1.062.107

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Állati termékek feldolgozása

Az 1801. sz. Állattenyésztő szakma számára/Tankönyvpótló jegyzet/Kézirat

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 228 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés
Az állattenyésztéshez tartozó feldolgozó iparok fejlesztésének célkitűzései3
A tej és feldolgozása
A tej tulajdonságai és összetétele
A tejtermelés népgazdasági jelentősége8
A tej fogalma, meghatározása, törvényes kellékei10
A tej vegyi összetétele11
A tej táplálkozástani és takarmányozási jelentősége25
Tejhibák27
A tej vizsgálata
A termelői tej minőségi követelményei (szabvány)31
A tej érzékszervi vizsgálata, bírálata33
Mintavétel, minták kezelése, tartósítása34
A tej szennytartalmának meghatározása40
A tej fajsúlyának vizsgálata42
A tej és tejszín zsírtartalmának meghatározása45
A tej frisseségének megállkapítása55
A tej bakteriológiai állapotának kimutatása57
Rendellenes és tőgybeteg állatok tejének kimutatása60
A vizsgálathoz szükséges anyagok, vegyszerek, eszközök kezelése, tisztítása, tárolása, védőberendezések, munkavédelmi óvórendszabályok63
A tej kezelése
A tej kezelése a termelőhelyen67
A tej hűtése és üzemi tárolása71
A tej szállítása, átadása, átvétele77
A tej fölözése, pasztőrözése82
A tej forgalombahozatala89
Tejkészítmények
Csecsemő- és gyermektej; ízesített tejkészítmények92
Savanyú tejkészítmények95
Hab- és kávétejszín100
Tejfölkészítés104
Vajkészítés112
Túrókészítés115
Sajtgyártás, sajtféleségek119
A hús és a vágóhídi melléktermékek feldolgozása
Gazdasági állataink hústermelése
A hústermelés népgazdasági jelentősége130
Ipari és kereskedelmi húsféleségek elnevezései137
Élő állatok átvételének irányelvei, felvásárlása146
Vágóállatok szállítása149
Vágóállatok vágóhídi minősítése154
Az állati test bontása (kézi és gépi eszközökkel)170
Az állatok előkészítése vágásra177
Szarvasmarhák elsődleges feldolgozása182
Vágósertések elsődleges feldolgozása204
Juhok elsődleges feldolgozása222
Lovak elsődleges feldolgozása2245
Vágóhídi húsvizsgálat224
Vágóállatok bőrének fejtése242
A bőr, szőr, gyapju feldolgozásának értékét befolyásoló tényezők250
A nyersbőr tisztítása és ideiglenes tartósítása251
A gyapju válogatása, osztályozása, zsákolása, tárolása254
A gyapju elszállítása, átadása257
A bőr, a szőr, gyapju ipari készítményei259

Révész Endre

Révész Endre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Révész Endre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem