Előszó
Kiadónk a hagyományokhoz híven ebben az évben ismét csokorba gyűjtötte a TV Paprika Magazin előzi évi számainak legizgalmasabb receptjeit, s egy kötetben tárja őket az olvasó elé.
Megtartottuk a 2013-as évkönyv jól bevált formátumát, vagyis a recepteket a négy évszaknak és a tizenkét hónapnak megfelelően csoportosítottuk úgy, hogy igyekeztünk figyelembe venni a hozzávaló szezonjait is. Az egyes évszakokat ismét menüajánlóval, illetve menütervezővel zárjuk, hogy mindenki lejegyezhesse a számára legemlékezetesebb fogásokat.
Szinte minden évszakban szerepel egy-egy olyan oldalpár is, ahol tematikusan rendeztük a recepteket: így kerültek egymás mellé például a decemberi fejezetben az ehető ajándékok, a februáriban a konfitálással készülő ételek, az augusztusiban a görög ízeket idéző fogások, vagy az áprilisiban az újragondolt húsvéti klasszikusok.
Az egyes évszakokat színesítő kiemelt oldalpárok összeállításakor ezúttal az egészséges életmódra koncentráltunk: a fehér liszt, a finomított kristálycukor és az asztali só olyan alternatíváit ajánljuk, amelyek nem vagy kevésbé károsítják a szervezetet, és amelyek felhasználásával ugyanolyan ízletes étele készíthetők, mint a hagyományos alapanyagokból. Korunk egyik népbetegségével, a gluténérzékenységgel is foglalkozunk: a bemutatott gabonaféléket azok is biztonsággal fogyaszthatják, akiknek egyébkén kerülniük kell ezt a veszélyes fehérjét.
A kötet végén található menüválasztót idei évkönyvünkben praktikusabb, tárgyszavas mutató követi amely a leggyakoribb alapanyagok szerint sorolja fel a recepteket: aki például nem tudja, hogy mihez kezdjen a kertben termett rengeteg paradicsommal, egyszerűen üsse fel a paradicsom címszónál a kötet s máris válogathat a remekebbnél remekebb ételekből.
2014-ben is ínycsiklandó fogásokat, izgalmas kísérletezést és kellemes időzést kívánunk a konyhában.
Vissza