1.066.445

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bon Appétit

A modern konyha AMC szakácskönyve

Szerző
Szerkesztő
Wien
Kiadó: AMC International AG
Kiadás helye: Wien
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 232 oldal
Sorozatcím: Jobbat enni - jobban élni
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 22 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Imressszum2
Előszó3
Jobbat enni - Jobban élni7
Táplálkozástan8
A megfelelő módszer12
Az AMC főzőmódszer13
Főzés az AMC - Visiothermmel14
AMC - Classickal főzünk! - illusztráció15
Ha AMC módszerrel főzünk, így szabályozzuk a közepes és a legalacsonyabb hőmérsékletet16
Mit tegyen, ha17
Tisztítás és ápolás17
Az AMC főzőrendszer18
Receptek könyve
Anyagok és mennyiségek, rövidítések21
Sertéshús23
Parasztlakoma24
Szűzpecsenye leveles tésztában24
Pikáns malacpecenye25
Göngyölt sertéssült26
Párolt tarja26
Ördögi szűzpecsenye (fűszervajjal)28
Virsli AMC módra29
Sütőkollbász currys almamártásban29
"Natúr" sertéskaraj és szelet30
Sertéssült burgenlandi módra30
Balkánszelet30
Aprópecsenye31
Stájer zöldséges hús32
Székelygulyás32
Kremsi sertéssült32
Sertésmáj zöldpaprikával34
Sertésvese ragu34
Paradicsomos szívpörkölt35
Marhahús37
Bécsi tányérhús almás tormával38
Almsá torma38
Matrózhús38
Wellington-bélszín39
Óbécsi rostélyos40
Nagyi vasárnapi sültje41
"Natúr" bélszín42
Marhapörkölt42
Savanyú marhasült bajor módra45
Flambírozott borsos steak (bélszín)46
Mirabeau bélszín47
Göngyölt marhaszelet48
Májgombóc49
Párolt marhanyelv50
Nyelvaragu50
Hagymás marhamáj szalonnával51
Borjúhús53
Milánói borjúlábszár54
Bajor borjúlábszár54
Párolt borjúsült "polgáriasan"54
Borjúvesesült55
Töltött borjú56
Fecskefészek (Töltött borjútekercsek)57
Zürichi borjúbecsinált58
"Ínyenc" borjúbélszín58
"Natúr" borjúszelet59
Borjúszelet Holstein módra60
Töltött borjúszelet60
Bécsi szelet60
Cszászárszelet62
Tiroli máj63
Flambírozott borjúvese63
Bárányhús65
Báránygerinc zöld fűszerekkel66
Báránycomb római módra67
Bárányborda fokhagymával68
Báránylapocka zöldbabbal68
Stájer birkahús70
Báránypörkölt70
Bárány pilaf71
Darált hús73
Hamis nyúl74
Sajtpikkelyes darált hús74
Padlizsánfelfújt74
Húslabdacsok - a klasszikus fasírt76
Vagdalt beefsteak76
Hamburger76
Vagdalt beefsteak tükörtojással76
Svéd húsgombóc paradicsommártással77
Töltött paprika AMC módon78
Töltött karalábé80
Csevapcsicsa81
Parajfészek82
Töltött hagyma82
Káposztatekercs - töltött káposzta83
Szárnyas és vadszárnyas85
Töltött mártonliba86
Provánszi jérce86
Coq au vin (Vörösboros kakas)87
Burgundia: az ínyencek paradicsoma87
Töltött sült tyúk88
Ropogós csirkecomb90
Csirke currymártásban90
Csirketál paprikával91
"Lucullusi" csirkeragu92
Becsinált csirke bécsiesen92
Párolt csirke AMC módon93
Kínai kacsa94
Kacsa savanyú káposztával94
Töltött kacsa szenátor módra96
Indián pulyka96
Göngyölt pulykapecsenye ananásszal98
Párolt pulykacomb98
Vad- és nyúlhús101
Fogoly vincellér módra102
Fácán boros káposztán102
Őzgerinc Baden-Baden módra104
Őzpecsenye104
Őz aprópecsenye rókagombával106
Vaddisznópecsenye körettel106
Szarvasfilé gombával108
Szarvasszelet meggyel108
Stájer szarvasragu109
Nyúlgerinc vörös borban110
Pikáns nyúlcomb háziasan111
Házinyúl "Montafon" módra112
Tessini házinyúl113
Halak és páncélos állatok115
"Kék" ponty116
Rombuszhal édesköménnyel116
Jók-e a kész fűszerkeverékek?117
Gombás laposhal118
Tőkehalfilé paradicsommártásban118
Tonhalfilé vagy tengeri lazac zöldséggel119
Nyelvhalfilé "ínyenc" módra120
Lepényhalfilé kapormártásban121
"Walewska" lazacszeletei122
Halfilé bécsiesen122
Csuka paradicsommal és paprikával124
Sült fogas szardellával125
Halpaprikás126
Halfilé sütőben127
Pisztráng sonkával128
"Marion" pisztráng128
"Kék" pisztráng AMC módra129
Sült makréla130
Rántott halfilé remoulade-mártással132
Töltött tőkehal132
Homár AMC módra134
Kagyló bormártásban137
Zöldségek139
Leveles paraj140
Tejszínes paraj140
Spárga140
Mezei zöldségtál141
Párolt karfiolrózsák brokkolival142
Gőzölt karfiol142
Karfiol Béchamel-mártásban143
Párolt paradicsom144
Póréhagyma sajttal144
Párolt fiatal zöldbab144
Párolt sárgarépa146
Zöldborsó és karrotta146
Paradicsomos zöldbab146
Feketegyökér parmezánnal148
Párolt zeller148
Párolt kelbimbó148
Karalábéfelfújt149
Kökényes fehérkáposzta150
Almás savanyú káposzta150
Kelkáposzta-főzelék150
Bécsi vöröskáposzta150
Párolt rókagomba152
Párolt csiperkegomba152
Nizzai zöldségragu154
Endíviasaláta brüsszeli módra154
Tarka paprikaköret155
Levesek és egytálételek157
Burgonyaleves158
Bouillon vagy marhahúsleves velőkockákkal158
Sóskaleves160
Leves "víz nélkül"?160
Lakodalmas leves (vőlegényleves)161
Paradicsomleves ginnel162
Gombás csirkekrémleves162
Ökörfarok-paradicsomleves163
"Pichelsteini" tál164
Káposztás ürühús164
Szerb bableves AMC módra164
Császárhús savanyú káposztával166
Fejhús sárgarépával166
Paprikás krumpli168
Gulyásleves169
Tökleves169
Póréhagymás kolbásztál170
Húsragu kínai kellel170
Burgonya, rizs és főtt tészták173
A gombóc főzése174
Burgonyagombóc174
Burgonya alaprecept174
Burgonyapuffancs174
Burgonyamorzsa, pirított burgonya175
Burgonyasaláta175
Svájci pirítós, Rösti176
Rizs alaprecept178
Rizottó178
Tészta alaprecept178
Makarónifelfújt sonkával179
Előételek, saláták és harapnivalók181
Nizza-saláta182
Görög parasztsaláta182
Endíviasaláta182
Nyers saláták183
A főnök salátája183
Szárnyassaláta183
Pikáns húsos omlett184
Omlett gombatöltelékkel184
Sonkás omlett185
Sajtos rántotta186
Rántotta rákkal186
"Stramm Max"187
Párolt articsóka (Vinaigrette szószban)188
Padlizsán, ahogy Gina anyu készíti189
Quiche lorraine190
Hagymatorta191
Újborgonya kaviárral193
Mártások195
Snidlingmártás195
Béarnaise-mártás196
Könnyű tejszínes tojásmártás196
Pezsgőmártás196
Béchamel-mártás197
Olasz paradicsommártás I.197
Olasz paradicsommártás II.197
Vinaigrette198
Bécsi herceg-mártás198
Könnyű remoulademártás198
Frankfurti zölt mártás198
Cumberland-mártás199
Joghurtmártás199
Tejszínes torma199
Barna mártás-alap199
Édességek201
Sárgabaracktorta202
Gyümölcsös piskótaomlett202
Túrós palacsinta204
Crépes suzettes204
Bajor gőzgombóc206
Zsemlefelfújt206
Borsodó206
Mákos-szilvás-lekváros gombóc207
Mazsolás almakompót208
Barackos vagy szilvás gombóc208
Kompót csonthéjas gyümölcsökből209
Töltött alma210
Heléna-körte210
Tejberizs212
Zabaione212
Rebarbara-eper-krém213
Erdei koktél214
Egzotikus gyümölcssaláta214
Rövid fűszernövény-ismertető217
Rövid fűszerismertető219
Mélyhűtött ételek221
Gőzblansírozás222
Tudnivalók...223
Alfabetikus kulcsszó- és receptindex225

Renate Peiler

Renate Peiler műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Renate Peiler könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Bon Appétit Bon Appétit Bon Appétit Bon Appétit Bon Appétit Bon Appétit

A borító és a lapélek kissé foltosak, a borítón karcolások nyomai láthatók. A címlap hátoldalán és a hátsó előzéklapon bejegyzés látható.

Állapot:
2.480 Ft
1.240 ,-Ft 50
19 pont kapható
Kosárba