1.063.133

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátás 1968. január-december

A Belkereskedelmi Minisztérium Vendéglátó Főigazgatóságának folyóirata/XII. évfolyam 1-12. szám

Tartalom

1. szám
Dr. Gyökössy Gyula: Új gyakorlat az új lehetőségekkel 1
Benics László: Ismét az italboltokról 3
Dr. Borda József: Merre megyünk? 4
Turós Emil: A libatoros vacsoráról 6
Vadas Gábor: Főiskolai végzettség és szaktudás 7
Fekete Lajos: 8000 dolgozó érdekében 9
Füzy Pálné: Hallgassuk meg őket... a tanulókat 15
Drabek Ferenc: A szállodai takarítás gépesítése 17
Balla László: Brainstorming, avagy agyroham 21
Dr. Nemesi Konrád: Reklám a vendéglátásban 23

2. szám
Sivó Tibor: Első lépések 1
Kapalyag - Dr. Soós: Őrjárat 4
Karádi Jolán: Idegenforgalom és propaganda 7
Király József: Munkahelyi vezetés, mint szellemi munka 16
Sergő Erzsébet: A magyar szakácsművészet múltjából 19
Dr. Czeglédi József: A vállalaton belüli vezetés új szervezete 20
Füzy Pálné: Hallgassuk meg őket... a gyakornokokat 22
B. Szabó Zoltán: Érdemes tudni 24

3. szám
Országos belkereskedelmi tanácskozás 1
Dr. Soós Péter: Idegenforgalmunk 1967. évben 3
Szabó Dezső: Ülést tartott a Szövetkezeti Vendéglátó Szakbizottság 4
Rózsa Miklós: Az anyagi felelősségvállalásról 5
Dr. Soós - Kapalyag: Őrjárat 6
Dr. Groff Emil: Grand Hotel Margitsziget 7
Lontai Egon: Svájcban láttuk 8
Eperjesi Etelka: Új feladatok, új módszerek 17
Főiskolai végzettség és szaktudás 19
Fekete Lajos: Éttermi munka - felszolgálók anyagi ösztönzése 20
Burger Béla: A szállodaépítés fejlődése a NDK-ban 21
Király József: A vezetés színvonala - pszichológiai szempontból 22

4. szám
Dr. Kovács Dezső: Áruforgalmi mérleg 1967. évről 1
Dr. Bárcs Antal: Indulásnál 4
Vándor Sándor: Állami kötelezettségek, juttatások 7
Turós Emil: Tyúkleves 9
Dr. Kiss András: Hálózatfejlesztés a Hajdúságban 10
Szigeti Andor: Üzletpolitika az V. ker. VV-nál 16
Király József: A vezető és a munkatársak emberi kapcsolatai 17
Dr. Nemesi Konrád: Reklám a vendéglátásban 19
Berzsenyi Sándor: Fejlesztés 1968/70. 20
Dr. Gyöngyössy Istvánné: Francia nyelvű beszélgetések (1.) 24

5. szám
Sivó Tibor: A szakmai technika és a nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért 1
Vendéglátóipari tanulók Nemzetközi Szakmai Bemutatója 1968. Budapest 2
A bemutató szakmai tapasztalatai 4
A házigazdák nyilatkoznak 8
Ki, mit főzött? 10
Így látták vendégeink 15
Ankétok a Főiskolán a szakképzésről, a nemzeti konyhákról 18
Vállalataink életéből 19
Dr. Ketter László: Főiskolai végzettség és szaktudás 20
Nyári szezon 1968. 21
B. Szabó Zoltán: Érdemes tudni 22
Dr. Gyöngyössy Istvánné: Francia nyelvű beszélgetések (2) 24

6. szám
Bíró Lászlóné: Múlt, jelen, jövő 1
Lipták Sándor: VOSZK a vendéglátás szolgálatában 2
Dr. Soós - Kapalyag: Őrjárat 3
Dr. Nemesi Konrád: Akkor és most 7
Dr. Kovács László: Együtt kell tevékenykednünk 8
Szabó Dezső: Idegenforgalmi igények, szövetkezeti lehetőségek 15
Turós Emil: Olla podrida 16
Király József: A munkahelyi vezetés főbb stílusai 18
Dr. Gyöngyössy Istvánné: Francia nyelvű beszélgetések (3.) 20
B. Szabó Zoltán: Érdemes tudni! 22

7. szám
Meszter László: Racionalizálás a vendéglátóiparban 1
Eperjesi Etelka: Gastrofol 2
Sivó Tibor: A boldog ember 5
Réder György: A szállodaüzem szervezése 6
Dr. Halmi Tibor: Coca-Cola 8
Dr. Soós Péter: Új technika - új feltételek 15
B. Szabó Zoltán: Érdemes tudni 18
Király József: Az emberismeret művészete és a munkatársak helyes megítélése 20
Burger Béla: Uszoda - szauna 21
Turós Emil: Couscousse 22
Dr. Gyöngyössy Istvánné: Francia nyelvű beszélgetések (4. lecke) 24

8. szám
Sivó Tibor: Több, jobb fagylaltot megbetegedés nélkül 1
Makai Lajos: Borfogyasztás - szeszesitalfogyasztás 2
Dr. Csizmadia László: A Merítő Csárda sikere 3
Füzy Pálné: Hatvan gyerek, hatvan kérdés 5
Dr. Nemesi Konrád: Reklám a vendéglátásban IV. 7
Bíró Lászlóné: Magyar tájak stílusában 10
B. Szabó Zoltán: Érdemes tudni 15
Turós Emil: Az erdélyi fatányéros 17
Dr. Gyöngyössy Istvánné: Francia nyelvű beszélgetések (4. lecke) 18
Réder György: A szállodaüzem szervezése 19
Berzsenyi Sándor: Futurotel 23

9. szám
Sivó Tibor: Az első félév után 2
Dr. Kovács László: Európa az idegenforgalom központja 3
Főszezon után 4-7
Dr. Soós-Burger: A touring hotelekről 8
Dr. Kiss András: Hortobágyi fogadó 10
Turós Emil: A libamáj 17
Király József: Pszichológiai pályaalkalmasság-vizsgálatok 18
B. Szabó Zoltán: Érdemes tudni 20
Dr. Gyöngyössy Istvánné: Francia nyelvű beszélgetések (5. lecke) 22
Bencsikné: A magyar szakácsművészet múltjából 23

10. szám
Dr. Kovács - Dr. Soós: Az áruforgalom népgazdasági jelentősége, összehasonlítva az áruexporttal 1
Göcseji Falumúzeum 3
Vállalataink életéből 4
Dr. Czeglédi József: Néhány tapasztalat 5
Réder György: A szállodaüzem szervezése 7
Menyhárt Lajos: Hotel Isis 9
B. Szabó Zoltán: Érdemes tudni 10
Dr. Kolma Imre: Néhány szó a szabálysértésekről 16
Turós Emil: A pörkölt 17
Dr. Nemesi Konrád: Reklám a vendéglátásban. V. rész 18
Dr. Csizmadia László: Szállítható éttermek 19
Dr. Gantner Péter: A vendéglátó szakoktatás kialakulásának története hazánkban 21

11. szám
Burger Béla: Szállodaépítési Konferencia 1
Kitüntetések 2
Dr. Nemesi Konrád: Budafoki Borkatakomba 4
Dr. Kovács László: Idegenforgalmi és szálláshely-beruházások Franciaországba 5
Vállalataink életéből 7
Dr. Kolma Imre: A vállalati többletbevétel elvonása 9
Baboth József: Pályázat alapján 15
Turós Emil: A szilveszteri és újévi malac 17
Réder György: A szálloda hírközlő berendezései 19
Dr. Csizmadia László: Gyakorlat teszi a mestert 20
Kenyér - péksütemény 21
Dr. Gyöngyössy Istvánné: Francia nyelvű beszélgetések 22
B. Szabó Zoltán: Érdemes tudni 23

12. szám
Nadányi Károly: Célszerűbben, gazdaságosabban! 1
Lontai-Benics: IKA 1968 3
Dr. Zoltán Zoltán: Megalakult az Alföldi Gasztronómiai Bizottság 4
Dr. Kolma Imre: Jogszabályok a gyakorlatban 5
Berzsenyi Sándor: Gondolatok a Szállodaépítési Konferenciáról 8
Dr. Nemesi Konrád: Söröző a sugárúton 10
Gundel Ferenc: Magyar étterem a Grazi Vásáron 15
Lipták Sándor: Generálberendező: a VOSZK 16
Turós Emil: A halászlé 17
Dr. Czeglédi József: Eredményes szakmai gyakorlatok 20
Dr. Gyöngyössy Istvánné: Francia nyelvű beszélgetések (6. lecke) 22
Ácsné: Mércére tettük 23
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem