kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Holló és Társa Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Kaposvár |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 127 oldal |
Sorozatcím: | Egészséges Életmód |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 16 cm |
ISBN: | 978-963-684-535-3 |
Megjegyzés: | Színes fotókat, illusztrációkat tartalmaz. |
Elmélet | |
Előszó | 5 |
Egészséges és élvezetes fogyás | 7 |
Miért tesz jót a bázisböjt a szervezetnek? | 8 |
A sav-bázis háztartás | 9 |
A savak beteggé tesznek | 12 |
Hogyan állapíthatjuk meg a túlsavasodást? | 14 |
Savképzők, amerre csak a szem ellát | 18 |
Bázisképzők - a természet sokoldalú tehetségei | 22 |
Mikrotápanyagok garmadája | 23 |
Jobb savtalanítás érett élelmiszerekkel | 36 |
Gyakorlat | |
Bázisböjt okosan | 41 |
Mielőtt elkezdenénk | 42 |
Böjtölés előtt - tehermentesítés! | 42 |
Hasznos konyhai segítők | 44 |
Minden a "hogyan"-on múlik | 49 |
A béltisztítás tehermentesíti a szervezetet | 53 |
A megfelelő kísérőprogram | 56 |
A mozgás jót tesz | 56 |
Wellness testnek és léleknek | 59 |
A stressz megszüntetése, megszabadulás a holtsúlytól | 60 |
Bázisböjt minden évszakban | 63 |
Karcsún és fitten egész évben | 64 |
A motiváció a lényeg | 64 |
Bázisképzők, amelyeknek (majdnem) mindig szezonjuk van | 65 |
Így alakíthatjuk ki a bázisböjt napjait | 70 |
Reggeli | 71 |
Tízórai | 71 |
Ebéd | 71 |
Uzsonna | 72 |
Vacsora | 73 |
Italok | 73 |
Bázisböjt tavasszal | 74 |
A máj aktiválódik | 75 |
Friss ételek | 77 |
Tavaszi bázisos receptek | 78 |
Bázisböjt nyáron | 84 |
Anyagcsere csúcsjáraton | 84 |
A nyár gyümölcsei | 85 |
Nyári bázisos receptek | 86 |
Bázisböjt ősszel | 92 |
Változásban az anyagcsere | 93 |
Alkalmazkodjunk a természethez | 94 |
Őszi bázisos receptek | 94 |
Bázisböjt télen | 100 |
Az anyagcsere téli álma | 101 |
Így békülhetünk meg a hideg évszakkal | 101 |
Téli bázisos receptek | 102 |
Hogy vagyunk? | 108 |
Testi és lelki változások | 108 |
Visszatekintés a tapasztalatokra | 109 |
Élet sav-bázis egyensúlyban | 111 |
A bázisböjt utáni napok | 112 |
Lassan kezdjük | 113 |
Mi kerülhet most az asztalra? | 113 |
Jó és rossz savképzők | 115 |
Alakítsuk át a bázisos recepteket 80/20 receptekké | 116 |
Így akadályozhatjuk meg a jojóhatást | 118 |
Alakítsuk át hosszú távon a táplálkozásunkat | 119 |
Az életmód felülvizsgálata | 119 |
Függelék | |
Tárgymutató | 122 |
Receptmutató | 125 |
Impresszum | 127 |