kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 258 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 21 cm |
ISBN: | 963-232-096-4 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
Őszintén a természetes táplálkozás elméleti alapjai | |
"Vissza Matuzsálemhez!" - avagy miért szükséges étrendünkön változtatni? | 9 |
A magyar konyha régen és most | 25 |
A rész és az egész: a sejt és a szervezet fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréje | 42 |
Alapfogalmak | 43 |
Az oxigén, az oxidáció, a légzés jelentősége | 49 |
A sav-lúg egyensúly fenntartása | 52 |
A fehérjeegyensúly problámája | 59 |
Az ásványi anyagok és a vitaminok szerepe az anyagcserében | 70 |
Makroelemek | 71 |
A legfontosabb mikroelemek | 78 |
Az életmentő vitaminok | 80 |
Gyógyító tápanyagok | 87 |
Isten mannája: a búzafű és a búzacsíra | 87 |
Búzakorpa emberi fogyasztásra | 90 |
Az a csodálatos szója! | 92 |
A fokhagyma és a vöröshagyma értéke | 95 |
Tengeri tápszer: az alga | 98 |
Aludttej, joghurt, kefír | 99 |
A természetes táplálkozás gyakorlati megvalósítása: | |
Aranyszabályok | |
Mit? Mikor? Mennyit? Hogyan? | 103 |
Az anya és gyermeke táplálkozása | 118 |
A másod- és harmadvirágzás idején | 136 |
Különleges ételkúrák és böjtök | |
Nyers növényi étrend | 143 |
Gyümölcskúra | 148 |
Böjtkúra - csodakúra! | 153 |
A Waerland-féle természetes élet- és táplálkozásmód | 157 |
A diétáról | 161 |
Ételek és italok receptjei | |
A konyha és környéke | 171 |
Nyers ételek | 176 |
Majonéz | 176 |
Salátaöntetek, mártások | 176 |
Saláták | 179 |
Gyümölcssaláták | 187 |
Nyers magvakból készült gabonaételek | 190 |
Fűszer- és gyógynövények | 195 |
A kenyér | 196 |
Zöldség- és főzelékfélék | 200 |
Levesek négy személyre | 200 |
Főzelékek | 203 |
Főtt gabonaételek | 210 |
Tejjel, tejtermékkel készített, rövid ideig sütött (gratinírozott) zöldségételek | 213 |
Főzelékpudingok (ünnepi ételek) | 214 |
Töltött főzelékfélék | 215 |
Tésztában sült és kirántott főzelékfélék | 217 |
Burgonyaételek | 218 |
Omlettek | 222 |
Meleg mártások (szószok) | 223 |
Szendvicsek | 225 |
Gyümölcsmártások | 227 |
Pudingok | 228 |
Felfújtak | 230 |
Olajban sült tészták | 231 |
Sült tészták | 232 |
Italok | 235 |
Vizek | 235 |
Gyümölcslevek | 235 |
Zöldségitalok | 237 |
Csonthéjas és olajos magvakból készült italok | 239 |
Védőitalok, gabonaitalok | 239 |
Kávék | 240 |
Teák | 240 |
Heti étrend | 241 |