Imressszum | 2 |
Előszó | 3 |
Jobbat enni - Jobban élni | 7 |
Táplálkozástan | 8 |
A megfelelő módszer | 12 |
Az AMC főzőmódszer | 13 |
Főzés az AMC - Visiothermmel | 14 |
AMC - Classickal főzünk! - illusztráció | 15 |
Ha AMC módszerrel főzünk, így szabályozzuk a közepes és a legalacsonyabb hőmérsékletet | 16 |
Mit tegyen, ha | 17 |
Tisztítás és ápolás | 17 |
Az AMC főzőrendszer | 18 |
Receptek könyve | |
Anyagok és mennyiségek, rövidítések | 21 |
Sertéshús | 23 |
Parasztlakoma | 24 |
Szűzpecsenye leveles tésztában | 24 |
Pikáns malacpecenye | 25 |
Göngyölt sertéssült | 26 |
Párolt tarja | 26 |
Ördögi szűzpecsenye (fűszervajjal) | 28 |
Virsli AMC módra | 29 |
Sütőkollbász currys almamártásban | 29 |
"Natúr" sertéskaraj és szelet | 30 |
Sertéssült burgenlandi módra | 30 |
Balkánszelet | 30 |
Aprópecsenye | 31 |
Stájer zöldséges hús | 32 |
Székelygulyás | 32 |
Kremsi sertéssült | 32 |
Sertésmáj zöldpaprikával | 34 |
Sertésvese ragu | 34 |
Paradicsomos szívpörkölt | 35 |
Marhahús | 37 |
Bécsi tányérhús almás tormával | 38 |
Almsá torma | 38 |
Matrózhús | 38 |
Wellington-bélszín | 39 |
Óbécsi rostélyos | 40 |
Nagyi vasárnapi sültje | 41 |
"Natúr" bélszín | 42 |
Marhapörkölt | 42 |
Savanyú marhasült bajor módra | 45 |
Flambírozott borsos steak (bélszín) | 46 |
Mirabeau bélszín | 47 |
Göngyölt marhaszelet | 48 |
Májgombóc | 49 |
Párolt marhanyelv | 50 |
Nyelvaragu | 50 |
Hagymás marhamáj szalonnával | 51 |
Borjúhús | 53 |
Milánói borjúlábszár | 54 |
Bajor borjúlábszár | 54 |
Párolt borjúsült "polgáriasan" | 54 |
Borjúvesesült | 55 |
Töltött borjú | 56 |
Fecskefészek (Töltött borjútekercsek) | 57 |
Zürichi borjúbecsinált | 58 |
"Ínyenc" borjúbélszín | 58 |
"Natúr" borjúszelet | 59 |
Borjúszelet Holstein módra | 60 |
Töltött borjúszelet | 60 |
Bécsi szelet | 60 |
Cszászárszelet | 62 |
Tiroli máj | 63 |
Flambírozott borjúvese | 63 |
Bárányhús | 65 |
Báránygerinc zöld fűszerekkel | 66 |
Báránycomb római módra | 67 |
Bárányborda fokhagymával | 68 |
Báránylapocka zöldbabbal | 68 |
Stájer birkahús | 70 |
Báránypörkölt | 70 |
Bárány pilaf | 71 |
Darált hús | 73 |
Hamis nyúl | 74 |
Sajtpikkelyes darált hús | 74 |
Padlizsánfelfújt | 74 |
Húslabdacsok - a klasszikus fasírt | 76 |
Vagdalt beefsteak | 76 |
Hamburger | 76 |
Vagdalt beefsteak tükörtojással | 76 |
Svéd húsgombóc paradicsommártással | 77 |
Töltött paprika AMC módon | 78 |
Töltött karalábé | 80 |
Csevapcsicsa | 81 |
Parajfészek | 82 |
Töltött hagyma | 82 |
Káposztatekercs - töltött káposzta | 83 |
Szárnyas és vadszárnyas | 85 |
Töltött mártonliba | 86 |
Provánszi jérce | 86 |
Coq au vin (Vörösboros kakas) | 87 |
Burgundia: az ínyencek paradicsoma | 87 |
Töltött sült tyúk | 88 |
Ropogós csirkecomb | 90 |
Csirke currymártásban | 90 |
Csirketál paprikával | 91 |
"Lucullusi" csirkeragu | 92 |
Becsinált csirke bécsiesen | 92 |
Párolt csirke AMC módon | 93 |
Kínai kacsa | 94 |
Kacsa savanyú káposztával | 94 |
Töltött kacsa szenátor módra | 96 |
Indián pulyka | 96 |
Göngyölt pulykapecsenye ananásszal | 98 |
Párolt pulykacomb | 98 |
Vad- és nyúlhús | 101 |
Fogoly vincellér módra | 102 |
Fácán boros káposztán | 102 |
Őzgerinc Baden-Baden módra | 104 |
Őzpecsenye | 104 |
Őz aprópecsenye rókagombával | 106 |
Vaddisznópecsenye körettel | 106 |
Szarvasfilé gombával | 108 |
Szarvasszelet meggyel | 108 |
Stájer szarvasragu | 109 |
Nyúlgerinc vörös borban | 110 |
Pikáns nyúlcomb háziasan | 111 |
Házinyúl "Montafon" módra | 112 |
Tessini házinyúl | 113 |
Halak és páncélos állatok | 115 |
"Kék" ponty | 116 |
Rombuszhal édesköménnyel | 116 |
Jók-e a kész fűszerkeverékek? | 117 |
Gombás laposhal | 118 |
Tőkehalfilé paradicsommártásban | 118 |
Tonhalfilé vagy tengeri lazac zöldséggel | 119 |
Nyelvhalfilé "ínyenc" módra | 120 |
Lepényhalfilé kapormártásban | 121 |
"Walewska" lazacszeletei | 122 |
Halfilé bécsiesen | 122 |
Csuka paradicsommal és paprikával | 124 |
Sült fogas szardellával | 125 |
Halpaprikás | 126 |
Halfilé sütőben | 127 |
Pisztráng sonkával | 128 |
"Marion" pisztráng | 128 |
"Kék" pisztráng AMC módra | 129 |
Sült makréla | 130 |
Rántott halfilé remoulade-mártással | 132 |
Töltött tőkehal | 132 |
Homár AMC módra | 134 |
Kagyló bormártásban | 137 |
Zöldségek | 139 |
Leveles paraj | 140 |
Tejszínes paraj | 140 |
Spárga | 140 |
Mezei zöldségtál | 141 |
Párolt karfiolrózsák brokkolival | 142 |
Gőzölt karfiol | 142 |
Karfiol Béchamel-mártásban | 143 |
Párolt paradicsom | 144 |
Póréhagyma sajttal | 144 |
Párolt fiatal zöldbab | 144 |
Párolt sárgarépa | 146 |
Zöldborsó és karrotta | 146 |
Paradicsomos zöldbab | 146 |
Feketegyökér parmezánnal | 148 |
Párolt zeller | 148 |
Párolt kelbimbó | 148 |
Karalábéfelfújt | 149 |
Kökényes fehérkáposzta | 150 |
Almás savanyú káposzta | 150 |
Kelkáposzta-főzelék | 150 |
Bécsi vöröskáposzta | 150 |
Párolt rókagomba | 152 |
Párolt csiperkegomba | 152 |
Nizzai zöldségragu | 154 |
Endíviasaláta brüsszeli módra | 154 |
Tarka paprikaköret | 155 |
Levesek és egytálételek | 157 |
Burgonyaleves | 158 |
Bouillon vagy marhahúsleves velőkockákkal | 158 |
Sóskaleves | 160 |
Leves "víz nélkül"? | 160 |
Lakodalmas leves (vőlegényleves) | 161 |
Paradicsomleves ginnel | 162 |
Gombás csirkekrémleves | 162 |
Ökörfarok-paradicsomleves | 163 |
"Pichelsteini" tál | 164 |
Káposztás ürühús | 164 |
Szerb bableves AMC módra | 164 |
Császárhús savanyú káposztával | 166 |
Fejhús sárgarépával | 166 |
Paprikás krumpli | 168 |
Gulyásleves | 169 |
Tökleves | 169 |
Póréhagymás kolbásztál | 170 |
Húsragu kínai kellel | 170 |
Burgonya, rizs és főtt tészták | 173 |
A gombóc főzése | 174 |
Burgonyagombóc | 174 |
Burgonya alaprecept | 174 |
Burgonyapuffancs | 174 |
Burgonyamorzsa, pirított burgonya | 175 |
Burgonyasaláta | 175 |
Svájci pirítós, Rösti | 176 |
Rizs alaprecept | 178 |
Rizottó | 178 |
Tészta alaprecept | 178 |
Makarónifelfújt sonkával | 179 |
Előételek, saláták és harapnivalók | 181 |
Nizza-saláta | 182 |
Görög parasztsaláta | 182 |
Endíviasaláta | 182 |
Nyers saláták | 183 |
A főnök salátája | 183 |
Szárnyassaláta | 183 |
Pikáns húsos omlett | 184 |
Omlett gombatöltelékkel | 184 |
Sonkás omlett | 185 |
Sajtos rántotta | 186 |
Rántotta rákkal | 186 |
"Stramm Max" | 187 |
Párolt articsóka (Vinaigrette szószban) | 188 |
Padlizsán, ahogy Gina anyu készíti | 189 |
Quiche lorraine | 190 |
Hagymatorta | 191 |
Újborgonya kaviárral | 193 |
Mártások | 195 |
Snidlingmártás | 195 |
Béarnaise-mártás | 196 |
Könnyű tejszínes tojásmártás | 196 |
Pezsgőmártás | 196 |
Béchamel-mártás | 197 |
Olasz paradicsommártás I. | 197 |
Olasz paradicsommártás II. | 197 |
Vinaigrette | 198 |
Bécsi herceg-mártás | 198 |
Könnyű remoulademártás | 198 |
Frankfurti zölt mártás | 198 |
Cumberland-mártás | 199 |
Joghurtmártás | 199 |
Tejszínes torma | 199 |
Barna mártás-alap | 199 |
Édességek | 201 |
Sárgabaracktorta | 202 |
Gyümölcsös piskótaomlett | 202 |
Túrós palacsinta | 204 |
Crépes suzettes | 204 |
Bajor gőzgombóc | 206 |
Zsemlefelfújt | 206 |
Borsodó | 206 |
Mákos-szilvás-lekváros gombóc | 207 |
Mazsolás almakompót | 208 |
Barackos vagy szilvás gombóc | 208 |
Kompót csonthéjas gyümölcsökből | 209 |
Töltött alma | 210 |
Heléna-körte | 210 |
Tejberizs | 212 |
Zabaione | 212 |
Rebarbara-eper-krém | 213 |
Erdei koktél | 214 |
Egzotikus gyümölcssaláta | 214 |
Rövid fűszernövény-ismertető | 217 |
Rövid fűszerismertető | 219 |
Mélyhűtött ételek | 221 |
Gőzblansírozás | 222 |
Tudnivalók... | 223 |
Alfabetikus kulcsszó- és receptindex | 225 |