Előszó
Részlet
"Tudnivalók a receptekhez
A receptek 4 személyre (4 adagra) vonatkoznak, ahol nem, azt külön jelezzük.
Az olajos magvak és gabonák vizes turmixoláshoz min. 500 watt teljesítményű, nagy...
Tovább
Előszó
Részlet
"Tudnivalók a receptekhez
A receptek 4 személyre (4 adagra) vonatkoznak, ahol nem, azt külön jelezzük.
Az olajos magvak és gabonák vizes turmixoláshoz min. 500 watt teljesítményű, nagy fordulatszámú, éles késű, kelyhes turmixgép szükséges. A gyűrűs életvitel mellett ezt, valamint botmixert és darálót egyaránt érdemes beszerezni.
A turmixolást kevés folyadékkal kell kezdeni, majd a homogénné váló pépet tovább hígítani.
Az édességek, müzlik vagy kenyerek készítésekor a gabonát a konyhai malommal a felhasználás előtt frissen érdemes megőrölni ill. pelyhesíteni, hogy a szemek tápanyagtartalma a levegővel érintkezve ne vesszen kárba.
A tészta a sütőben akkor van kész, ha a tésztába szúrt és kihúzott tű száraz marad, és nem tapad rá tészta - tűpróba.
Sűrítéshez liszt helyett érdemes a könyvben leírtakat alkalmazni (143. oldal).
A zöldségek és a gyümölcsök felhasználása előtt alaposan megmosandók, az aszalványok fél percre forró vízbe dobva fertőtlenítendők - amire az egyre nagyobb fokú vegyszerterhelés miatt van szükség. Ami lehet, bio termesztésből származó alapanyag legyen.
Só alatt lehetőleg Himalája vagy tengeri só értendő.
A főzéshez használt hőkezelt olajok helyett jobb és ízletesebb választás a bio kókuszzsír.
Joghurt alatt házilag készült joghurt vagy házi tejből készült aludttej értendő.
A receptek nem tartalmaznak finomított cukrot, hőkezelt olajat és tehéntejet.
A cukor, tejszín, ecet stb. helyett alkalmazható egészségesebb alternatívák a könyv 159. oldalán találhatók.
Vissza