kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Makkabi Kiadói Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 363 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-7475-05-2 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó (Raj Tamás) | 5 |
Szombati és ünnepi kalács (Barchesz) készítése | 6 |
Hasznos utasítások | 7 |
A háztartás vezetése | |
Halak | |
A hideg halak főzéséről | 11 |
Becsinált hal | 13 |
Balatoni fogas hidegen | 14 |
Balatoni fogas vajjal | 16 |
Csuka töltve | 14 |
Dióshal | 13 |
Gombás süllő pirítva | 16 |
Halpaprikás | 12 |
Halászlé | 12 |
Hideg süllő majonézzel és tartármártással | 15 |
Hideg hal ecettel és hagymával | 15 |
Hal vajon sütve tejfellel | 18 |
Kocsonyázott ponty | 12 |
Kirántott halak | 19 |
Kárász ropogósan | 19 |
Majonézes hal (halsaláta) | 15 |
Marinírozott hal (maradékból9 | 16 |
Paprikáshal hosszúlével | 13 |
Pontyszeletek sütve | 18 |
Ráchal | 18 |
Süllő főzve vajjal | 16 |
Süllő sütve tartármártással | 17 |
Süllő olasz módra | 17 |
Süllőszeletek sütve | 17 |
Süllő rostélyon sütve | 18 |
Töltött csuka sütve | 14 |
Levesek | |
Angol csirkeleves | 23 |
Áttört májleves | 25 |
Áttört spárgaleves | 31 |
Becsinált leves (fiatal kacsa- vagy libaaprólékból) | 23 |
Burgonyalves | 26 |
Burgonyapüré-levse | 26 |
Babpüréleves | 32 |
Bableves | 28 |
Böjti zöldséglevesek | 31 |
Borleves | 32 |
Cibereleves | 29 |
Csirke- és ragoutleves | 22 |
Erőleves | 22 |
Erőleves más módon | 22 |
Gombaleves | 24 |
Gulyásleves | 23 |
Gyümölcslevesek | 32 |
Halleves tejfelesen | 30 |
Halikraleves (péntek déli levesnek) | 29 |
Hideg meggyleves | 30 |
Húsleves | 21 |
Karfiolleves | 27 |
Korhelyleves | 29 |
Köménymagos leves tojással | 26 |
Paradicsomleves | 26 |
Petrezselyemleves | 26 |
Rizottóleves | 24 |
Sárgaborsópüré-leves | 28 |
Sárgapüréleves | 28 |
Tejes paradicsomleves | 31 |
Tejfeles salátaleves | 31 |
Tyúkleves | 21 |
Vegyes zöldségleves | 31 |
Velőleves | 24 |
Zellerpüréleves | 25 |
Zöldbableves | 27 |
Zöldbableves | 30 |
Zöldborsóleves | 27 |
Zöldborsópüréleves | 27 |
Zöldségleves | 25 |
Levesbetétek | |
Árpadara | 39 |
Borsótészta | 34 |
Burgonyagombóc | 37 |
Búzadara | 39 |
Csigatészta | 33 |
Csurgatott tészták | 34 |
Daragaluska | 36 |
Fehér húsgaluska | 35 |
Gyúrt tészták | 33 |
Gyűszűfánk | 33 |
Konsommé levesbe | 34 |
Májgaluska | 35 |
Májgombóc | 37 |
Májaslepény | 38 |
Májrizs | 38 |
Reszelt tészta | 34 |
Rizs | 39 |
Szágó | 39 |
Tápióka | 39 |
Tavaszi húslevesbetét | 35 |
Tojásos galuska | 35 |
Tojásos lepény | 38 |
Tüdőtáska | 36 |
Velős fánk | 36 |
Velősgombók | 38 |
Zsemlyegombóc | 37 |
Zsemlyekocka | 37 |
Meleg előételek | |
Borjúhús göngyölék | 46 |
Borjúmájfelfújt | 51 |
Borjúmirigy kolbászkák | 47 |
Borjúvagdalék kagylóban | 52 |
Borjúvelő kirántva | 52 |
Burgonyatekercs | 53 |
Csirkeropogós | 46 |
Fehér húsgaluska | 45 |
Fehér hús darálva | 51 |
Finom előétel | 44 |
Füstölt marhahúspuding | 49 |
Gombatészta töltve | 44 |
Gombáspuding | 49 |
Húspuding | 50 |
Húspüré | 51 |
Kirántott burgonyafánk | 44 |
Kirántott borjúláb | 53 |
Kirántott zsemlyeszeletek | 47 |
Kolbászkák maradék sültből | 47 |
Libamájpuding | 49 |
Palacsinta előételek | 48 |
Pástétom hájas tésztából | 41 |
Pástétomkosárka | 43 |
Pástétomtöltelék | 42 |
Rizspuding | 50 |
Töltött hájastészta | 43 |
Vegyes halmocskák | 45 |
Vegyes vagdalék kisütve | 51 |
Velőskolbászkák | 48 |
Velőstekercs | 48 |
Velő tojással | 52 |
Tojásételek | |
Bevert (buggyasztott) tojás | 59 |
Beverttojás gombával | 61 |
Beverttojás különböző mártásokkal | 61 |
Beverttojás parajjal | 60 |
Beverttojás tésztakosárkákban | 61 |
Beverttojás velővagdalékkal | 60 |
Egyszerű tojásrántotta | 55 |
Egyszerűbb töltött tojás melegen | 62 |
Füstölt libamell lepény | 57 |
Gombával töltött tojás | 62 |
Lágytojás többféle módon | 55 |
Paradicsomos tojás | 63 |
Rántotta kifőtt spárgafejekkel | 55 |
Rántotta paradicsommal | 56 |
Savanyútojás | 63 |
Tojáslepény | 56 |
Tojáslepény gombával | 57 |
Tojáslepény hússal | 56 |
Tojáslepény sajttal | 57 |
Tojáslepény töltelékek | 57 |
Tojáslepény zöldborsóval | 57 |
Tojásrántotta zöldpaprikával | 56 |
Tojáskrokett | 62 |
Tojás pirítva | 62 |
Tojás tejfelben | 59 |
Töltött zsemlye | 59 |
Tükörtojások különböző módon | 58 |
Risottók | |
Csirkerisottó gombamártással | 65 |
Májrisottó | 66 |
Risottó (olasz módon) | 66 |
Zöldséges risottó | 65 |
Meleg mártások (különböző módon készített hús- és más ételekhez) | |
Barna alapmártás | 69 |
Barnamártás gombával | 70 |
Bernimártás | 70 |
Bernimártás egyszerűen | 70 |
Borsmártás | 71 |
Egyszerű gombamártás | 68 |
Egyszerű húsmártás | 68 |
Fehérmártás (különböző ételek bekeveréséhez) | 68 |
Finom fehérmártás | 67 |
Finom gombamártás | 67 |
Gombavagdalék ízesítéshez | 72 |
Hollandimártás (zsíros) | 70 |
Húslé | 71 |
Húskivonat | 71 |
Madeiramártás többféle módon | 69 |
Paradicsomos gombamártás | 68 |
Vörösboros barnamártás | 69 |
Mártások kifőtt húsokhoz | |
Áfonyamártás | 76 |
Citrommártás | 74 |
Fokhagymamártás | 73 |
Kapormártás | 74 |
Meggymártás | 75 |
Paradicsommártás | 73 |
Piszkemártás (hideg) | 75 |
Sóskamártás | 74 |
Szilvamártás | 75 |
Tormamártás | 74 |
Ugorkamártás | 74 |
Vöröshagymamártás | 73 |
Zellermártás | 75 |
Zöldségmártás (hideg) | 75 |
Zsemlyemártás | 73 |
Meleg tejesmártások | |
Egyszerű hollandi-mártás | 78 |
Hollandi-mártás | 77 |
Meleg majonézmártás | 78 |
Meleg zöldmártás | 78 |
Szardellamártás | 78 |
Tejmártás | 77 |
Tejfeles mártás | 77 |
Különféle vajak | |
Olvasztott vaj stb. | 79 |
Hideg mártások előételekhez | |
Főzött majonézek | 83 |
Fűszerezett borecetmártás | 83 |
Fűszerezett tartármártás (remoulade) | 82 |
Majonéz (olajvaj) | 81 |
Majonéz aszpikkal | 82 |
Majonéz keménytojásból | 83 |
Majonéz olaj nélkül | 83 |
Majonéz tejszínhabbal | 81 |
Tartármártás | 82 |
Tartármártás egész tojásból | 84 |
Tartármártás francia salátákhoz | 84 |
Tartármártás olaj nélkül | 84 |
Zöldmártás | 82 |
Hideg előételek | |
Apró aszpikformák | 87 |
Aszpik készítési módja | 85 |
Borjúcombgöngyölék | 87 |
Borjúhús aszpikban | 90 |
Borjúhústekercs hidegen | 97 |
Borjúlábsaláta | 102 |
Borjúmájpástétom | 91 |
Borjúmirigy medaillon | 87 |
Borjúpecsenye-pástétom | 92 |
Csirkegalantin | 93 |
Egyszerű előétel | 98 |
Egyszerű hússaláta | 102 |
Egyszerű májpástétom | 91 |
Előétel friss paradicsomból | 100 |
Fagyasztott szárnyasszeletek | 95 |
Fehérgalantin | 94 |
Francia ízelítők | 104 |
Füstölt libamell hidegen | 104 |
Hering mustármártással | 105 |
Heringpástétom | 104 |
Heringsaláta tejfellel | 103 |
Hideg hússzeletek | 96 |
Hideg rostélyos | 98 |
Hideg sülthúsok | 95 |
Hús aszpikban | 88 |
Húskocsonya | 86 |
Húspástétom | 92 |
Hússaláta | 102 |
Kappan aszpikban | 89 |
Kaszinótojás | 98 |
Kemény tojás különféle töltelékkel | 100 |
Libamáj és nyelv aszpikban | 89 |
Libamájpástétom aszpikban | 89 |
Libapecsenye-pástétom | 93 |
Májpástétom főzés nélkül | 91 |
Marhanyelv tormával | 105 |
Nyelvben és borjúhúsban sült tojás | 98 |
Savanyú húskocsonya | 87 |
Sóshering pácolása | 105 |
Szárnyassaláta | 101 |
Szerencsegomba | 99 |
Tojással töltött borjúszelet | 97 |
Töltött tojás (zsíros) | 99 |
Valódi libamájpástétom | 90 |
Vegyeshús aszpikban | 88 |
Vegyes hideg felvágott | 97 |
Vegyessaláta | 102 |
Szendvicsek | |
Borjúsült szeletek | 107 |
Borjúszendvics szendvics | 106 |
Csukott szeletek | 108 |
Csukott szeletek egyszerűen | 108 |
Csukott szendvicsek | 108 |
Fehérhús szeletek | 107 |
Füstölt libamell szeletek | 107 |
Kőrözött szeletek | 110 |
Kőrözött | 111 |
Különböző felvágott és szalámi szendvicsek | 106 |
Lazacszeletek | 109 |
Májas szeletek | 107 |
Májpástétomos szeletek | 107 |
Mustáros szeletek | 111 |
Sajtos szeletek | 109 |
Sajtos szeletek | 109 |
Schnitlinges szeletek | 110 |
Szardellás vajas szeletek | 110 |
Szardellák használat előtt | 111 |
Szardiniás szeletek | 110 |
Szendvics nyelvszelettel | 106 |
Tojásos szeletek | 110 |
Töltött májas szeletek | 109 |
Töltött vajas szeletek | 111 |
Vajas szeletek | 109 |
Vegyes szeletek | 107 |
Vegyes szeletek | 110 |
Vegyessült szeletek | 108 |
Velős szeletek | 108 |
Zsíros szendvicsek | 106 |
Tejes előételek | |
Gombáslepény | 114 |
Gombáspuding | 113 |
Karfiol vajjal | 117 |
Karfiol más módon | 117 |
Kelvirág puding | 114 |
Krémes karfiol | 117 |
Makaróni pirítva | 115 |
Rácgulyás tejesen | 118 |
Rakott burgonya | 115 |
Sajtos galuska | 115 |
Sajtos puding | 113 |
Spárga | 116 |
Spárga más módon | 116 |
Spárgapuding | 114 |
Spárgatök pirítva | 117 |
Tejfeles gombás előétel | 118 |
Tejfeles kelbimbó | 118 |
Töltött burgonya | 115 |
Töltött karalábé | 116 |
Tök spárga módra | 117 |
Vajastészta pástétomok | 113 |
Zöldbab spárga módján | 117 |
Főzelékek hússal | |
Gyuvecs | 124 |
Káposztatekercs bajorosan | 121 |
Kirántott burgonya | 124 |
Lecsó | 125 |
Paradicsomos előétel | 121 |
Parajpuding | 126 |
Rakott burgonya kolbásszal | 124 |
Rakott hús | 125 |
Ricset | 120 |
Sólet babbal | 119 |
Sólet gerstlivel | 119 |
Székelygulyás | 123 |
Töltött gomba | 126 |
Töltött káposzta | 120 |
Töltött karalábé | 122 |
Töltött és kirántott articsóka | 127 |
Töltött paprika | 122 |
Töltött paradicsom | 123 |
Töltött saláta | 123 |
Törökparadicsom töltve | 125 |
Törökparadicsom kirántva | 125 |
Libahúsból készített ételek | |
Becsinált libaaprólék gombóccal | 133 |
Borjúlábkocsonya | 134 |
Borsos libamell | 132 |
Egészben sütött liba | 130 |
Libaaprólék rizzsel | 132 |
Libaaprólékból pörkölt | 133 |
Libacomb lengyelesen készítve | 131 |
Libamáj sütve | 130 |
Libamell vadasan | 132 |
Libakocsonya | 134 |
Paprikás párolt libahús | 133 |
Párolt libamáj | 130 |
Töpörtyű | 129 |
Vágott libamell | 131 |
Kacsahúsból készült ételek | |
Kacsa májjal töltve | 135 |
Kacsasült | 134 |
Csirkehúsból készült ételek | |
Becsinált csirke | 138 |
Csirkebecsinált zöldborsóval | 138 |
Csirkebecsinált finom mártással | 139 |
Csirke tojásrántottával | 139 |
Csirke rizzsel | 140 |
Egészben sütött csirke | 135 |
Gulyáscsirke | 140 |
Hamishal tyúkmellből | 141 |
Jérce boros mártással | 141 |
Kappan egészben sütve | 140 |
Karfiolos csirke | 139 |
Kirántott csirke | 137 |
Paprikáscsirke | 138 |
Paradicsomos csirke | 139 |
Töltött csirke | 136 |
Pulykahúsból készült ételek | |
Gesztenyével töltött pulyka | 142 |
Pulyka egészben sütve | 141 |
Pulykamell kirántva | 143 |
Pulykapörkölt | 143 |
Vagdalt pulykamell | 142 |
Galambhúsok | |
Galamb tojásos- és fehérboros mártással | 144 |
Párolt galamb | 144 |
Sült galamb | 143 |
Töltött és sült galamb | 143 |
Borjúmájételek | |
Borjúmáj kisütve | 146 |
Borjúmájas rántotta | 146 |
Paprikás borjúmáj | 145 |
Pirított borjúmáj | 145 |
Rántott borjúmáj | 145 |
Tűzdelt borjúmáj | 145 |
Borjúhúsból készített ételek | |
Bécsiszelet | 150 |
Borjúbecsinált | 150 |
Borjúkaraj többféle módon | 150 |
Borjúkaraj vegyes körítéssel | 151 |
Borjúpecsenye egészben sütve | 146 |
Borjúpörkölt | 146 |
Borjúszelet rizzsel és gombamártással | 146 |
Borjútüdő | 151 |
Gombástekercs | 151 |
Natúrszelet | 151 |
Paradicsomos borjúnyelv | 151 |
Petrezselymes borjúhús | 150 |
Tojással töltött borjúsült | 146 |
Töltött borjúkotlett | 150 |
Töltött borjúmell | 147 |
Marhahúsból készült ételek | |
A levesben kifőtt hús tálalási módja | 152 |
Borral párolt hús | 160 |
Egyszerű barna marhasült | 161 |
Erdélyi fatányéros | 158 |
Eszterházy-rostélyos | 153 |
Gombás gulyás körítéssel | 155 |
Gombás rostélyos | 154 |
Gyorsan sütött hússzeletek | 158 |
Gyorsan sütött hússzelet finom körítéssel | 158 |
Gyorsan sütött hússzelet libamájjal | 159 |
Gyorsan sütött pácolt hússzelet | 159 |
Hagymás hússzelet | 159 |
Hústekercs kétféle módon | 160 |
Jóízű marhahús | 152 |
Marhagulyás | 155 |
Marhapörkölt | 155 |
Marhasült új módon | 161 |
Marhanyelv lengyel mártással | 162 |
Pácolt hús vadasan | 157 |
Pácolt marhanyelv | 162 |
Pácolt roastbeef | 157 |
Paprikás rostélyos | 154 |
Paprikás párolthús | 161 |
Párolt hús gombával | 160 |
Párolt császárszegy | 161 |
Rostélyos hirtelen sütve | 153 |
Roastbeef különböző módon | 156 |
Serpenyős rostélyos | 153 |
Töltött rostélyos | 154 |
Vágott hús | 163 |
Vágott hús paprikás lében | 155 |
Bárány- és birkahúsból készült ételek | |
Báránykaraj vagy lapocka egészben sütve | 164 |
Báránypaprikás | 164 |
Bárányszegy töltve | 165 |
Borsos báránykaraj | 164 |
Kirántott bárány | 164 |
Paradicsomos ürühús | 165 |
Petrezselymes báránykaraj | 165 |
Roston sült ürükotlett | 167 |
Tárkonyos becsinált bárányhúsból | 165 |
Ürücomb őzpecsenye módján | 167 |
Ürühús fehérbabbal franciásan | 166 |
Ürühússzeletek | 167 |
Ürühús törökösen | 166 |
Ürühús vadasan | 167 |
Zöldséges ürühús angolosna | 166 |
Füstölt húsok | |
Különböző füstölt húsok | 168 |
Füstölt borjúsonka | 170 |
Füstölt marhanyelv | 170 |
Füstölt marhaszegy | 171 |
Kockás sajthús | 171 |
Kolbász házilag készítve | 169 |
Köretek | |
Burgonyafánk | 175 |
Burgonyagombóc | 176 |
Burgonyakolbászkák | 175 |
Burgonyapuffancs | 175 |
Burgonyapuffancs más módon | 175 |
Burgonyapüré | 174 |
Cukorborsó | 179 |
Csipegetett tészta | 177 |
Felfújt burgonya | 174 |
Galuska | 176 |
Gombatészta | 178 |
Gombásrizs | 178 |
Hamis túrós tészta | 177 |
Karfiol | 180 |
Makaróni | 177 |
Párisi köret | 180 |
Pirított burgonya hagymával | 173 |
Rizs | 178 |
Rizs füstölt marhanyelvvel | 179 |
Rizs zöldborsóval | 178 |
Sajtos rizs | 179 |
Sárgarépa | 179 |
Spárga | 180 |
Szalmaburgonya | 174 |
Sült burgonya | 180 |
Tarhonya | 177 |
Tüdőrizs | 179 |
Újburgonya kisütve | 173 |
Újburgonya zöldpetrezselyemmel vagy hagymával | 173 |
Zöldbab | 180 |
Zöldborsó angolosan | 179 |
Zsemlyegombóc | 176 |
Főzelékek | |
Articsóka | 188 |
Articsóka zöldborsóval | 188 |
Aszalt szilva rizzsel | 191 |
Áttört babfőzelék | 190 |
Babfőzelék | 190 |
Becsinált gomba | 184 |
Burgonyafőzelék | 189 |
Feketegyökér | 188 |
Finom vegyesfőzelék | 182 |
Gesztenyés kelkáposzta | 187 |
Gombafőzelék | 184 |
Gyümölcsfőzelék | 191 |
Karalábéfőzelék | 183 |
Karfiol mártással | 187 |
Kelbimbófőzelék | 186 |
Kelkáposztafőzelék | 186 |
Kucsmagomba párolva | 184 |
Lencsefőzelék | 191 |
Paprikás burgonya | 189 |
Paradicsomos burgonya | 189 |
Paradicsomos-káposzta | 187 |
Paradicsomos tök | 186 |
Paraj | 181 |
Párolt káposzta | 187 |
Podlupka | 184 |
Salátafőzelék | 182 |
Sárgaborsó-főzelék | 190 |
Sárgarépa | 185 |
Savanyúburgonya | 189 |
Savanyúkáposzta | 187 |
Spárgafőzelék | 183 |
Szalonnás lencsefőzelék | 191 |
Tarhonyás burgonya | 190 |
Tökfőzelék | 186 |
Törökparadicsom | 188 |
Vajbab pirítva | 186 |
Zöldbabfőzelék | 185 |
Zöldbabfőzelék gyümölccsel | 185 |
Zöldborsófőzelék | 181 |
Tejes főzelékek | |
Kirántott karfiol | 193 |
Lerakott kel | 193 |
Tejben rizs | 194 |
Tejfeles kelbimbó | 193 |
Tejfeles tökfőzelék | 194 |
Tejfeles zöldbab | 193 |
Törökparadicsom | 194 |
Saláták | |
Burgonya-saláta | 200 |
Céklasaláta | 198 |
Ecetes torma | 200 |
Fejessaláta | 195 |
Fejessaláta francia módon | 195 |
Francia saláta | 199 |
Hering-saláta | 199 |
Heringes káposztasaláta | 200 |
Imresaláta | 199 |
Karfiolsaláta | 198 |
Káposztasaláta | 197 |
Öntöttsaláta | 196 |
Padlizsánsaláta | 198 |
Paprikasaláta | 196 |
Paradicsom-saláta | 197 |
Spárgasaláta | 198 |
Száraz babsaláta | 200 |
Ugorkasaláta | 196 |
Vöröskáposzta-saláta | 197 |
Vegyes nyári saláta | 197 |
Zöldsaláta paradicsommal | 195 |
Főtt-tészták | |
Burgonyanudli | 203 |
Citromos metélt | 203 |
Káposztás kocka | 201 |
Lekváros derelye | 202 |
Metéltek | 201 |
Stíriai metélt | 204 |
Széna-szalma tészta | 203 |
Szilvásgombóc | 203 |
Töltött metélt | 203 |
Túrós csusza | 202 |
Túrós derelye | 202 |
Túrós gombóc | 202 |
Zsírban sült tészták | |
Almás palacsinta | 205 |
Császármorzsa | 206 |
Csehpimasz | 208 |
Farsangi fánk | 208 |
Forgácsfánk | 204 |
Hajtogatott tészta kirántva | 207 |
Káposztás palacsinta | 206 |
Kirántott alma | 207 |
Kirántott szilva | 207 |
Krémes palacsinta | 206 |
Krémmel töltött placsinta | 205 |
Krémfánk | 208 |
Palacsinta | 205 |
Rózsafánk | 204 |
Szerencsefánk | 208 |
Tolófánk | 207 |
Túrós palacsinta | 206 |
Rétesek és vegyes meleg tészták | |
Cseresznyés rétes | 211 |
Gesztenye-fánk | 213 |
Rétestészta | 211 |
Töltött alma | 212 |
Túrós rétes | 212 |
Pudingok | |
Ananász-puding | 218 |
Citrom-puding | 217 |
Csokoládékrém-puding | 216 |
Csokoládés-puding | 216 |
Dió-puding | 216 |
Francia-puding | 219 |
Gesztenye-puding | 218 |
Gyümölcs-puding | 218 |
Jég-puding | 217 |
Liszt-pudingok | 219 |
Mandula-pudingok | 216 |
Narancs-puding | 217 |
Pörkölt-puding | 215 |
Vezúv-puding | 216 |
Zsemlye-puding | 218 |
Felfújtak | |
Citromfelfújt | 221 |
Eperfelfújt | 222 |
Habfelfújt | 221 |
Lisztfelfújtak | 221 |
Rizsfelfújt | 222 |
Sodók | |
Bor- és citrom sodó | 225 |
Baracköntet | 223 |
Csokoládésodó tejesen | 224 |
Kávésodó | 223 |
Karamellsodó | 223 |
Karamellsodó (tejes) | 225 |
Narancssodó | 224 |
Narancsöntet | 225 |
Puncssodó | 224 |
Rumsodó | 224 |
Tejsodó | 224 |
Vaníliasodó | 224 |
Kelt tészták | |
Almáslepény | 227 |
Apró kalácsok | 229 |
Aranygaluska | 232 |
Cereszes levelestészta | 231 |
Cereszes krémpite | 233 |
Cereszes omlóstészta | 235 |
Cereszestészta diópürével | 230 |
Diós kifli | 236 |
Floden | 227 |
Fonott kalács | 231 |
Habtekercs | 232 |
Hájas levelestészta | 228 |
Kindli | 236 |
Krémes pite | 230 |
Kuglóf | 228 |
Leveles vajastészta | 229 |
Mogyorós-szeletek | 233 |
Narancsos szeletek | 235 |
Omlóstészták | 232 |
Pozsonyi patkó | 235 |
Rácsostészták | 235 |
Szendvicskenyér | 229 |
Tekercsek | 227 |
Vajas omlóstészta | 234 |
Zsíros omlóstészta | 232 |
Piskótatészták | |
A sütésről általában | 237 |
Apró sütemények (mignonok) | 243 |
Bohémszeletek | 245 |
Cseresznyés lepény | 240 |
Csokoládés habszelet | 242 |
Csokoládés piskóta | 240 |
Dióshab-mignonok | 245 |
Dióstekercs | 240 |
Egyszerű mokkásszelet | 241 |
Fatörzs | 241 |
Gesztenyealagút | 242 |
Kúpok | 245 |
Meggyeskenyér | 240 |
Mogyorókrém mignonok | 244 |
Omlett | 240 |
Piskótatészta többféle-módon | 239 |
Puncsos-szelet | 245 |
Sacher-lepény | 241 |
Tátraszelet | 243 |
Torták, krémek és mázak | |
Citromkrém | 256 |
Cukoralap (fondant) | 255 |
Csokoládékrém | 252 |
Csokoládétorta más módon | 252 |
Datolyatorta | 250 |
Diókrémtorta | 250 |
Dióstorta | 250 |
Dióstorta tejszínnel | 248 |
Dobostorta | 257 |
Egyszerű puncstorta | 247 |
Finom csokoládétorta | 251 |
Főzőtt cereszkrémek | 254 |
Gesztenyetorta | 253 |
Grillage-torta | 251 |
Krémek és mázak | 253 |
Krémes piskóta | 249 |
Mandarintorta | 253 |
Mogyorókrémtorta | 251 |
Narancstorta | 249 |
Nyers cukormázak | 257 |
Oroszkrémtorta | 248 |
Párisi krém | 254 |
Piskótatorta | 247 |
Pörkölt mogyorótorta | 251 |
Puncstorta | 247 |
Sachertorta | 252 |
Stefániatorta | 250 |
Tejfelkrém | 255 |
Tejszínhab | 255 |
Tojáshabtöltelék | 256 |
Tunkmassza (Mártó-gyurma) | 258 |
Különféle apró- és teasütemények | |
Barnakenyér | 262 |
Burgonyapogácsa | 272 |
Cukorpogácsák | 270 |
Csokoládégombóc | 268 |
Csokoládérolád | 260 |
Csokoládés habcsók | 269 |
Datolyásszelet | 261 |
Diákkenyér | 262 |
Egyszerű habcsók | 270 |
Egyszerű mézespogácsa | 263 |
Fagylaltostya | 265 |
Grillagekrém-szeletek | 265 |
Gyaluforgács | 267 |
Gyümölcskenyér | 261 |
Habcsók | 269 |
Habkenyér | 262 |
Habkoszorú | 270 |
Habtölcsér | 267 |
Hájaspogácsák | 272 |
Indiáner | 260 |
Jégfánk | 260 |
Kávécsók | 269 |
Képviselőfánk | 259 |
Képviselőfánk más módon | 259 |
Kis holdacskák | 254 |
Kókusz csókok | 269 |
Krémes holdacskák | 264 |
Krémes szelet | 261 |
Linci-koszorú | 263 |
Linci-pogácsa | 263 |
Macskanyelv | 268 |
Mandulás kenyér | 263 |
Mandulás teasütemény | 269 |
Mézes diószelet | 265 |
Mézeskalács | 262 |
Mézespogácsa | 263 |
Mogyorós csókok | 268 |
Narancsos lepénykék | 271 |
Orosz csók | 270 |
Párisi-rudacskák | 267 |
Piskóta | 266 |
Piskótacsókok | 270 |
Rigófészek | 260 |
Sacherszeletek | 266 |
Sósrudacskák teához | 272 |
Sós teasütemény | 271 |
Tekercs teához | 267 |
Töltött ostya | 265 |
Töpörtyűs pogácsa | 272 |
Vajaspogácsák | 273 |
Vaníliás kifli | 264 |
Zsíros vagy cereszes linci sütemény | 264 |
Cukorkák | |
Csokoládés datolya | 275 |
Csokoládés mandula | 275 |
Csokoládés narancsív | 275 |
Csokoládés szalámi | 276 |
Égetett cukorkák | 276 |
Marcipán | 277 |
Kakós mandula | 275 |
Karamell | 276 |
Szaloncukorka | 276 |
Édességek és krémek | |
Ananászkrém | 281 |
Csokoládékrém | 282 |
Éva-parfé | 279 |
Gesztenyebomba | 279 |
Gesztenyepüré | 279 |
Gyümölcsös tejszínhab | 282 |
Gyümölcsrizs | 280 |
Gyümölcsrizs (zsíros étkezéshez) | 281 |
Karamellkrém | 282 |
Kávékrém | 282 |
Krém pohárban | 281 |
Narancs- és citromkocsonya | 283 |
Oroszkrém | 283 |
Pörkölt mogyorókrém | 282 |
Puncs- és borkrémek | 283 |
Puncsbomba | 279 |
Vaníliakrém formában | 282 |
Fagylaltok | |
Fagylaltok | 285 |
Ananászfagylalt | 288 |
Barackfagylalt | 289 |
Citromfagylalt | 287 |
Csokoládéfagylalt | 286 |
Eperfagylalt | 288 |
Eper-serleg (Melba módra) | 289 |
Gyümölcs-fagylaltok | 287 |
Jegeskávé | 286 |
Karamellfagylalt | 286 |
Málnafagylalt | 289 |
Meggyfagylalt | 289 |
Narancsfagylalt | 288 |
Pörkölt mogyorófagylalt | 287 |
Rizsfagylalt | 287 |
Serleges-fagylaltok | 289 |
Szamócafagylalt | 288 |
Tutti-fruttifagylalt | 288 |
Vaníliafagylalt | 286 |
Fagyasztott tejszínhabok (parfék) | |
Tejszínhabok | 291 |
Gyümölcssaláták | |
Banánsaláta | 293 |
Narancssaláta | 293 |
Vegyes gyümölcssaláta | 293 |
Italok | |
Amerikai hűsítő ital | 298 |
Ananászbólé | 300 |
Bólé | 299 |
Borpuncs | 298 |
Chartreuse-likőr | 297 |
Császárlikőr | 296 |
Eperbólé | 299 |
Feketekávé | 295 |
Forrázott kávé | 295 |
Forralt bor | 297 |
Hidegpuncs | 298 |
Kakaó | 296 |
Kávé | 295 |
Kávélikőr | 297 |
Májusi-bólé | 299 |
Marasquinolikőr | 297 |
Meggylikőr | 297 |
Narancsbólé | 300 |
Őszibarack-likőr | 296 |
Őszibarack-bólé | 299 |
Sósmandula | 300 |
Tea | 296 |
Tejes csokoládé | 296 |
Tejlikőr | 297 |
Tojásos puncs | 298 |
Törökkávé | 295 |
A befőzésről általában | |
Aranyalma | 304 |
Birsalma | 306 |
Cseresznye | 302 |
Ecetes meggy málnával | 303 |
Hámozott szilva | 306 |
Körte | 304 |
Málna | 304 |
Meggy | 302 |
Őszibarack | 305 |
Ribizli | 304 |
Ringló | 304 |
Rumos meggy | 303 |
Sárgabarack | 303 |
Sárgadinnye | 305 |
Som | 305 |
Szeder | 305 |
Kompót | |
Almakompót azonnali használatra | 308 |
Ecetes szilva | 308 |
Gesztenye-kompót | 307 |
Rétesnek való cseresznye és meggy | 308 |
Sárga szilva mártáshoz | 308 |
Szilva-kompót | 307 |
Szilva-kompót azonnali használatra | 309 |
Szilva-mártás | 308 |
Cukorbefőttek eltevése | |
Ananász cukorban | 313 |
Fehér cseresznye cukorban | 311 |
Földieper cukorban | 311 |
Görög- és sárgadinnye cukorban | 313 |
Konzerv ananász cukorban | 313 |
Más módon eltett cukorgyümölcsök | 314 |
Narancs cukorban | 314 |
Narancshéj cukorban | 314 |
Tök cukorban | 313 |
Zöld dió cukorban | 312 |
Zöld füge cukorban | 312 |
Zöld mandula cukorban | 312 |
Zöld, piros és sárga paradicsom cukorban | 313 |
Gyümölcsízek (jam-ek) | |
Barackíz | 318 |
Baracköntet | 320 |
Birsalmasajt | 321 |
Citromszörp | 321 |
Csipkebogyóíz | 318 |
Eperjam | 319 |
Gyümölcskocsonya | 321 |
Gyümölcsvelők | 320 |
Málnaíz | 317 |
Málnajam | 319 |
Málnaszörp | 321 |
Meggyíz | 317 |
Narancsjam | 319 |
Piszkeíz (egres) | 318 |
Ribizkeíz | 317 |
Sárgabarackjam | 319 |
Sárgadinnyejam | 320 |
Somjam | 329 |
Szilvaíz | 318 |
Télire eltett savanyúságok | |
Ecetes paprika | 324 |
Ecetes uborka | 323 |
Káposztával töltött paprika | 324 |
Paprikasaláta | 324 |
Ugorkasaláta | 325 |
Vegyessaláta | 325 |
Vizes ugorka | 323 |
Főzelék- és zöldségfélék | |
Főzelék- és zöldségfélék | 325 |
Gomba | 326 |
Kapor | 329 |
Kapri | 331 |
Karfiol | 326 |
Hordóban savanyított káposzta | 329 |
Káposztasavanyítás azonnali fogyasztása | 330 |
Kovászos ugorka azonnali használatra | 330 |
Mustár | 331 |
Paradicsom | 327 |
Paradicsom egészben | 328 |
Paradicsomos paprikapüré | 328 |
Sóska | 329 |
Spárga | 325 |
Tárkony (tárkonyos ecet) | 331 |
Télire letett lecsó és gyuvecs | 328 |
Tölteni való paprika | 328 |
Tök | 327 |
Zöldbab | 327 |
Zöldborsó | 326 |
Zöldpaprika | 329 |
Zöldpetrezselyem | 329 |
Zöldség | 329 |
Szappanfőzés | 331 |
Vendéglátás | |
Szöveg | 333 |
Étrendek különleges alkalmakra | |
Egyszerű étrendek | 339 |
Előkészületek a peszach ünnepre | |
Húsvéti ételek | 345 |
Burgonya különböző módon | 347 |
Burgonyatorta | 348 |
Céklaleves | 346 |
Csokoládétorta | 349 |
Fánk nyers burgonyából | 347 |
Grillage | 349 |
Húsvéti borecet | 349 |
Káposztasavanyítás | 346 |
Kirántott almaszeletek | 348 |
Kisütött pászka | 347 |
Mandulás burgonyatorta | 348 |
Narancstorta | 348 |
Palacsinta | 346 |
Pászkagombóc | 346 |
Pudingok | 348 |
Piskótarolád krémmel | 349 |
Tojáslepények | 347 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.