1.062.184

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rizottó

Finomat, egyszerűen!/Egy sokoldalú és gyorsan elkészíthető étel

Szerkesztő
Fordító
Pécs
Kiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: Hagyományos receptek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-357-189-7
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A rizottó titka
A rizottó olyan gasztronómiai élmény, amely a hagymás alap elkészítésével veszi kezdetét, a rizs (és a hozzávalók) pirításával folytatódik, amit a leves fokozatos hozzáadása követ:... Tovább

Előszó

A rizottó titka
A rizottó olyan gasztronómiai élmény, amely a hagymás alap elkészítésével veszi kezdetét, a rizs (és a hozzávalók) pirításával folytatódik, amit a leves fokozatos hozzáadása követ: egyszerre csak egy merőkanálnyit öntünk hozzá, és mindig megvárjuk, amíg a rizs felveszi a hozzáöntött levet. A rizottót általában 15-18 percig kell főzni apránként hozzáadott levesben, de néhány recept szerint, illetve Olaszország bizonyos vidékein a levest már az elején egyszerre hozzáöntik. A régmúlt idők háziasszonyai ilyenkor félrehúzták a fazekat a tűzről, és óvatosan kevergetve hagyták, hogy a rizs lassan megfőjön és felvegye az ízeket. Vissza

Tartalom

Tartalomjegyzék
A rizottó titka 3
A főbb rizsfajták és néhány fontos gabona 4
A hagymás alap 5
A pirítás 5
A hozzávalók és a bor hozzáadása 6
A leves 6
Végső símítások: a vaj és a sajt 6
A jó rizottó titka 7
A tálalás 7
Rizottó-alaprecept 8
Rizs zöldségekkel 9
Rizs burgonyával 9
Rizibizi 9
Rizottó veronai vörös cikóriával 10
Rizottó kakukkfűvel 10
Rizottó csalánnal 11
Rizottó articsókával 11
Rizottó kerti zsázsával 12
Rizottó citrommal 12
Rizottó szárzellerrel 13
Taleggio sajt tarlórépával 14
Rizottó borágóval 14
Rizottó padlizsánnal 15
Rizottó vadspárgával 16
Rizottó íncsiklandó húsokkal gazdagítva - hagyományos falusi receptek alapján 17
Rizottó tastasállal, ahogy Vigasióban készítik 17
Rizottó, ahogy Isola della Scala vidékén készítik 18
Rizottó rizshántoló módra 19
Rizottó karajjal 20
Rizs luganega kolbásszal 20
Rizottó csirkemájjal 21
Rizottó piemonti módra 22
Rizottó fácáncombbal 22
Rizottó tökkel és kolbásszal 23
Rizottó bárányhússal 24
Rizottó pacallal 24
Folyók, tavak és a tenger gyümölcsei - rizottóreceptek hallal 25
Rizottó tenger gyümölcseivel 25
Rizottó halacskákkal 26
Rizs burgonyával és kagylóval cseréptálban 27
Fekete rizs 28
Rizottó compóval 28
Rizottó rákkal és cukkinival 29
Rizottó békával 30
Rizottó tintahallal és hüvelykagylóval 31
Rizottó csapósügér ágyon 31
Hegyek, mezők és az alpesi legelők kincsei - receptek sajtokkal, fűszerekkel és gombákkal 32
Rizottó gombával 32
Gombás rizsgolyó (suppli) 32
Négysajtos rizottó 33
Rizottó gorgonzola sajttal 34
Rizottó milánói módra 34
Rizottó kakukkfűvel 35
Rizottó tárkonnyal 35
A szerző és a nemzetközi konyha specialitásai 36
Rizottó barbera borral 36
Valpolicellai rizottó amarone borral 36
Rizsleves gesztenyével 37
Rizottó almával 38
Rizottó cseresznyével 38
Rizottó dióval 39
Rizottó naranccsal 40
Rizs tortaformában 40
Rizsgolyó (arancini) cataniai módra 41
Halas paella 42
Paella a tenger és a föld gyümölcseivel 43
Valenciai paella 44
Rizs édesen 45
Tejberizs 45
Rizspuding 45
Diós rizstorta 46
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Rizottó Rizottó Rizottó Rizottó

A borító foltos.

Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba