1.067.056

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerek kezelése, tárolása a vendéglátóiparban

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 216 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-230-375-5
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
A vendéglátóipari raktározás elemei9
A vendéglátóipari tárolásról általában13
A fejlődés irányai a vendéglátóiparban17
A vendéglátóipari raktárak fajtái19
Tárolási feladatok - szervezetek20
Vendéglátóipari értékesítéshez kapcsolódó kéziraktárak21
Egyéb raktárak21
Vendéglátóipari raktárfajták21
Központi raktárak21
Üzleti - üzemi raktárak23
Szállodai raktározás42
Vendéglátóipari raktárak eszközei, felszerelései43
Árukezelés módja43
Tárolóeszközök49
Árumozgató gépek, eszközök55
Biztonsági és egyéb előírások58
Balesetelhárítás, munkavédelem58
Tűzvédelem60
Egészségügyi követelmények60
A raktározás közbeni károsodásokról általában61
A károsodás jellege61
A környezeti hatások62
A levegő hatása (hőmérséklet, nedvességtartalom, szennyeződés)63
Illathatások, készletek egymásra hatása68
Káros fényhatások70
Korrózió72
Raktári kártevők72
Emberi (szubjektív) behatások74
Élelmiszerek viselkedése tárolás közben75
Gyorsan romló áruk77
Húsok77
Húsipari készítmények elváltozásai81
Tej és tejtermékek elváltozásai81
Tojás viselkedése tárolás közben83
Egyes tárolási eljárások (hűtés-fagyasztás) közben bekövetkező elváltozások84
Hűtőlánc, hűtve szállítás92
Korlátozott ideig eltartható élelmiszerek tárolása92
Életjelenségeket mutató áruk93
Életjelenségeket már alig mutató áruk97
Tartósított áruk (konzervek)104
Fizikai módszerekkel végzett tartósítás105
Vegyszeres tartósítás106
Mikrobiológiai tartósítás106
A különböző tartósított áruk (konzervek) tárolása107
Tartósított áruk általános tárolási előírásai110
Az élelmiszerek abiotikus elváltozásai111
Élelmiszerek kezelése, tárolása, eltarthatósága113
Érvényben levő rendelkezések113
Eltarthatósági idő, a tárolás javasolt módja, a romlás jelei115
Tej és tejtermékek115
Húsok és húsipari termékek120
Vadak, halak, baromfifélék126
Tartósított termékek132
Tésztakészítmények144
Sütőipari termékek145
Édesipari (gyári) áruk148
Cukrászáruk156
Fagylaltfélék, parfék160
Hidegkonyhai termékek163
Kávé, kávékonzervek, kávépótlók, tea164
Fűszerek165
Sör, bor, pezsgő, egyéb italok166
Dohányáruk168
Egyéb élelmiszerek169
Járulékos anyagok172
Tisztító- és fertőtlenítőszerek174
Élelmiszerek átvétele és az átvétel módszerei175
Adminisztratív eljárás176
Minőségi átvétel177
A minőségvizsgáló intézetekről186
Élelmiszerszabványok jegyzéke189
Felhasznált szakirodalom211
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmiszerek kezelése, tárolása a vendéglátóiparban Élelmiszerek kezelése, tárolása a vendéglátóiparban Élelmiszerek kezelése, tárolása a vendéglátóiparban Élelmiszerek kezelése, tárolása a vendéglátóiparban

A borító enyhén kopott, javított, rajta karcolásnyom látható.

Állapot:
1.980 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba