Kiadó: | Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött keménykötés |
Oldalszám: | 484 oldal |
Sorozatcím: | Igazi Magyar Konyha |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér illusztrációval. Tizenkettedik javított és a legújabb ételreceptekkel bővített kiadás. Nyomtatta az Athenaeum r.-t. könyvnyomdája, Budapest. |
Első szakasz | |
Levesek | 1 |
Bőjti és rántott levesek | 17 |
Második szakasz | |
Előételek (Assiettek.) | 24 |
Harmadik szakasz | |
Marhahús | 50 |
Negyedik szakasz | |
Meleg, hideg és tésztákra való mártások | 57 |
Ötödik szakasz | |
Főzelékek | 67 |
A marhahús különféle készítésmódja | 86 |
Borjú-, ürü-, bárány- és sertéshús különféle készítésmódjáról | 101 |
Ürühús-készítmények | 113 |
Bárányhús-készítmények | 117 |
Sertéshús-készítmények | 120 |
Hatodik szakasz | |
Szárnyas állatok | 126 |
Hetedik szakasz | |
Vadak | 142 |
Nyolczadik szakasz | |
Halak | 157 |
Kilenczedik szakasz | |
Hideg-, meleg-, tál- és apró pástétomok | 183 |
Tizedik szakasz | |
Kolbászok és hurkák | 191 |
Tizenegyedik szakasz | |
Sültek (Pecsenyék) | 194 |
Tizenkettedik szakasz | |
Saláták | 205 |
Tizenharmadik szakasz | |
Párolt gyümölcs-saláták (Compótok) | 214 |
Tizennegyedik szakasz | |
Tésztaneműek. Meleg és hideg tészták | 219 |
Kochok | 242 |
Puddingok | 255 |
Kochok- és puddingokra való habok (chaudeau) | 261 |
Rétesek | 263 |
Bélesek | 273 |
Élesztős tészták | 276 |
Kenyerek | 298 |
Zsírban sült tészták | 300 |
Íróvajas tészták | 318 |
Omlós-tészták | 328 |
Tizenötödik szakasz | |
Torták | 335 |
Piskóta-tészták | 366 |
Kétszersültek | 369 |
Czukros ívek | 372 |
Mandolás sütemények, szeletek és ostyák | 376 |
Tizenhatodik szakasz | |
Kocsonyák és parfaitek | 398 |
Tizenhetedik szakasz | |
Crémek és tajhabok | 410 |
Tizennyolczadik szakasz | |
Fagylaltok | 417 |
Tizenkilenczedik szakasz | |
Meleg és hideg italok | 423 |
Huszadik szakasz | |
Czukor-gyümölcsök | 427 |
Befőtt gyümölcsök | 431 |
Gelék és levárok (marmalade) | 436 |
Eczetbe csinált gyümölcs és zöldség | 439 |
Finom eczetek | 444 |
Egyéb hasznos tudnivalók | 445 |
Huszonegyedik szakasz | |
A fölszedésről | 447 |
A modern szakasz terítése | 460 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.