Kiadó: | Könnyűipari Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 78 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
A textilipar nyersanyagainak csoportosítása | 3 |
A természetes eredetű szálasanyagok tulajdonságai | 4 |
A növényi eredetű szálasanyagok összetétele, kémiai és fizikai tulajdonságai | 6 |
Háncsrostok | 9 |
A háncsrostok kinyerése | 11 |
Mechanikai rostkinyerés | 12 |
Biológiai rostkinyerés | 13 |
Vegyszeres rostkinyerés | 17 |
A kiázott kóró szárítása, kezelése | 18 |
Törés, tilolás, gerebenezés | 19 |
A legfontosabb háncsrosttartalmú növények | 20 |
A len | 22 |
A rostlenkóró osztályozása | 22 |
A rostlenkóró feldolgozása | 29 |
A lenrost mikroszkópi képe, kémiai és fizikai tulajdonságai | 32 |
Lentermesztő országok | 36 |
A lenrost felhasználása | 38 |
A kender | 40 |
A kenderkóró osztályozása | 47 |
A rostkender feldolgozása | 49 |
A kenderrost mikroszkópi képe, kémiai és fizikai tulajdonságai | 50 |
Kendertermesztő országok | 53 |
A kenderrost felhasználása | 54 |
A juta | 54 |
A jutarost mikroszkópi képe, kémiai és fizikai tulajdonságai | 55 |
A kenaf | 57 |
A kínafű vagy rami | 60 |
A ramirost mikroszkópos vizsgálata, kémiai és fizikai tulajdonságai | 62 |
A kisebb jelentőségű háncsrostok | 64 |
A csalán | 64 |
Selyemsorda | 65 |
Pamutkóró | 66 |
Levélrostok | 68 |
A manila (kender) | 69 |
A sisál (kender) | 70 |
Az aloé(kender) vagy mauriciuszkender | 71 |
Az újzélandi len vagy formió | 72 |
A yukka | 73 |
Gyümölcsrost | 75 |
A kókusz | 75 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.