1.061.996

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Saját veteményeskert 2020/1.

Útmutató a bőséges terméshez/Mesés termés saját kezűleg!

Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: IQ Press Lapkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 130 oldal
Sorozatcím: Trend Bookazine
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 22 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Meggyőződésem, hogy abból lesz jó kertész, aki szereti az ételeket. Ha nem termesztünk ehető növényeket, azzal az élet egy nagy örömétől fosztjuk meg magunkat. Ha szeretünk főzni, akkor... Tovább

Előszó

Részlet:
Meggyőződésem, hogy abból lesz jó kertész, aki szereti az ételeket. Ha nem termesztünk ehető növényeket, azzal az élet egy nagy örömétől fosztjuk meg magunkat. Ha szeretünk főzni, akkor alaposan megismerhetjük a zöldségek és gyümölcsök aromáit és textúráit.
A házi termesztésű, organikus zöldségek és gyümölcsök vitathatatlanul sokkal egészségesebbek a vegyszerekkel telepumpált, szupermarketekben kaphatóknál és a nevelésük hozzájárul a testi és szellemi egészségünk fenntartásához. A legfontosabb azonban, hogy jobb az ízük, mint a bolti terményeké. Ez annak is köszönhető, hogy a megfelelő állapotban leszüretelt terményt frissen fogyasztjuk el. Aki már termesztett körtét, az tudja, hogy a tökéletesen érett állapot és a nem egészen érett, illetve a már túlérett állapot közötti különbség órákban mérhető, nem pedig napokban; az újburgonyában és a zöldborsóban a szedés után órákon belül megindul a cukrok keményítővé alakulása. Aki nem evett a napsütés melegét még őrző paradicsomot vagy epret, az nem tudja igazán, milyennek kell lennie a két növény ízének. Egyéb élvezet is várja azt, aki saját magának termeszt: megkóstolhatja a különféle fajták kínálta fontos ízbeli különbségeket. Vissza

Tartalom

VÁGJUNK BELE! 6
6 Okos helykihasználás
10 Magaságyások
12 Házikert cserépen
14 Szépek és finomak
16 Termesszünk gyümölcsöt kreatívan
18 Tervezés, előkészületek
TERMESZTÉS EGYSZERŰEN! 20
23 Így kezdjük el!
26 Magról nevelt növények
28 Időtakarékos tanácsok
30 Termények gondozása
ZÖLDSÉGEK 34
36 Lóbab
38 Zsenge zöldbab
40 Futóbab
42 Cékla
44 Káposzta
46 Sárgarépa
48 Cukkini
50 Fokhagyma
52 Saláták
55 Hagymák
58 Zöldborsó
60 Paprika és csili
62 Burgonya
66 Tökök
68 Levélsaláták
70 Csemegekukorica
72 Paradicsom
75 Egyéb zöldségek
GYÜMÖLCSÖK 78
80 Alma
82 Szeder
84 Ribiszkék
86 Egres
88 Őszibarack és nektarin
90 Málna
92 Eper
94 Egyéb gyümölcsök
ZÖLFDŰSZEREK 96
98 Bazsalikom
100 Menta
102 Rozmaring
104 Zsálya
106 Kakukkfű
108 Egyéb zöldfűszerek otthoni termelése
TIPPEK ÉS TANÁCSOK 110
112 Telektanácsok
116 A természetes kert
118 Komposztálás és újrahasznosítás
120 Betakarítás és tárolás
122 Teendők gyomok ellen
124 Betegségek kezelése
126 Tippek károkozók ellen
128 Hónapról hónapra
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem