1.061.259

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Receptek alfaréval

Szakácskönyv táplálékallergiás csecsemők, gyermekek és felnőttek számára

Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Nestlé Hungária Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 26 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Receptkönyvünkkel elsősorban azon betegek számára szeretnénk segítséget nyújtani, akiknél a klasszikus orvostudomány módszereivel végzett kivizsgálás táplálékallergiát igazolt. A táplálékallergia... Tovább

Előszó

Receptkönyvünkkel elsősorban azon betegek számára szeretnénk segítséget nyújtani, akiknél a klasszikus orvostudomány módszereivel végzett kivizsgálás táplálékallergiát igazolt. A táplálékallergia egyoldalú táplálkozásra hajlamosít, amely könnyen unalmassá válhat, és hiányállapotok kialakulásának veszélyét hordozza. A receptgyűjtemény alapgondolatát is az az igény adta, hogy a különféle diétás megszorításokra kényszerülő táplálékallergiás betegek számára minél változatosabb formában biztosíthassuk a létfontosságú tápanyagokat. Ezek a receptek segíthetnek a betegek étrendjének változatosabbá tételében, bár néhány ételről és élelmiszerről természetesen továbbra is le kell mondani. Ennek alapján a következő recepteket csak az orvosi terápia kiegészítéseként lehet alkalmazni, a táplálkozástudományban jártas orvos és dietetikus vezetése mellett. A receptek elsősorban csecsemők és kisgyermekek számára készültek, de néhány alkalmas felnőttek számára is. Tanácsos a napi menüt előre összeállítani (ebben dietetikus szakértő segítséget adhat), hogy az étrend a létfontosságú ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat kielégítő mennyiségben tartalmazza. Különleges figyelmet kell fordítani a kalcium- és magnézium-bevitelre, melynek rendszeres kontrollja javasolt. Kiegészítő bevitelt csak orvosi javaslat alapján szabad elkezdeni. Az alfaré jól felszívódó tulajdonsága miatt igen alkalmas táplálék az emésztés és a felszívódás zavaraiban, amely számos betegséghez társulhat.
A könyvben szereplő recepteket a táplálékallergiás betegek mellett:
• coeliakiában (lisztérzékenység);
• mucoviscidosisban;
• gyulladásos bélbetegségben (Crohn-betegség, colitis ulcerosa);
• krónikus májbetegségben;
• rosszindulatú daganatos betegségben;
• veleszületett szívfejlődési rendellenességben szenvedő gyermekek számára is ajánljuk. Kezelőorvosuk illetve dietetikus segítségével válasszák ki az adott beteg étrendjébe illő recepteket!
Reméljük, hogy a következő ételek elősegítik a gyermekek mielőbbi gyógyulását, és egy kis gasztronómiai élményt is szereznek számukra. Az ételek elkészítéséhez sok sikert kíván:
Nestlé Hungária Kft.
Bébiétel osztály Vissza

Tartalom

Bevezetés 4
I. Mit értünk allergián? 5
1.1 Mikor mondjuk egy gyermekről, hogy allergiás hajlamú? 5
1.2 Megelőzhető-e az allergia kialakulása? 5
1.3 A táplálékallergia milyen tünetekkel jelentkezhet? 6
1.4 Milyen gyakori a táplálékallergia gyermekkorban? 6
1.5 Kinőhető-e a táplálékallergia? 6
1.6 Melyek az allergiát leggyakrabban, legritkábban okozó ételek? 7
1.7 Hogyan diagnosztizálja a gyermekorvos a táplálékallergiát? 8
1.8 Mit jelent az, hogy az alfaré szemielementáris hidrolizátum? 9
1.9 Vannak-e veszélyei a táplálékallergiás gyermekek tartós diétájának? 9
1.10 Segíthet-e az alfaré a kezelésre nem reagáló táplálékallergia felismerésében? 9
II. Tehéntejfehérje-mentes táplálás 10
2.1 Mikor kell a gyermekeket tehéntejfehérje-mentes étrenden tartani? 10
2.2 Adható-e mégis kis mennyiségű tehéntej? 10
2.3 Mi utalhat a kereskedelemben kapható ételeknél a tejfehérje jelenlétére? 10
2.4 Általános tanácsok 10
2.5 A tejmentes diéta mellett fogyasztható ételek 11
III. Fontos megjegyzések a receptkönyv használatához 12
3.1 Hogyan fogják a gyermekek a tápszer ízét a leghamarabb elfogadni? 12
3.2 A receptkönyvben használt mennyiségek 12
IV. Receptkönyv 13
4.1 Receptek csecsemők számára: 5 hónapos kortól 13
7 hónapos kortól 14
10 hónapos kortól 16
4.2 Receptek 1 éves kor feletti gyermekek és felnőttek számára 18-26
(a felsorolásban a receptúrák számát tüntettük fel)
Édességek, tésztafélék: 20, 26, 35, 36, 37, 38, 39
Pudingok: 9,12, 30, 31
Kásák, darák, felfújtak: 1, 2, 4,10,11,14, 21, 22, 23
Fagylalt: 25
Palacsinta: 27
Gofri: 28, 29
Kenyér: 24
Levesek: 17,18
Egytálételek: 15,16,19
Főzelékek, köretek: 3, 5, 7, 8
Mártások, szószok: 13
Italok: 6, 32, 33, 34
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Receptek alfaréval Receptek alfaréval Receptek alfaréval

A borító enyhén kopottas.

Állapot:
880 Ft
440 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba