1.061.942

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A házinyúl húsa és konyhai elkészítése

Szerző
Fordító
Pozsony
Kiadó: Príroda
Kiadás helye: Pozsony
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 114 oldal
Sorozatcím: Kisállattenyésztők könyvtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Bevezetés9
A házinyúl hústermelésre alkalmas fajtái16
A nagytenyészetek számára kitenyésztett fajták20
Haszonállat előállító keresztezés22
A nyúlhús jelentőségét befolyásoló hatások29
Intravitális hatások31
Postmortális hatások37
Az egészségügyi követelmények elvei39
A nyúl elsődleges feldolgozása45
Kábítás, ölés, elvéreztetés45
Leprémezés46
Bontás47
Kezelés száraz és vizes úton47
A húsok felfüggesztése és tárolása50
A melléktermékek kezelése (feldolgozása)50
A nyúlhús elsődleges feldolgozása során elkövethető hibák52
A nyúlhús konyhai elkészítése56
A nyúl darabolása56
Levesek készítése57
Levesbevalók61
Nyúlhús elkészítése kirántással62
Nyúlhús elkészítése á la minute64
"Házi disznóölés" nyúlból65
Nyúlhús elkészítése párolással66
Nyúlhús elkészítése sütéssel75
Nyúlból készült különlegességek85
Húskészítmények nyúlhúsból90
Hentesáruk nyúlhúsból94
Puha szalámik100
Tartós készítmények104
Főzött készítmények107
Füstölt nyúlhús109
Konzervek nyúlhúsból111
A hentesáruk és a konzervek hibái112
Felhasznált irodalom113
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem