1.066.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szegedi szakácskönyv

Ezernél több ételkészítési utasítással

Szerző
Budapest
Kiadó: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 373 oldal
Sorozatcím: Igazi Magyar Konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. Az Athenaeum r.-t. könyvnyomdája nyomása. Tizenötödik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Levesek.
A leves, mely az ebédnek főkelléke s egy táblán sem szokott hiányozni, kiváló figyelmet érdemel, s kell hogy jó és ízletes legyen, annál inkább, mivel gyakran a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Levesek.
A leves, mely az ebédnek főkelléke s egy táblán sem szokott hiányozni, kiváló figyelmet érdemel, s kell hogy jó és ízletes legyen, annál inkább, mivel gyakran a levesről ítélik meg az egész ebédet. Nagyobb ebédek alkalmával a levest gombócokkal vagy más sült tésztaneműekkel szokás föladni. A borleveseket kívánat szerint gyöngébbre vagy erősebbre lehet készíteni. Böjtös levesekhez húsleveseket használni nem lehet; ellenben bor-, sör-, csokoládé, tej, tejfölös- és rántott-leveseket, ha vajjal készültek, böjtben is használhatunk.
Jóízű leveseket az alább előírt módok szerint lehet készíteni. Vissza

Tartalom

Első szakasz
Levesek 5
Bőjti és rántott levesek16
Második szakasz
Előételek (Assiettek.)22
Harmadik szakasz
Marhahús41
Negyedik szakasz
Meleg, hideg és tésztákra való mártások46
Ötödik szakasz
Főzelékek54
A marhahús különféle készítésmódja68
Borjú-, ürü-, bárány- és sertéshús különféle készítésmódjáról79
Ürühús-készítmények87
Bárányhús-készítmények 90
Sertéshús-készítmények92
Hatodik szakasz
Szárnyas állatok97
Hetedik szakasz
Vadak109
Nyolczadik szakasz
Halak 120
Kilencedik szakasz
Hideg-, meleg-, tál- és apró pástétomok 138
Tizedik szakasz
Kolbászok és hurkák144
Tizenegyedik szakasz
Sültek (Pecsenyék)146
Tizenkettedik szakasz
Saláták154
Tizenharmadik szakasz
Párolt gyümölcs-saláták (Compótok)160
Tizennegyedik szakasz
Tésztaneműek. Meleg és hideg tészták164
Kochok180
Puddingok190
Kochok- és puddingokra való habok (chaudeau)194
Rétesek195
Bélesek202
Élesztős tészták204
Zsírban sült tészták230
Íróvajas tészták235
Omlós-tészták240
Tizenötödik szakasz
Torták246
Piskóta-tészták267
Kétszersültek269
Czukros ívek271
Mandolás sütemények, szeletek és ostyák274
Tizenhatodik szakasz
Kocsonyák és parfaitek290
Tizenhetedik szakasz
Krémek és tajhabok299
Tizennyolczadik szakasz
Fagylaltok305
Tizenkilenczedik szakasz
Meleg és hideg italok310
Huszadik szakasz
Czukor-gyümölcsök314
Befőtt gyümölcsök317
Zselék és lekvárok (marmalade)321
Eczetbe csinált gyümölcs és zöldség 323
Egyéb hasznos tudnivalók328
Huszonegyedik szakasz
A fölszeldelésről 330
A modern asztal terítése341

Rézi Néni

Rézi Néni műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Rézi Néni könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem