kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 403 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-234-409-X |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Őszintén | 9 |
Az élet felé... (előszó a második kiadáshoz) | 12 |
A természetes táplálkozás elméleti alapjai | |
"Vissza Matuzsálemhez!" - avagy miért szükséges étrendünkön változtatni? (Oláh Andor) | 17 |
A magyar konyha régen és most (Oláh Andor) | 47 |
A rész és az egész: a sejt és a szervezet fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréje (Oláh Andor - Vandnai Zsolt) | 69 |
Alapfogalmak | 69 |
Az oxigén, az oxidáció, a légzés jelentősége | 78 |
A sav-lúg egyensúly fenntartása | 83 |
A fehérjeegynsúly porblémája | 91 |
Az ásványi anyagok és a vitaminok szerepe az anyagcserében (Oláh Andor) | 108 |
Mikroelemek | 109 |
A legfontosabb mikroelemek | 119 |
Az életmentő vitaminok | 123 |
Gyógyító tápanyagok (Oláh Andor) | 147 |
Isten mannája: a búzafű és a búzacsíra | 147 |
Búzakorpa emberi fogyasztása | 151 |
A mák tápértéke | 155 |
A csicsóka (a cukorburgonya) reneszánsza | 155 |
Az a csodálatos szója! | 156 |
A fokhagyma és a vöröshagyma értéke | 160 |
Tengeri tápszer: az alga | 164 |
Aludttej, joghurt, kefir | 167 |
Propolisz, virágpor, méhpempő | 170 |
A természetes táplálkozás gyakorlati megvalósítása | |
Aranyszabályok (Oláh Andor - Vadnai Zsolt) | 175 |
Mit? Mikor? Mennyit? Hogyan? | 175 |
Az anya és gyermeke táplálkozása | 195 |
A másod és harmadvirágzás idején | 220 |
Különleges ételkúrák és böjtök (Oláh Andor) | 228 |
Nyers növényi étrend | 228 |
Gyümölcskúra | 235 |
Böjtkúra - csodakúra | 242 |
A Waerland-féle természetes élet- és táplálkozásmód | 248 |
A diétáról | 254 |
Természetes fogyókúra koplalás nélkül | 265 |
Ételek és italok receptjei (Kállai Klára) | |
A konyha és környéke | 275 |
Nyers ételek | 281 |
Majonéz | 281 |
Salátaöntetek | 282 |
Saláták | 285 |
Gyümölcssaláták | 297 |
Nyers magvakból készült gabonaételek | 301 |
Fűszer- és gyógynövények | 308 |
A kenyér | 210 |
Zöldség- és főzelékfélék | 316 |
Levesek négy személyre | 316 |
Főzelékek | 320 |
Főtt gabonaételek | 330 |
Tejjel, tejtermékkel készített rövid ideig sütött (gratinírozott) zöldségételek | 334 |
Főzelékpudingok, (ünnepi ételek) | 336 |
Töltött főzelékfélék | 337 |
Tésztában sült és kirántott főzelékfélék | 340 |
Burgonyaételek | 343 |
Omlettek | 348 |
Meleg mártások (szószok) | 350 |
Szendvicsek | 353 |
Gyümölcsmártások | 359 |
Pudingok | 359 |
Felfújtak | 362 |
Olajban sütött tészták | 364 |
Sült tészták | 366 |
Italok | 370 |
Vizek | 370 |
Gyümölcslevek | 371 |
Zöldségitalok | 371 |
Csonthéjas és olajos magvakból készült italok | 375 |
Védőitalok, gabonaitalok | 376 |
Kávék | 377 |
Teák | 378 |
Heti étrend | 378 |
Az irodalmi források fejezetenkénti jegyzéke a felhasználás sorrendjében | 380 |
Receptkereső | 398 |