kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 207 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 1000 példányban. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
A cukorgyártás története | 3 |
A cukorgyártás menete | 4 |
Puha cukorka (fondant) készítése | 5 |
A cukorka főzése | 5 |
Kristályosodó hűtés (táblázás) | 10 |
Zamatosítás, színezés | 11 |
Öntés, formázás | 16 |
Kiszedés, leporolás (lepúderezés) | 17 |
Védőkristályosítás (kandírozás) | 18 |
Kemény cukorka (dropsz) készítése | 19 |
Cukorkafőzés légritkítással | 19 |
A cukorgyúrma hűtése (hidegasztal) | 25 |
Temperálás, zamatosítás, színezés | 27 |
Nyújtás és egyengetés | 28 |
Formázás, hűtés | 30 |
Védőcukrozás (ballirozás) | 32 |
Különleges keménycukorkák készítése (selyemcukorka, rox-dropsz) | 33 |
Karamellák készítése | 34 |
Kemény karamellák | 36 |
Lágy karamellák | 37 |
Töltött cukorkák | 38 |
Töltelékek | 38 |
Szörpös töltelékek | 39 |
Gyümölcsíztöltelékek | 41 |
Krémtöltelékek | 42 |
Töltött cukorkák | 44 |
Töltött fondant-cukorka készítése | 44 |
Töltött kemény cukorka | 45 |
Gyümölcsös cukorkák | 45 |
Cukrozott gyümölcs | 45 |
Gyümölcskocsonya (zselé) | 47 |
Cukorkocsonya | 48 |
Hengerelt cukorkák és töltelékek | 50 |
Marcipán | 52 |
Nugát | 55 |
Grillázs | 56 |
Drazsé-készítés | 57 |
A drazsémag (korpusz) készítése | 57 |
A drazsé fedése (deklizés) | 57 |
A drazsé fényezése | 60 |
Csokoládé-drazsé készítése | 60 |
Különleges cukorkafajták készítése | 63 |
Gyógycukorkák | 63 |
Pasztillák | 65 |
Medvecukor | 65 |
Törökméz | 66 |
Szultánkenyér | 66 |
A cukorkák csomagolása | 67 |
A cukorkák tárolása | 69 |
Kakakó és csokoládégyártás | |
A kakaó- és csokoládégyártás története | 70 |
A gyártás menete és elmélete | 71 |
A kakaóbab feldolgozoása | 71 |
A kakaóvaj és kakaópor gyártása | 71 |
Kakakótészta (kakaóanyag) készítése | 75 |
Előkészítő műveletek | 75 |
A kakaóbab tárolása | 77 |
Tisztítás és válogatás | 78 |
Szárítás és pörkölés | 80 |
A kakaóbab hántolása és csírátlanítása | 83 |
A hengerelés | 89 |
A kakaó "feltárása" | 91 |
Kakaóvaj-gyártás | 92 |
A kakaóvaj sajtolása | 93 |
A kakóvaj formázása | 96 |
Kakaópor-gyártás | 96 |
A kakaópogácsák őrlése | 96 |
Különleges kakaófajták készítése | 99 |
Csokoládégyártás | 100 |
Aprítás és keverés | 100 |
A csokoládé hengerlése | 103 |
A csokoládé finomítása (konsolás) | 106 |
Érlelés | 109 |
Előhűtés (temperálás) | 110 |
A csokoládé formázása (öntése) | 112 |
Tejcsokoládé gyártás | 116 |
Egyéb különleges csokoládék készítése | 118 |
Csokoládépor készítése | 120 |
Csokoládés áruk gyártása | 121 |
A csokoládés áruk felosztása | 121 |
Formázott csokoládés áruk készítése | 122 |
Mártott csokoládés áruk készítése | 123 |
Csokoládédrazsé | 125 |
Kakaó- és csokoládétermékek jellemzése | 126 |
Kakaótermékek | 126 |
Csokoládétermékek | 128 |
A kakó- és csokoládéáruk csomagolása | 132 |
Édesipari lisztesáruk gyártása | |
A sütőcukrászat története | 134 |
A gyártás menete | 136 |
Előkészítő műveletek | 137 |
Tésztakészítés | 137 |
Sütés | 138 |
Kikészítés | 138 |
A gyártás előkészítő műveletei | 139 |
A nyersanyagok előkészítése | 139 |
Az anyagok keverése | 150 |
Tésztakészítés | 151 |
Élesztős tészták készítése | 151 |
Omlós tészták | 159 |
Hengerelt (nyújtott) tészták | 161 |
Felvert tészták | 162 |
Vajas tészták | 165 |
Mézes tészták (mézeskalács) | 165 |
Kekszgyártás | 169 |
Ostyagyártás | 169 |
A sütés | 171 |
A sütemények készítése | 176 |
Töltelékek | 177 |
Töltés | 178 |
Darabolás (szeletelés, kiszúrás) | 178 |
Bevonás (áthúzás) | 178 |
Díszítés | 179 |
A sütemények osztályozása | 180 |
A lisztes áruk csomagolása | 180 |
Fagylaltgyártás | |
A fagylaltgyártás története | 182 |
A fagylalt tápértéke | 183 |
Kisipari fagylaltgyártás | 183 |
Nagyipari fagylaltgyártás | 184 |
A fagylaltgyártás nyersanyagai | 184 |
A fagylaltkeverék előkészítése | 187 |
A fagylaltkeverék hőkezelése (pasztőrözés) | 187 |
Homogénezés | 188 |
A fagylaltkeverék hűtése | 189 |
A fagylaltkeverék pihentetése | 190 |
A fagylaltkeverék fagyasztása | 191 |
A fagylalt tárolása, szétosztása és szállítása | 195 |
A fagylaltkészítés higiénéje | 196 |
A fagylalt hibái | 197 |
A fagylalt minőségi következményei és vizsgálata | 198 |
A fagylaltok osztályozása, fagylaltféleségek | 199 |
Különleges fagylaltkészítmények | 200 |
Az édesipari áruk tárolása | 201 |
Összefoglalás | 203 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.