kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
Oldalszám: | 111 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 21 cm |
ISBN: | 963-232-452-8 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal, fotókkal illusztrálva. |
Római tálak Pannóniában (dr. Pető Mária) | 7 |
Római konyha, római szakácsművészet | 7 |
Vendéglátó rómaiak | 8 |
Római étkezési szokások | 9 |
Vendégfogadók és kocsmák | 10 |
Bevásárlás a forumokon | 19 |
A római parasztok ételei | 22 |
Furcsaságok a római birodalom népeinek konyháján | 32 |
A római szakács | 34 |
Tanácsok a helyes táplálkozáshoz | 35 |
Mielőtt főzni kezdenénk ....(Bajtala István - Marczinek László) | 37 |
Mi a teendő a zöldségekkel? | 37 |
A zöldségek felaprítása | 37 |
Mi a teendő a húsokkal? | 39 |
Csontozás | 39 |
Csontozás után | 39 |
Miből mi készüljön? | 41 |
A tűzhely előtt (Bajtala István - Marczinek László) | 42 |
Ezek az alapműveletek | 42 |
Ezt is illik tudni! | 43 |
Hogyan kell használni a cserépedényt? (Bajtala István - Marczinek László) | 46 |
Köretek | 47 |
Zöldségköretek | 48 |
Angolos zöldségköretek | 49 |
Franciás zöldségköretek | 50 |
Lengyeles főzelékek | 50 |
Rizsköretek és puliszka | 51 |
Tésztaköretek | 52 |
Gyümölcsköretek | 54 |
Halételek | 55 |
Ételek marhahúsból | 59 |
Ételek borjúhúsból | 67 |
Ételek sertéshúsból | 71 |
Ételek bárány és ürühúsból | 80 |
Ételek baromfihúsból | 84 |
Vadételek | 94 |
Ami a vadételekhez nélkülözhetetlen | 95 |
Lássuk a "medvét"! | 96 |
Hús helyett | 106 |
Böngésző | 108 |
Az antik szerzőkön kívül felhasznált fontosabb irodalom | 108 |
A szövegben előforduló ókori mértékegységek | 108 |
Receptek ábécében | 109 |