kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Príroda |
---|---|
Kiadás helye: | Pozsony |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 114 oldal |
Sorozatcím: | Kisállattenyésztők könyvtára |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér és színes fotókkal. |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 9 |
A házinyúl hústermelésre alkalmas fajtái | 16 |
A nagytenyészetek számára kitenyésztett fajták | 20 |
Haszonállat előállító keresztezés | 22 |
A nyúlhús jelentőségét befolyásoló hatások | 29 |
Intravitális hatások | 31 |
Postmortális hatások | 37 |
Az egészségügyi követelmények elvei | 39 |
A nyúl elsődleges feldolgozása | 45 |
Kábítás, ölés, elvéreztetés | 45 |
Leprémezés | 46 |
Bontás | 47 |
Kezelés száraz és vizes úton | 47 |
A húsok felfüggesztése és tárolása | 50 |
A melléktermékek kezelése (feldolgozása) | 50 |
A nyúlhús elsődleges feldolgozása során elkövethető hibák | 52 |
A nyúlhús konyhai elkészítése | 56 |
A nyúl darabolása | 56 |
Levesek készítése | 57 |
Levesbevalók | 61 |
Nyúlhús elkészítése kirántással | 62 |
Nyúlhús elkészítése á la minute | 64 |
"Házi disznóölés" nyúlból | 65 |
Nyúlhús elkészítése párolással | 66 |
Nyúlhús elkészítése sütéssel | 75 |
Nyúlból készült különlegességek | 85 |
Húskészítmények nyúlhúsból | 90 |
Hentesáruk nyúlhúsból | 94 |
Puha szalámik | 100 |
Tartós készítmények | 104 |
Főzött készítmények | 107 |
Füstölt nyúlhús | 109 |
Konzervek nyúlhúsból | 111 |
A hentesáruk és a konzervek hibái | 112 |
Felhasznált irodalom | 113 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.