1.061.259

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szegedi szakácskönyv

Ezernél több ételkészítési utasítással

Szerző
Budapest
Kiadó: Ballada Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 518 oldal
Sorozatcím: Igazi Magyar Konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN: 963-8556-90-0
Megjegyzés: Az Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T. kiadásának reprint kiadása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Első szakasz
Levesek
Bevezetés1
Egyszerű húsleves1
Erős húsleves2
Útravaló- vagy zsebhúsleves2
Hogy lehet erős húslevest 1/2 óra alatt készíteni?3
Barnaleves3
Barnaleves tyúkhúsból4
Leves libaaprólékkal4
Hamis barnaleves4
Vadhúsleves lencsével5
Tavaszi fűleves5
Erős májleves5
Vágott tüdőleves6
Vágott tüdőleves más módon6
Velőleves6
Velőleves más módon6
Vagdalék- (ragú-) leves7
Kenyérleves7
Paradicsomalmaleves7
Rákleves7
Karfiol- és spárgaleves8
Francia leves8
Gesztenyeleves8
Zellerleves9
Fehérleves9
Borsóleves csipettel9
Májasgombócleves9
Májas hablepényleves10
Leves lúdmájpitével10
Tüdőrétesleves10
Tüdőtáskaleves11
Burgonyagombócleves11
Burgonyagombóc kisülve levesbe11
Szalonnás gombócleves11
Zsemlyegombócleves12
Rizsgombócleves12
Dara- (Griess-) haluskaleves12
Velőshaluskaleves12
Liszthablepényleves13
Darahablepény-leves13
Húspogácsaleves13
Consomméleves13
Rizskásaleves14
Olasz rizs- (risotto-) leves14
Leves sült borsóval14
Szentgyörgygomba- (kucsmagomba-) leves15
Leves aranyos-szeletekkel15
Hasé-pudding levesbe15
Velőpudding levesbe16
Rizspudding levesbe16
Zsemlyemorzsa fürtösleves16
Marhahósnedv16
Zöldbableves17
Magyar káposztaleves17
Bőjti és rántott levesek
Cibereleves (Mellbetegeknek igen hasznos)18
Szárcsaleves18
Halleves magyarosan18
Halikraleves19
Barátleves19
Korhelyleves19
Bőjtös rákleves19
Békaleves20
Tejfölösleves20
Paradicsomleves20
Burgonyaleves20
Zöldborsóleves csipettel21
Szárazborsóleves21
Szárazbableves21
tojással csurgatott leves21
Kukoricagombócleves22
Tyókmonyos leves22
Suhantott leves22
Hagymaleves22
Vöröshagymaleves haluskával23
Pacalleves23
Mandolaleves23
Borleves23
Csokoládéleves24
Kecőceleves24
Szilvaleves24
Fűleves (turbolya)24
Második szakasz
Előételek (Assiettek)
Bevezetés25
Hal kocsonyában25
Kecsege majonézzel26
Kecsege majonézzel franciásan26
Süllő hidegen27
Tormáscsuka hidegen27
Csibe majonézzel27
Pulykamell majonézzel28
Nyúlpástétom hidegen28
Galantin kocsonyában29
Kocsonyásszeletek29
Sonka felszelve29
Hideg hússzeletek30
Olasz saláta30
Szárdellavaj30
Szárdellaszeletek30
Kaviárszeletek31
Szárdiniák31
Irósvajastáska31
Túróskolbászkák31
Ostyakolbászkák32
Töltött szarvaskák32
Tejfölösfánk32
Metéltpástétom33
Vese velővel33
Velős palacsinta34
Borjúvelő kirántva34
Kirántott burgonya34
Töltött burgonya gombával34
Burgonyatekercs35
Kocsonya (ászpik) készítése35
Túróslepény36
Húsospite37
Pilaw (olasz módon)37
Rizs paradicsomalmával37
Galamb papírtekercsben38
Nyúlmaradék csiperkegombával38
Töltött pástétomocskák39
Sonkatekercs39
Kolbászrétes39
Töltött uborka40
Császárszeletek40
Olajos marhahús-szeletek40
Ragú kagylókban41
Deák-szelet41
Frikandók42
Pulykamell osztrigával42
Töltött kucsmagosmba42
Sonkásragú burgonyával43
Csiperkegombatekercsek43
Csukamáj osztrigával44
Csirke pörkölve44
Malacpörkölt44
Kolbász vöröshagymával44
Borjúfej citrommal45
Fürj rizzsel45
Szalonka (snepf) sárjával45
Lúdmáj burgonyapéppel46
Lúdmáj rizskarikában46
Tükörtojás47
Kemény tojás vagdalttal47
tojás heringgel47
Töltött tojás47
Szalonnás-rántotta48
Savanyú tojás48
Főtt tojás48
Spárga tejföllel49
Töltött vöröshagyma49
Karfiol vajjal49
Majonéz készítése50
Harmadik szakasz
Marhahús
Bevezetés51
Leveshős paprikásan párolva51
Marhahús szegélyezve (garnírozva)51
Marhahús barnára elkészítve52
Pörkölt és főtt marhahús keverve52
Vadászsült53
Szalonnássült53
Fokhagymássült53
cigánysült54
Alföldi sült54
Fojtott marhahús54
Párolt marhahús burgonyahéjjal54
Párolt marhahús paradicsommal55
Marhahús divatosan55
Boeuf á la mode56
Erdélyi tokány57
Pilaw hússal57
Negyedik szakasz
Meleg, hideg és tésztákra való mártások
Almamártás58
Egres- (piszke-) mártás58
Ribiszkemártás59
Meggymártás59
Tartármártás59
Birsalmamártás59
Vörösrépamártás60
Uborkamártás60
Uborkamártás fehéren60
Citrommártás60
Zellermártás60
Mandolás tormamártás60
Szárdellamártás61
Szárdellamártás más módon61
Metélőhagyma- (Schnittling-) mártás61
Kapormártás61
Petrezselyemzöldjemártás61
Sóskamártás62
Paradicsommártás62
Tejfölös tormamártás62
Káprimártás62
Gombamártás62
Fokhagymamártás63
Zsemlyemártás63
Burgonyamártás63
Madeiramártás63
Hideg mártások
Hideg mustármártás64
Remoulademártás (angolos)64
Metélőhagymamártás64
Hideg tormamártás64
Mandolamártás64
Olaszmártás65
Heringmártás65
Majonézmártás65
Fenyőbogyómártás65
Tésztához való mártások
Vaníliamártás66
Mandolamártás66
Csokoládémártás66
Fehérbormártás66
Narancsmártás67
Meggymártás67
Habmártás67
Besámel67
Ötödik szakasz
Főzelékek
Bevezetés68
Vegyes főzelékek68
Töltött káposzta69
Francia káposzta69
Hajdúkáposzta70
Harcsás káposzta70
Szalonnás káposzta71
Savanyú káposzta71
Édes káposzta ürühússal71
Kolozsvári káposzta71
Paradicsomkáposzta72
Káposzta csíkkal72
Ikráskáposzta72
Töltött burgonya72
Töltött burgonya másképp73
Burgonya á la maitre d'hotel73
Kirántott burgonya (Pommes de terre frites)73
Burgonya tojással berakva74
Burgonya angolosan74
Burgonyapép (püré)74
Burgonya rostélyossal74
Burgonya tarhonyával75
Burgonya paradicsommal75
Burgonya édesen75
Burgonya savanyúan75
Tört burgonya76
Töltött jurgitatök76
Töltött paprika76
Töltött kel77
Kel gesztenyével77
Kel kisütve77
Kel angolos módon78
Tejfölös tökkáposzta78
Savanyú tökkáposzta78
Besavanyított tökkáposzta79
Töltött kalaráb79
Kalaráb barnára párolva79
Kalaráb bárányhússal80
Sárgarépa töltve80
Töltött paradicsom80
Karfiol írósvajjal81
Karfiol mártással81
Spárga írósvajas lében81
Zöldbab82
Hüvelyes zöldborsó82
Cukorborsó82
Zöldborsópép (püré)82
Zöldborsó angol módon83
Paraj (spenót)83
Sárgarépa párolva83
Fehér répa83
Kelhajtások (brokkedli)84
Risi-bisi (Rizs borsóval)84
Főtt articsóka84
Articsóka zöldborsóval84
Kucsmagomba85
Fejes-saláta tejfölösen85
Kötött saláta írósvajas lével85
Zöld uborka tejfölösen86
Endívia-saláta mártással86
Karthausi vagy kevert főzelék86
Száraz bab86
Lencse savanyúan87
Száraz borsó87
Tarhonya pörkölve87
Tarhonya paprikásan87
Csiperkegombát különféle karimázásra használva87
A marhahús különféle készítésmódja
Gulyáshús szegediesen88
Pusztapörkölt88
Vesepecsenye pörkölve89
Vesepecsenye savanyúan89
Vesepecsenye vadászosan89
Vesepecsenye töltve90
Vesepecsenyeszelet párolva90
Vesepecsenye bajorosan91
Vesepecsenye apró burgonyával91
Vesepecsenye angol módon91
Vesepecsenye felszeletelve92
Honvédsült92
Hártyábansült93
Tisza Lajos szelet93
Napoleon-szelet93
Imperiál-szelet93
Kaviárszelet93
Huszárszelet94
Honvédszelet94
Beefsteak94
Beefsteak angolosan95
Török turbán95
Rostélyos pörkölve95
Rostélyos töltve96
Rostélyos savanyúan96
Rostélyos párolva96
Rostélyos sülve97
Olasz rostélyos97
Alföldi rostélyos97
Lábas-sült97
Lengyel sült98
Svéd rostélyos98
Lábas-beefsteak98
Esterházy-rostélyos98
Roastbeef angolosan99
Gőzben sült99
Hamburgi sült99
Töltött felsárszelet99
Marhaszelet100
Marhaszelet fasírozva100
Fasírozott sült100
Sálszeletet ízletesen elkészítve100
Húskolbászkák101
Ökörnyelv lengyelesen101
Füstölt nyelv101
Ökörnyelv szárdellával101
Ökörfark savanyúan102
Tehén tőgye sülve102
Marhapacal102
Párolt hús102
Hideg marhahús103
Borjú-, ürü-, bárány- és sertéshús különféle készítésmódjáról
Bevezetés103
Borjú-steak104
Velő ászpikban104
Borjúpaprikás104
Borjúpörkölt104
Borjúbecsinált velősgombóckákkal104
Borjúbecsinált karfiollal105
Borjúsült skót módra105
Bécsi szelet105
Borjúkotlett106
Nemzeti szelet106
Borjútekercs106
Francia borjútekercs106
Borjú-frikandó106
Velős-frikandó107
Borjúfej mártással107
Borjúfodor citrommal107
Borjú rizzsel107
Borjúszelet108
Borjúszelet paprikásan108
Borjúszelet fasírozva108
Borjúszelet savanyú mártással108
Kossuth-szelet108
Borjú-kotlett más módon109
Borjú-kotlett káprimártással109
Bécsi szelet más módon109
Borjútekercs combból109
Borjúlábak kisülve110
Borjú szügye zöldborsóval töltve110
Borjú szügye paradicsommal111
Borjúcomb füstölt nyelvvel111
Borjúvelő citrommal111
Borjúnyelv111
Borjúmáj sülve112
Borjúmáj pörkölve112
Borjúvagdalt gombával112
Borjúvelő kisülve112
borjúvelő majonézzel112
Borjúfej kocsonyában113
Borjútokány113
Borjúcomb hidegen113
Borjúvese savanyúan elkészítve114
Borjútüdő citrommal114
Kínozott borjúcomb114
Borjú féle á la financiére115
Ürühúskészítmények
Ürüpaprikás115
Ürüszelet paprikásan116
Ürühús édes káposztával magyarosan116
Magyar ürüpecsenye zöldbabbal116
Ürükotletek117
Ürücomb paradicsommal117
Ürühús vadmódra elkészítve118
Ürücomb savanyúan118
Ürünyelv kisülve118
Ürühús káposztával berakva118
Irish-Stew (Egy neme az angol gulyásnak)119
Bárányhúskészítmények
Báránypaprikás tejföllel119
Báránybecsinált120
Bárányhús zöldborsóval120
Bécsi báránykotlett120
Madárkák bárányhúsból120
Bárányhús gombával120
Bárányhús kalarábbal121
Báránycomb uborkamártással121
Bárány töltve121
Bárányszelet122
Párolt bárányhús122
Sertéshúskészítmények
Füle-farka123
Disznófüle-farka saját köntösében 123
Füle-farka hidegen123
Füle-farka savanyúan123
Sertésgerinc sülve124
Sertésgerinc más módon124
Beefsteak sertéshúsból124
Sertéskotlett124
Sertésszelet barnán124
Szűz-sült125
Sertéscomb savanyúan125
Sertéshús kásával125
Sertéshús tormával125
Vese velővel126
Kocsonya magyarosan126
Sertésfej hidegen126
Sonka főve126
Sonkaszelet kisülve127
Füstölthús gombóccal127
Sertés-galantin127
Malacpaprikás128
Töltött disznófej128
Disznósajt128
Hatodik szakasz
Szárnyas állatok. Levágatásuk és tisztításukról. Csirke-, kappan-, pulyka-, liba- és kacsáról
Bevezetés129
Csirke karfiollal130
Csirke tojással, habart mártással130
Csirkepaprikás tejföllel131
Csirkepörkölt tarhonyával131
Csirke forrázva132
Csirke tejföllel és citromszeletekkel132
Csirke paradicsommal133
Csirke zöldborsóval133
Csirke szárdellával133
Csirke bajorosan133
Csirke biszkével (egres)134
Csirke rizzsel134
Csirke hidegen134
Csirke majonézzel135
Csirke zöldborsóval és rákfarkacskákkal135
Csirke frikasszéval135
Fehérre párolt csirkék136
Csirke kaproslében136
Kappan mártással136
Kappan szárddellával137
Kappanszelet137
Kappan pácolt, káposztával137
Kappan álosztrigamártással138
Pulyka paprikásan138
Pulyka fasírozva138
Pulykamell kocsonyában (ászpikban)139
Szeletkék szárnyas mellekből139
Liba karfiollal139
Libaaprólék gombóccal140
Libaaprólék gombával140
Liba kásával140
Lúdmáj tejföllel140
Lúdmáj parmezánsajttal141
Lúdmáj kirántva141
Töltött libamell141
Párolt libamáj142
Lúdmáj kocsonyával142
Liba füstölve142
Kacsa savanyúan143
Szelíd kacsa vadmódra143
Galamb petrezselyem-mártással143
Galamb savanyúan144
Galambkotlet144
Galambpaprikás144
Galamb töltve144
Galamb fogolymódon sülve145
Hetedik szakasz
Vadak
Pacsirta, fenyőmadár, fürj, fogoly, császármadár, szalonka (snepf), fácán, vadlúd, vadkacsa, túzok, fajd-tyúk, szárcsák, nyúl, őz és vadsertés elkészítéséről
Bevezetés146
Pacsirta sülve147
Pacsirta tösltve147
Fürj sülve147
Fürj zöldborsóval147
Fürj rizzsel148
Fenyvesmadár148
Fenyvesmadarak nyárson sülve148
Fogoly sülve149
Káposztásfogoly149
Fogoly melle barnítva150
Fogoly kocsonyában150
Fogoly sajttal151
Császármadár151
Szalonka (snepf) sülve151
Szalonka párolva152
Szalonkák kenyérszeleteken sülve152
Fürj köntösben152
Fácán sülve153
Fácánfilé153
Fajdtyúk sülve153
Sült fajdtyúk vadászmódon154
Vadlúd sülve154
Vadkacsa sülve154
Vadkacsa savanyúan155
Túzok155
Szárcsák155
Nyúl sülve155
Nyúl sülve más módon156
Nyúl paprikásan156
Nyúl fasírozva157
Nyúlszeletek157
Nyúlaprólék157
Őzderék sülve158
Őzcomb sülve158
Őzszeletek158
Dámvadcímer angolosan158
Húspüré159
Tengeri nyúl sülve159
Hideg galantine159
Gäteau őzvállból160
Vadsertéshús készítése161
Vaddisznó szügye161
Vaddisznó-filé161
Nyolcadik szakasz
Halak és más vízi állatok becsinálása, sülve, hidegen stb. elkészítve
A halakról általában162
Leforrázott halak164
Halpaprikás szegediesen166
Halpaprikás más módon167
Kecsege frikasszírozva167
Kecsege forrázva167
Kecsege kocsonyázva168
Kecsege majonézzel168
Kecsege majonézzel franciásan169
Kecsege kirántva169
Potyka szalonnával169
Potyka kékre főve170
Potyka sóskamártással170
Potyka á la Chambord170
Potyka fasírozva171
Potyka kirántva171
Potyka marinírozva172
Süllő vajjal s burgonyával172
Süllő szardellával172
Süllő majonézzel172
Süllő becsinált173
Süllő mustárral173
Harcsa káposztával173
Harcsa kirántva173
Harcsa káprimártással173
Harcsa spékelve174
Harcsa paprikásan174
Menyhal sülve174
Menyhal citrommártással174
Szalonnáscsuka174
Csuka tejfölöstormával175
Csuka szárdellával175
Csuka forrázva175
Csuka sütve176
Csuka kirántva176
Csuka osztrigával176
Csuka tormával hidegen176
Csukahal töltve177
Angolna sülve177
Angolna hidegen177
Pisztráng sülve178
Kékre párolt pisztráng178
Rántott pisztráng178
Ráchal készítési módja179
Fogas mártással179
Magyar fogas179
Lazac mártással180
Lazac majonézzel181
Vegyesek halakból181
Viza sülve181
Viza forrázva181
Tőkehal sülve182
Kagyló forrázva182
Osztrigák elkészítéséről182
Teknősbéka forrázva183
Ragú teknősbékákból183
Békacomb kirántva183
Békák petrezselyemmártásban184
Rákok fasírozva (töltve)184
Rák főve184
Tengeri rákok185
Szárdellavaj185
Szárdellaszeletek185
Kaviárszeletek186
Szárdiniák186
Halsaláta186
Csigák186
Kilencedik szakasz
Hideg, meleg, tál- és apró pástétomok
Irósvajas tészta, melyet rendesen pástétomokra használhatunk188
Hideg lúdmájpástétom188
Fácánpástétom hidegen189
Szarvasgombapástétom lúdmájból190
Csirke-tálpástétom191
Karfioltálpástétom191
Kis pástétomok lúdmájjal és szarvasgombával191
Pástétom főzelékkel192
Nagy pástétom vagdalttal192
Apró pástétomok
Kis pástétomok (au naturel)192
Étvágyfalatok salpikonnal193
Étvágyfalatok szárnyas pürével193
Rizspástétom193
Sonkaszarvaskák teához194
Velőspástétomocskák194
Pástétomocskák vagdalttal194
Halpástétom194
Rákpástétomkák195
Pástétom élesztőstésztából195
Osztrigapástétom195
Tizedik szakasz
Kolbászok és hurkák
Foghagymáskolbász196
Citromoskolbász196
Kolbász borjúhúsból197
Lúdmájkolbász197
Halkolbász197
Kásáshurka197
Véreshurka198
Májashurka198
Tizenegyedik szakasz
Sültek (Pecsenyék)
Bevezetés199
Csirke sülve200
Csirke töltve201
Spékelt csirkemellecskék201
Sült csirke szárdellával tűzve201
Csirkék császármadár-módra készítve202
Kappan szalonnával tűzve202
Nyárson sült kappan szárdellával202
Pulyka sülve202
Pulyka töltve203
Liba sülve203
Pirított liba strasszburgi módon203
Kacsa sülve204
Galamb sülve205
Borjúcomb sülve205
Borjúvesés sülve206
Borjúszügye sülve206
Bevont (glasiert) borjúszeletek206
Bárányhús sülve206
Bárányhús töltve206
Bárányhús kirántva207
Ürücoömb sülve207
Szeletek (Steak) disznócombból207
Bőrőspecsenye208
Sertéscomb sülve208
Vesepecsenye sülve208
Marhasült209
Francia roast-beef209
Beefsteak vakart sálhúsból209
Malac sülve210
Tizenkettedik szakasz
Saláták
Bevezetés211
Friss zöld saláta211
Öntöttsaláta töpörtővel212
Fejessaláta212
Hideg saátas212
Káposztasaláta töpörtővel213
Káposztasaláta213
Nyers káposztasaláta213
Lenolajos káposzta213
Endívia-saláta214
Uborkasaláta214
Spárgasaláta214
Karfiolsaláta214
Saláta zöldbabból215
Saláta száraz babból215
Zellersaláta215
Burgonyasaláta215
Burgonyasaláta heringgel216
Burgonyasaláta kocsonyába rakva216
Szárdellasaláta217
Olasz saláta217
Díszes saláta217
Paprikasaláta218
Saláták díszítésére fölszelt zöld és piros paprika218
Saláták gyökerekből és főzelékekből218
Tizenharmadik szakasz
Párolt gyümölcssaláták (kompótok)
Meggybefőtt220
Barackbefőtt (kajszín)220
Őszibarackbefőtt220
Szilvabefőtt221
Birsalmabefőtt221
Körtebefőtt221
Almabefőtt221
Kocsonyázott alma222
Befőtt (compot) almapéppel222
Vegybefőtt aszalt gyümölcsből224
Töltött narancsbefőtt224
Tizennegyedik szakasz
Tésztaneműek. Meleg és hideg tésztákról
Bevezetés225
Gyúrott tészta készítése226
Túróscsusza226
Túrósmetélt227
Mákosmetélt227
Diósmetélt227
Burgonyametélt227
Metélt túróval227
Tejfölösmetélt sülve228
Gőzbenfőtt metélt228
Metélt tejben228
Vaníliahaluska228
Svéd haluska229
Párolt tejfölöshaluska229
Sonkástészta229
Rizs körtével230
Rizskása sonkával230
Olasz polenta231
Makaroni sajttal231
Makaroni sajttal és hússal231
Túrósgombóc232
Szilvásgombóc232
Burgonyagombóc232
Zsemlyegombóc233
Túróshaluska233
Tojásoshaluska233
Öntött perecek túróval233
Káposztáshaluska234
Káposztáscsusza234
Kockástészta darával234
Húslepény (bitta)234
Tarhonya235
Tarhonya tejben235
Túrósbarátfüle (derelye)235
Lekváros barátfüle235
Túróstészta lerakva236
Tejfölösmetélt236
Töltöttmetélt236
Tejbe csurgatott237
Pirított liszt (Schmarrn)237
Pirított dara (Griess)237
Mandoléáspirított238
Kirakott máglya238
Császárpirított238
Palacsintatészta készítése239
Tejfölöspalacsinta239
Palacsinta befőttel239
Királypalacsinta240
Francia palacsinta240
Palacsinta gőzben240
Palacsinta kavart mandolával241
Sonkáspalacsinta241
Omelette241
Omelette gyümölccsel242
Omelette tepsziben242
Omelette tálban242
Omelettetekercs243
Olasz rizs (Risotto)243
Ricset libacombbal243
Stoffádok244
Töpörtőspogácsa244
Vajaspogácsa245
Hájaspogácsa245
Hájasszarvaskák245
Marhavelőből készült sütemény246
Finom kukoricamálé246
Málé kukoricalisztből246
Töpörtős porolya kukoricalisztből247
Gánica kukoricalisztből247
Rizsmorzsóka v. gánica247
Borszeletkék248
Kochok
Rum (soufflé) koch248
Tutti-frutti (soufflé) koch248
Csokoládé- (soufflé) koch248
Hegyalakú (soufflé) koch249
Schönbrunni koch249
Pesti koch249
Narancskoch250
Fahéjkoch250
Csokoládékoch250
Rizskoch gyümölccsel250
Krémkoch251
Almakoch251
Meggykoch252
Birsalmakoch252
Cseresznyekoch252
Darakoch252
Barackkoch253
Mandolakoch253
Mákkoch253
Diókoch253
Besámelkoch254
Sárgakásakoch254
Habkoch254
Habos citromkoch255
Piskótakoch256
Citronátkoch256
Földieperkoch256
Franciakoch256
Koch vajasszarvasból257
Schmankerlkoch habartan257
Saint-Honoré vaníliás krémmel258
Borkoch258
Gesztenyekoch vagyis püré259
Gyermekkoch vanílialével (likőr)260
Kávékoch261
Puddingok
Angol pudding261
Zsemlyepudding262
Égő (Plum) pudding262
Kabinetpudding263
Puncspudding263
Törtpudding263
Császárpudding264
Kávépudding264
Szerecsen ingben264
Élesztőspudding265
Apácapudding265
Rizspudding265
Királyfipudding266
Almapudding266
Narancspudding266
Diópudding267
Burgonyapudding267
Gyümölcspudding267
Kochok- és puddingokra való habok (chaudeau)
Borhab (chaudeau)268
Vaníliahab268
Mandolahab268
Csokoládéhab269
Narancshab269
Meggyhab269
Rétesek
Rétestészta készítése269
Diósrétes magyarosan270
Túrósrétes édesen270
Túrósrétes kaporral271
Tejfölösrétes271
Almásrétes271
Meggyesrétes272
Cseresznyésrétes272
Szilvásrétes272
Szőllősrétes272
Mandolásrétes273
Citronátrétes273
Csokoládérétes273
Rizskásásrétes274
Káposztásrétes274
Sonkásrétes274
Burgonyásrétes275
Gombásrétes275
Főtt dararétes275
Dararétes más módon276
Élesztőrétes276
Diósrétes élesztőstésztából277
Mákosrétes277
Tirolirétes278
Kolbászrétes278
Édes káposztásrétes278
Csigarétes279
Bélesek
Magyar diósbéles279
Húsosbéles280
Mandolásbéles281
Almásbéles281
Debreceni béles282
Élesztőstészták
Az élesztős tészta készítéséről283
Teacipócskák284
Apostolkalács (brioche)285
Finom élesztőstészta286
Hideg élesztőstészta286
Kavart élesztőstészta287
Közönséges élesztőstészta287
Kossuth-tészta287
Pesti almáslepény287
Túróslepény288
Szegedi tejfölöslepény289
Kaprostúróslepény289
Tejfölös meggyeslepény290
Aranyhaluska290
Aranyhaluska más módon291
Bukta töltve291
Csehpimasz (Dalken)292
Csehpimasz burgonyával292
Gőzmetélt292
Közönséges bajor pároltmetélt293
Ánizscipócskák293
Finom élesztős szarvacskák294
Vaníliásszarvacskák294
Dióskádka294
Dorongfánk295
Finom habart kuglóf295
Finom kuglóf meggyel296
Egészségi kuglóf296
Közönséges kuglóf297
Császárkuglóf297
Habart darázsfészek298
Élesztősszarvasok ánizszsal298
Meggyeslepény299
Szilváslepény299
Mandoláslepénykék300
Élesztőstésztakoszorú kávéhoz300
Tejfölöslepények300
Magyar torta301
Mákospatkó (Beugel)301
Dióspatkó302
Omlós dióspatkó más módon302
Mákospatkó más módon303
Mazsoláspatkó303
Mandoláskenyér303
Jó magyar fonott kalács304
Kenyerek
Szegedi házikenyér sütése305
Burgonyakenyér305
Graham- vagy korpakenyér306
Zsírban sült tészták
Bevezetés306
Farsangi fánk307
Farsangi fánk más módon308
Tejfölösfánk309
Tolófánk309
Krémfánk309
Rózsafánk310
Fahérfánk élesztőstésztából310
Fahéjfánk töltve, omlós tésztából311
Fahéjfánk írósvajas tésztából311
Részeges kapucinus311
Párnacsücske312
Csőregetészta312
Forgácstészta312
Kirántott tészta borhabbal312
Töltött szarvacskák313
Bábafoga313
Víziveréb313
Szilva bundában313
Túróskolbászkák314
Ostyakolbászkák314
Velőspalacsinta kirántva314
Marcafánk315
Kirántott burgonya315
Alma bundában316
Szegény lovagok316
Kirántott cseresznye316
Almaszelet316
Kirántott szilva317
Körte rizsből317
Borszarvaskák317
Rizskolbászok csokoládéval318
Fánk mandolatejből318
Akác- vagy bodzavirág kirántva319
Spanyol kenyér320
Kávésfánkocskák320
Darakolbászkák borral321
Rösztölt cseresznye321
Kirántott gesztenye322
Bundáskenyér323
Töltött alma323
Kirántott sárgabarack323
Kirántott meggy323
Aszalt rántott szilva324
Szilváskocka324
Birsalmakolbászka324
Meggykolbászkák325
Rizskolbászkák borhabbal325
Aszalt szilva bortésztával, úgynevezett "lakatos fickók"325
Írósvajas tészták
Írósvajas tészta, melyet mindenfélére lehet használni326
Írósvajas tészta más módon327
Minták, tésztakérgek és pástétomok kirakatásáról327
Írósvajas tészta másképp, mely a szokás szerinti tésztások beléül alkalmazható328
Mandolásbitta329
Nőszeszély329
Diósszelet330
Írósvajasívek330
Szarvacskák íróstésztából330
Fánk íróstésztából330
Íróslepénykék habbal331
Írósvajaslepényke meggyel331
Rétes íróstésztából331
Íróstésztaszelet331
Mandolafalatok íróstésztából332
Leveles íróstészta332
Berlini íróstészta333
Pogácsa íróstésztából333
Csája333
Írósvajaspástétom regúval334
Leveles töpörtőspogácsa335
Omlóstészták
Omlós (porhanyó) tészta készítése335
Omlóstészta fahéjjal336
Omlóstészta főtt tojással336
Omlóstészta rummal336
Omlóstészta kavarva336
Almásbitta omlóstésztából336
Diósszarvaskák omlóstésztából337
Cseresznyéslepény337
Rizskásalisztlepény338
Prófétalepény338
Bajortészta338
Rumtészta339
Krémbitta vaníliával339
Krémbitta csokoládéval339
Krémbitta dióval340
Rác bitta340
Meggylepény341
Meggyesbitta341
Meggyesbitta más módon341
Almásbitta magasan342
Tizenötödik szakasz
Torták
Bevezetés343
Öntetek és mártalékok tésztákra343
A torták díszítéséről346
Mandolatorta347
Mandolatorta tejszínhabbal347
Gizellatorta348
Citromtorta348
Narancstorta348
Mákostorta348
Mogyorótorta349
Csokoládétorta350
Kávétorta351
Piskótatorta352
Piskótatorta más módon353
Kenyértorta353
Piskótatorta három színben354
Lepénytorta355
Linci torta357
Kavart linci torta357
Korpatorta358
Pörkölttorta (Grillás)359
Gesztenyetorta359
Reményi-torta töltve360
Jókai-torta360
Koszorústorta360
Szegzett mandolatorta361
Habart mandolatorta361
Írósvajas torta levelekben362
Burgonyatorta362
Főttorta363
Narancscsemege-(krém-) torta363
Créme pátissiére364
Dióscsemege-(créme-) torta364
Napoleon-torta364
Morzsatorta365
Almástorta365
Dobostorta (diplomata)366
Sacher-torta (az udvartól)366
Croquembouche pálmagyümölcsből367
Meggytorta367
Parázstorta368
Dióstorta368
Habanyag kisebb spanyol süteményekhez368
Spanyol csigatorta gyümölcshabbal vagy fagylalttal töltve369
Stefánia-torta370
Vaníliástorta tojás nélkül371
Vezuv-torta371
Tarattyústorta371
Habart csók tejhabbal372
Apró torta gyümölccsel372
Apró torta krémmel372
Apró torta málnahabbal373
Puncstorta373
Piskótatészták
Piskóta373
Vert piskótatészta374
Sodralék piskóütatésztából374
Vaníliás- vagy piskótakenyér375
Kataláni-kenyér375
Piskótatésztamandolával375
Piskótatekercs376
Piskótafánk376
Piskótatészta borhabbal376
Kétszersültek
Komiszkenyér377
Tiroli kenyér377
Ánizskenyér377
Ánizsszeletek377
Püspökkenyér378
Kétszersült (Zwieback)378
Pozsonyi kétszersült379
Fejedelmi kenyér rummal379
Cukros ívek
Csokoládéívek379
Citromívek380
Francia ívek380
Fehér mandolaívek380
Ívek narancsjegedésből381
Kis vaníliásívek381
Igen ízletes mandolásrudacskák381
Párnacsücske tepsziben sülve382
Szaloncukorkák készítési módja382
Fűszerezett ívek382
Ánizsívecskék383
Mandolássütemények, szeletek és ostyák
Omlóstészta mandolával383
Cukrosperecek384
Mandolásszeletek384
Teasütemény mandolából384
Mandolásperecek385
Mandoláskoszorúk385
Vaníliásgyűrűk386
Vaníliáskoszorú386
Szívek linci tortából386
Mandolaszarvaskák386
Mandolacsók387
Csokoládécsók vaníliával387
Fahéjascsók387
Spanyol habcsók388
Citronátcsók388
Mogyorócsókocskák388
Szentjánoskenyér-csókocskák389
Gesztenyecsókocskák389
Ánizspereckék389
Krémszeletek389
Teaszeletek390
Cukorhabszeletek390
Ördög pilulái390
Omlós teasütemények391
Diósszeletek391
Rendcsillagok391
Fahéjas hártyák392
Stibicek392
Muskaconák392
Linci pogácsa392
Linci tortácska393
Hercegi falatok393
Szerecsenek393
Pörkölt mandola394
Gyümölcskenyér (Kletzenbrod)394
Mandolatészta-serlegecskék395
Gyalusziács395
Szalámi395
Mézesbáblepény396
Barna mézeskalács396
Csokoládékenyér396
Óriási habfánk397
Almaszelet pisztáciával397
Borított rizs398
Gesztenyetészta398
Jeges fánkocskák398
Jeges bábkalácskák398
Dióssütemény399
Mandolakádkák399
Krémkádkák399
Apró csőfánkok tejszínhabbal400
Kugler-féle cukorkák401
Francia kétszersült401
Láng (teasütemény)402
Valódi marcipán402
Az ostyasütésről402
Hengerowtyák402
Egyszerű ujjnyi hengerostyák403
Finom, ujjnyi hengerostyák403
Fahéjhengerostya404
Ostya töltve404
Cukoröntet vagy jegedés készítése404
Tizenhatodik szakasz
Kocsonyák és parfék
Utasítás az illatok és ízek készítésére, habok- (sodó), krémek-, kocsonyák- és tejhabhoz407
Ananászkocsonya409
Málnakocsonya410
Csokoládékocsonya411
citromkocsonya411
Kávékocsonya tejszínnel412
Mandolakocsonya412
Narancskocsonya413
Aprószólókocsonya (Weinschirl)413
Puncskocsonya413
Földieperkocsonya414
Rózsakocsonya414
Vaníliakocsonya415
Ibolyakocsonya415
Meggykocsonya415
Nemzeti színű kocsonya416
Birskocsonya416
Kocsonyák befőzött nedvekből oly évszakban, melyben nincs friss gyümölcs417
Parfé készítésmódja417
Pani d'orange frappé (az udvartól)418
Vaníliaparfé418
Ananászparfé418
Mogyoróparfé418
Parfait de chocolat en surprise (az udvartól)419
Tizenhetedik szakasz
Krémek és tejhabok
Vaníliakrém420
Diókrém420
Boszorkánykrém421
Kávékrém421
Mandolakrém421
Citromkrém421
Narancskrém422
Csokoládékrém422
Puncskrém422
Teakrém423
Szivárványozott krém (Blanc manger)423
Barna tejhab424
Tejhab földieperrel424
Dióhab424
Gesztenyepüré tejszínhabbal424
Kávéhab425
Hideg rizs425
Ártalmatlan festőszerek étkek, kocsonya, hab és krémek színezéséhez426
Tizennyolcadik szakasz
Fagylaltok
A fagylaltról általában428
Ananászfagylalt429
Csokoládéfagylalt430
Vaníliafagylalt430
Tutti-frutti fagylalt430
Citromfagylalt431
Maraszkino-fagylalt431
Narancsfagylalt431
Földieperfagylalt432
Meggyfagylalt432
Rózsafagylalt432
Ibolyafagylalt433
Kávéfagylalt433
Karamellfagylalt433
Puncs á la glace433
Gyümölcsfagylalt434
Tizenkilencedik szakasz
Meleg és hideg italok
A kávé készítéséről435
Tejcsokoládé436
Tea437
Puncs437
Vörös forraltbor (Glühwein)437
Forralt sör438
Grog438
Püspök438
Krampambuli438
Citromosvíz (Limonádé)438
Mandolatej439
Jegeskávé439
Puncs romain439
Sorbet439
Májusi bor440
Meggyvíz440
Huszadik szakasz
Cukorgyümölcsök
A cukorkészítéséről általában441
Meggy cukorban442
Sárgabarack cukorban442
Som cukorban442
Vadalma cukorban444
Ringlotta cukorban444
Biszke cukorban444
Finom görögdinnye cukorban444
Sárgadinnye cukorban445
Füge cukorban445
Zöld dió cukorban445
Ecetesmeggy cukorban446
Birsalma cukorban446
Málna, eper és szeder cukorban446
Birsalmasajt447
Befőtt gyümölcsök
Befőtt gyümölcs (Dunstobst)447
Zöld mandola befőve448
Narancs befőve449
Ananász-szeletek cukorban449
Őszibarack befőve449
Cseresznye befőve450
Meggy befőve450
Sárgabarack befőve450
Áfonya befőve450
Ribiszke befőve451
Savanyú eper befőve451
Apró szegfűkörte befőve451
Vadalma befőve452
Citromkörte befőve452
Som befőve452
Fekete cseresznye befőve452
Ringlotta befőve452
Magvaválószilva befőve453
Piszke (egres) befőve453
Sárgadinnye befőve453
Zselék és lekvárok (marmelád)
Utasítás a zselék és lekvárok (marmelád) készítéséhez453
Ribiszkezselé454
Renet-almából zselé455
Sárgabaracklekvár455
Aprószőlő- (Weinschirl-) zselé455
Ribiszkelekvár456
Málnalekvár456
Meggylekvár456
Birslekvár456
Málnalé457
Meggylé457
Ribiszkelé457
Gyümölcsnedvet eltenni457
Mustkolbász458
Ecetbe csinált gyümölcs és zöldség
A készletek eltartásáról általában458
Gyümölcs rumban458
Meggy és cseresznye ecetben459
Sárga-, őszibarack és birsalma ecetben459
Zöldpaszuly ecetben459
Tökkáposzta ecetben460
Víziuborka460
Uborkasaláta460
Angol zöldség (mixed-pckles)460
Spárgát befőzni461
Uborka ecetben461
Uborka kovásszal eltéve461
Zöldborsó szárítva461
Zöldbab befőve462
Zöldbab szárítva462
Kapor és sóska gőzben462
Paradicsom gőzben462
Paradicsom más módon463
Vörösrépa ecetben463
Káposzta hordóba savanyítva463
Káposzta kovásszal savanyítva464
Tök hordóba savanyítva464
Fehérrépa hordóban464
Zöldség szárítva464
Zöldség homokba téve465
Karfiol télire465
Finom ecetek
Gyümölcsecetágy465
Jó borecet466
Levendulaecet466
Rózsavirágecet466
Bab- vagy lencseecet466
Egyéb hasznos tudnivalók
Sertéshús besózva466
Füstölt húst eltenni467
Dalmáciai nyelv467
Írósvajat hosszabb időre eltenni467
Szegedi tarhonya készítése467
Rác ürmös készítése468
Mustár készítése468
Rákvaj készítése469
Huszonegyedik szakasz
A fölszeldelésről470
A modern asztal terítése
Reggeli-asztal 14 személyre488
Díszebéd 25 személyre490
Étlapok húsevő- és bújtnapokon493
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem