Bevezetés | 6 |
Táplálkozzunk és éljünk egészségesen! | |
Sokoldalú táplálékok | 8 |
Rizs, hüvelyesek és gabonafélék | 10 |
Mit kell tudni a rizsről? | 12 |
A rizs elkészítésének fortélyai | 16 |
Ismerkedjünk meg a hüvelyesekkel! | 18 |
A hüvelyesek elkészítésének fortélyai | 22 |
Fedezzük fel a gabonaféléket! | 24 |
Levesek és előételek | 20 |
Paradicsomos riszleves | 32 |
Toszkán fehérbableves | 34 |
Téli sütőtökleves rizzsel | 36 |
Mexikói bableves | 38 |
Leves vörös lencséből és zellerből, olvasztott sajttal és metélőhagymával | 41 |
Görög citromos csirkehúsleves | 42 |
Fokhagymás babpástétom | 44 |
Füstölt makréla Puy-lencsével és limonellás öntettel | 46 |
Dolmades | 48 |
Zöldfűszeres-sáfrányos rizottó | 50 |
Rizspalacsinta rákkrémmel | 52 |
Zöldfűszeres polenta gorgonzolával | 55 |
Rizskrokett mozzarellával | 56 |
Gyors és finom főételek | 58 |
Kolbászos-babos egytálétel | 60 |
Csirkepiláf basmati rizzsel | 62 |
Kedgeree füstölt pisztránggal és fürjtojással | 64 |
Keverve sütött babos sonka | 66 |
Fasírt canelino babból | 69 |
Jambalaya tenger gyümölcseiből | 70 |
Pirítós holdbabbal és szalonnával | 72 |
Spagetti csicseriborsóval, spenóttal és fűszeres paradicsommártással | 74 |
Serpenyőben sült zöldségek búzamaggal és teriyaki tofuval | 76 |
Makrélafilé mustáros-narancsos-zablisztes bundában | 79 |
Telis-tele életerővel | 80 |
Kukoricás búzamagsaláta | 82 |
Orosz babsaláta | 85 |
Nizzai saláta kuszkusszal és babbal | 86 |
Garnélás bulgursaláta | 88 |
Trópusi saláta marhahússal és rizzsel | 90 |
Hajdinakása tenger gyümölcseivel | 93 |
Árpagyöngysaláta mentával és babbal | 94 |
Csicseriborsó-saláta pitával | 96 |
Ribizlis lencsesaláta | 98 |
Távol-keleticsírasaláta | 100 |
Rizssaláta sárgarépával, hónapos retekkel és tofus öntettel | 103 |
Vendégváró fogások | 104 |
Sütőben párolt marhahús árpával | 106 |
Ragu sült zöldségekből és babból | 108 |
Lasagne flageolet babbal és lencsével | 111 |
Babos burrito | 112 |
Quinoa grillezett padlizsánnal | 114 |
Cassoulet | 116 |
Csőben sült vörös lencse zabpehellyel | 118 |
Toszkán sült polenta | 120 |
Csicseriborsós-feta sajtos batyuk | 122 |
Tonhalas-olajbogyós pizza polentából | 124 |
Párolt tengeri sügér fekete babbal | 127 |
Rizottó kacsamellel és erdei gombával | 128 |
Pulyka biryani raitával | 130 |
Paella garnélával és vörös márnával | 132 |
Bárányhús fűszeres búzamaggal | 134 |
Rizzsel töltött sütőtök | 136 |
Ízletes köretek | 138 |
Ilaltos basmati rizs | 140 |
Csicseriborsós-rizses gombócok | 142 |
Korianderes zöld rizs | 144 |
Japán vörös rizs | 147 |
Bostoni paradicsomos bab | 148 |
Lencsedahl karfiollal és sárgarépával | 150 |
Köleskása spenóttal és fenyőmaggal | 152 |
Kajun árpa | 154 |
Kislexikon | 156 |
Tárgymutató | 159 |