1.060.446

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

River Cottage minden napra

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 415 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-297-943-4
Megjegyzés: Színes, egész oldalas fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Finom étel friss hozzávalókból eszményi esetben szezonális, helyi alapanyagokból készítve - minden boldog és egészséges családi konyha szívén viselhetné ezt az eszmét. Igen. őszintén hiszem, hogy... Tovább

Előszó

Finom étel friss hozzávalókból eszményi esetben szezonális, helyi alapanyagokból készítve - minden boldog és egészséges családi konyha szívén viselhetné ezt az eszmét. Igen. őszintén hiszem, hogy bárki, bármikor főzhet természetes alapanyagokból (legyen az akár a saját, előző nap készített ételeink maradéka). Tudom, sokan vitatnák az álláspontom, hiszen állandóan rohanunk, és alapvetően nem könnyű a friss, helyi alapanyagokhoz hozzáférni. Mégis kiállók az elképzelés mellett, és e könyvben be szeretném mutatni, hogyan tartom mindezt megvalósíthatónak.
Ha ételről van szó, gyakran úgy tűnik, két nagy pártra bomlik a társadalom. Durván fogalmazva azt mondhatnánk: vannak, akik törődnek azzal, hogy mit esznek, mások pedig nem. Időnként a fejemre olvassák, hogy csak az első csoportnak írok. vagyis főleg azoknak prédikálok, akik már amúgy is hisznek nekem. Értem, miért állíthatják ezt egyesek, hiszen feltételezem, hogy aki könyveimet olvassa, azt már eleve érdekli az étel. Törődik azzal, honnan származik, talán maga is termeszt növényeket, esetleg a természetben gyűjt össze bizonyos alapanyagokat. Sokaknak ez nyilvánvalóan abszurd ötletnek tűnik, sőt egyesek szerint én vagyok az a csodabogár, aki bármit megeszik. Persze magától értetődik számomra, hogy mondjuk csalánt, nyulat vagy hasonlókat egyek.Teljesen normális dolog ez. Hosszú út vezetett azonban addig, amíg felfedeztem és elfogadtam az ilyesfajta hozzáállást.
Gyerekkoromban borzasztóan finnyás voltam. Csak olyan étel hozott lázba, amit a fagyasztóból vettek ki, aztán bő olajban megsütötték, és ketchupot adtak mellé. Így őszintén hiszem, hogy másoknak is változhat az evéshez való hozzáállásuk - talán most még el sem tudják képzelni, mennyire. A huszonvalahány év alatt, amióta hivatásszerűen foglalkozom étellel, láttam, hogy a keményfejű emberek és a mamutszerűen nehézkes intézmények felfogása is gyökeresen megváltozhat. Tanúja voltam, ahogy egyesekben már-már megvilágosodásszerű izgalom támadt az ételek iránt, és mind' többen és többen kezdtek valódi ételeket főzni friss alapanyagokból. Láttam, ahogy megváltozott az emberek élete és a családjuk életmódja. Vissza

Tartalom

Vezetés 8
Készítsünk reggelit! 20
Mindennapi kenyér 60
Hétköznapi ebéd(csomag) 90
Hal, mindörökké 136
Takarékos hús 178
Zöldségbőség 248
Teljes gyümölcs 330
Finomságok 368
Tárgymutató 406
Köszönetnyilvánítás 415

Hugh Fearnley-Whittingstall

Hugh Fearnley-Whittingstall műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hugh Fearnley-Whittingstall könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem