 |
Petrezselyemgyökér | 60 |
Cékla | 60 |
Gumós zeller | 62 |
Feketegyökér | 63 |
Burgonya | 64 |
Csicsóka | 66 |
Terméses zöldségek | 68 |
Paradicsom, paprika és tojásgyümölcs | 69 |
Tökfélék (uborka, tök, cukkini, dinnye) | 71 |
Csemegekukorica | 75 |
Hüvelyesek (bokorbab, karós bab, szója, lóbab, borsó) | 76 |
Tárgymutató | 80 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.