1.063.109

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Régi étkek - mai ízek

Tájjellegű receptkönyv

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Minerva Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 183 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
ELŐSZÓ
A gasztronómia, az étkezés, a vendéglátás kultúrája szoros tartozéka, velejárója egy nép történelmének, általános fejlődésének. Nemcsak a táplálkozás színvonalának, minőségének... Tovább

Előszó

Részlet:
ELŐSZÓ
A gasztronómia, az étkezés, a vendéglátás kultúrája szoros tartozéka, velejárója egy nép történelmének, általános fejlődésének. Nemcsak a táplálkozás színvonalának, minőségének mércéje, hanem az emberi kapcsolatok fontos láncszeme is.
A magyar konyhaművészet, vendéglátás ebből a szempontból is nagy jelentőségű. Országunk földrajzi fekvése, történelmi körülményeink, talaljunk világhírű mezőgazdasági termékei, a népben gyökerező vendégszeretet, a kulináris művészet nagy magyar mesterei nemzetközi hírűvé és kedveltté tették ételeinket. Vissza

Tartalom

Levesek
Dunántúl
Táci gulyásleves
Likócsi sertés-gulyás
Soproni lakodalmas leves
Húsleves "Savaria" módra
Ökörfarokleves kónyiasan
Szanyi legényfogóleves
Püspöki velős derelyeleves
Borivári borjúhúsleves
Bojtár leves
Ikervári lúdmájpité leves
Káposztás halikraleves
Velencei ikrás halleves
Turonyi szárnyasaprólékleves
Pankaszi csirkeleves almával
Csallóközi pergelt leves
Zselici leves
Ormánsági májgombócleves
Bakonyi pandúrleves
Palotai bárányleves
Ikrényi korhelyleves
Velemi bableves
Somogysági leves
Kaszáslé
Turbéki pandúrleves
Tejfölös savanyú bőrkeleves
Csókakői kolbászleves
Tárkonyos tüdőtáskaleves
Rábaközi tüdőleves
Lepsényi tüdővagdalékleves
Dinnyési gombás velőleves
Bakonyi betyárleves
Őrségi csepörkeleves
Árpási kaporleves
Tejfölös táska leves
Szalonnás hajdinagombócleves
Velencei szivárványleves
Tanyai kanászleves
Mecseki betyárgombócleves
Alföld
Szegedi tyúkgulyás
Alföldi betyárleves
Gombás hablepényleves
Tápéi húsleves gombagaluskával
Vásárhelyi libaleves lúdgégével
Szolnoki fácánleves
Dorozsmai habos ürüleves
Szegedi pandúrleves
Csordás leves
Halgaluska-leves
Barátleves
Szabógallérleves
Madárné leves szegediesen
Számadójuhászné leves
Vágott tüdőleves
Burgonyagombóc leves
Kanászleves
Kukóleves
Hurkatészta-leves
Reszelt tésztaleves
Kanászleves
Suhantott leves
Tiszántúl
Disznótoros leves
Északmagyarország
Püréleves nemesember módra
Halételek
Dunántúl
Révfalui regös halászlé
Fogasszelet dunai módra
Rábamenti káposztás harcsa
Haldarabok tejfölös mártásban
Diós fogas agárdi módra
Fogas gárdonyi módra
Süllő kisalföldi módon
Orfűi paprikás amúrtekercs
Alföld
Szegedi halászlé
Tiszai halfatányéros
Paprikás harcsa
Dorozsmai szalonnás ponty
Tiszántúl
Hortobágyi rakott hal
Északmagyarország
Szalonnás göngyölt harcsa
Előételek
Dunántúl
Kemenesháti kappantekercs
Kínozott borjúcomb
Gálosfai sonkásgombóc
Rakott kel győriesen
Zalai káposztás borított
Zsírban sült derelye
Körmendi húspuding
Gemencei töltött gomba
Libamájas bükki gomba
Gombás rakottburgonya
Bátaszéki rizs
Pápai sonkás gömbök
Tiszántúl
Hajdúsági velőkolbász
Északmagyarország
Gelei "bárányfarok"
Sajóvölgyi gánica
Húsételek
Dunántúl
Kemenesi hálós bélszín
Töltött vesepecsenye sárréti módra
Somogyvári párolt vesepecsenye
Csóri bélszín
Rozsdás bélszín kőszegi módra
Zanati bélszínszelet
Szanyi rostélyos
Zengői töltött rostélyos
Balatoni matrózhús
Csikós pecsenye
Göngyölt szűz baranyai módra
Bozsoki borjúpecsenye
Szalonnás borjúsült tejfölösen
Vendvidéki borjúborda
Balatoni borjúszelet
Gombával töltött borjú
Borjúszelet magyaróvári módra
Jáki borjúszelet habtejszínnel
Kaposvári borjútekercs
Pákozdi borjúszegy
Táskában sült vagdalt
Ormánsági töltött dagadó
Sertéshús vadasan
Győri sertéssült
Sárközi sertéskaraj
Csanaki százéves borda
Baranyai böllérpecsenye
Ráchalom
Kenyérensült aprópecsenye
Zsiványpecsenye
Sertésborda soproniasan
Csornai töltött paprikás
Ravaszdi betyárgulyás
"Tenkes"-gulyás
Nagycenki tokány
Ormánsági töltött káposzta
Ráchegyi kolbászkák
Tenkes kedvence
Bakonyi zsiványpecsenye
Cigányos pecsenye
Kapuvári bicskás szelet
Hédervári apróhús
Luby sült
Pinnyédi húsos java
Ürücomb babbal oportó módra
Cséripusztai birkacomb
Göntéri csirke magyarosan
Fehérvári boroscsirke
Mohai csirke narancsmártással
Paprikás gombás töltött csirke
Börgöndi velős csirke
Tyúkvetrece puliszkával
Móri kacsa bormártással
Kacsa cseresznyével
Tejfölös libamell
Gálosfai vadhús lencsével
Párolt őzcomb bors mártással
Kiborított rizs őzhússal
Alföld
Bélszínszeletek szegedi módra
Hortobágyi pásztorhús
Borjúszegye töltve
Borjúszelet kacsamájjal töltve
Paprikás borjúszelet
Bújtatott borjúpaprikás
Borjúbecsinált velőgombóckákkal
Vásárhelyi szűzpecsenye
Kunsági töltöttkáposzta
Makói rablóhús
Dorozsmai bicskáspecsenye
Ürüborda cigány módra
Báránybordák kedvenc módra
Alföldi tűzdelt birkacomb
Kunsági bürgepaprikás
Csongrádi töltött csirke
Töltött galamb
Töltött libamell
Vadsertéskolbász
Vadsertés-fatányéros
Tűzdelt őzgerinc szolnoki mártással
Őzérmék vadász módra
Őzaprólék alföldiesen
Őzpaprikás csipetkével
Tiszántúl
Bihari töltött felsál
Csíki aprópecsenye
Hajdúkáposzta
Debreceni tűzdelt máj
Debreceni töltött bogdánpecsenye
Hortobágyi ürügulya
Juhhúsos kása
Tárkonyos bárány
Bárányhús debreceniesen
Északmagyarország
Hernádi csíkóspecsenye
Miskolci bélszínszelet
Óhutai töltött felsál
Borjúborda cigány módra
Avasi töltött borda
Égetett sertésborda
Borsodi "madárka"
Moldvai vagdalt szűz
Neszmélyi pecsenye
Egri káposztás tyúk
Tészták
Dunántúl
Bacchus fánk
Szomoróci alma rizzsel
Vasvári krémes tekercs
Sághegyi szőlőscsemege
Ikervári derelye
Tepsifánk
Rózsafánk
Töltött fánk
Csanaki boros galuska
Lébényi magyar galuska
Kapros túrós lepény
Levélensült
Büki kirakott máglya
Mennyei eledel
Dorottya palacsinta
Mecseki palacsinta
Mecséri almás palacsinta
Rongyos palacsinta
Mazsolás túrós pástétom
Öttevényi meggyes piskóta
Részegbarát
Részeg kapucinus
Császár rétes
Szigeti káposztás rétes
Krumplis rétes
Újfalusi mazsolás rétes
Őrségi tökös-mákos rétes
Burkolt fantázia csók
Csornai béles
Kisalföldi túrós rezgős
Túróropogós
Almagombóc
Töltött alma "Horváth" módra
Rajkai töltött metélt
Túrós gombóc szilvalekvárral
Alföld
Manduláskocka
Tiszai meggykrémes
Mákos guba
Gömb-palacsinta
Szegedi rakott palacsinta
Kelt palacsinta
Mazsolás palacsinta
Kapros túrós rétes
Gőzmetélt
Tiszántúl
Reszelt tészta édesen töltve
Sulyom tészta
Északmagyarország
Borsodnádasdi gombóc
Kossuth kifli
Körítések és főzelékek
Burgonya
Burgonya-gombóc
Burgonya, hagymás, tört
Burgonya, mogyoró
Burgonya-püré
Burgonya, rakott
Burgonya-ropogós
Burgonya, sós
Burgonya, sült (hasáb, kocka, szalma)
Burgonya, töltött
Csirkemájpuding
Csuszatészta
Galuska
Galuska, túrós
Galuska, vajas
Gyúrt tészta
Káposztafőzelék
Lencsefőzelék
Májrizottó
Parajfőzelék
Párolt káposzta
Puliszka
Rakott burgonya
Rizibizi
Rizottó
Rizs, gombás
Rizs, párolt
Rizs, zöldborsós
Tarhonya
Tarhonya, gombás
Vajas galuska
Velőgombóc
Zöldborsó, vajas
Zsemlegombóc
Mártások
Barnamártás
Béchamel-mártás
Borhab
Csokoládémártás
Majonéz-mártás
Paradicsommártás
Puncsmártás
Uborkamártás
Levesbetétek
Bevert tojás
Burgonyagombóc
Csipetke
Daragaluska
Derelyekészítés
Derelye, húsos
Galuska
Galuska, vajas
Golyócskatészta
Gombagaluska
Gyúrt tészta
Hablepény, gombás
Hajdinagombóc
Hurkatészta
Húsgombóc
Kukó
Lebbencstészta
Májgombóc
Májpité
Pirított zsemlekocka
Reszelt tészta
Szabógallér
Széles metélt
Szivárványgaluska
Tejfölös táska
Tojásgombóc
Tüdőtáska
Vajas galuska
Velős derelye
Zsemlegombóc
Zsemlekocka
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem