1.067.288

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagy szakácsok kis fortélyai (dedikált példány)

Szerző
Fordító
Budapest
Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN: 963-548-000-8
Megjegyzés: Molnár Márta fordító által dedikált példány. Második kiadás. Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Mitől lesz rágós a hagymás rostélyos? Hogyan őrzik meg szép színüket a megfőzött zöldségfélék? Mitől lesz szép hullámos a bécsi szelet?
Talán banálisnak hangzó kérdések ezek, igazából azonban a főzés alapkérdései.
Reinhard Gerer, a bécsi mesterszakács minderre választ ad ebben a könyvben. Olyan ötletekkel szolgál, olyan fogásokra tanítja meg az olvasót, amelyeket semmilyen más szakácskönyvből nem lehet elsajátítani. Olyan titkokat oszt meg velünk, amelyek az apró, ámde döntően fontos különbségeket eredményezik főzés főzés között.
A "nagy szakácsok kis fortélyai" felbecsülhetetlen értékűek. Ezeknek a fogásoknak az elsajátításával még a főzésben gyakorlatlanok is eljuthatnak az ételkészítéstől az igazi konyhaművészetig.

Tartalom

Előszó5
Néhány szó a könyv használatáról7
A szerzőről9
Alma11
Almás rétes12
Angolna12
Aroma12
Articsóka13
Avokádó15
Bécsi szelet16
Borjúmirigy19
Borjúszegy20
Bors21
Brokkoli22
Burgonya22
Cikória24
Citrom24
Citrusfélék25
Császármorzsa26
Csirke26
Daragaluska27
Dinnye28
Dió29
Élesztő29
Fagyasztás31
Fokhagyma31
Fólia33
Fűszerek34
Fűszernövények35
Gomba36
Gombóc37
Gratin (csőben sütés)40
Grillezés41
Hagyma43
Hal46
Hasábburgonya49
Homár49
Hús51
Húsgombóc (levesbetét)53
Hüvelyesek54
Kacsa54
Kagyló55
Káposzta55
Karfiol56
Kaviár57
Kelbimbó58
Keményítő58
Kenyér59
Kivajazás60
Krém61
Languszta61
Lazac61
Leveles tészta62
Leves63
Liszt65
Magvak66
Máj66
Majonéz67
Mártások68
Mázak70
Mennyiségek71
Omlett72
Omlós tészta73
Osztriga73
Palacsinta76
Paprika78
Paradicsom78
Párizsi szelet79
Piskóta79
Pisztráng80
Pörkölt82
Puding82
Rántás83
Rétes84
Rizs85
Sajt88
Saláta89
Salzburgi galuska91
Serpenyők92
93
Spárga93
Steak (hirtelen sült marhahússzelet)97
Sültek100
Sütés100
Sült kolbász101
Sütés fritőzben102
Szárnyasok104
Tejszínhab104
Tészta106
Tojás110
Tojáshab114
Torma116
Törökparadicsom116
Túró117
Vaj118
Velő119
Vese120
Virsli120
Zöldségek121
Zsemlekocka124
Zsiradék125
Táblázatok127
Fűszertáblázat128
Zöldségnaptár142
Gyümölcsnaptár144

Reinhard Gerer

Reinhard Gerer műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Reinhard Gerer könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem