1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kóstold meg és vegyél el!

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-370-276-5
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az igazi nagy séfek között kevés nőt találunk, de ki főz mindennap a konyhákban? Általában a nők, természetesen. Évszázados hagyomány? Vagy csak a feladatok megosztása? (A szemetet a férfi viszi... Tovább

Előszó

Az igazi nagy séfek között kevés nőt találunk, de ki főz mindennap a konyhákban? Általában a nők, természetesen. Évszázados hagyomány? Vagy csak a feladatok megosztása? (A szemetet a férfi viszi le, mint tudjuk.) Lehet... A tűzhely mellett álló háziasszonyok közül sokan azonban nem úgy tekintenek erre a feladatra, mint valami rabszolgamunkára. Igaz, főzhetünk pusztán praktikus okokból - hogy ne haljunk éhen, erre is szükség van. Ragadjuk is meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk a spagetti feltalálójának (vagy feltalálónőjének?)! Főzhetünk azonban kedvtelésből is, a magunk és mások örömére. Kell-e jobb motiváció, hogy belevessük magunkat egy vacsora elkészítésébe, mint az, hogy olyasvalakinek alkothatunk, akit szeretünk?
- Szerelemből csinálja - halljuk gyakran. Valóban, a főzéshez kell bizonyos nagylelkűség. Ráadásul amikor álmaink férfijának főzünk, ez az „adni magunkból" érzés még különlegesebb felhangot kap: saját kezünkkel gyártunk valamit, amit lenyel, így egyszerre gondoskodhatunk a táplálásáról (igazi anyai feladat), és megérinthetjük testét az egyik legérzékenyebb szervén, a száján keresztül (ez a szerető szerepe).
Az elkészítés után következhet maga az étkezés, ami szintén érzelemgazdag dolog, hiszen mindenekelőtt a megosztozásról szól. A francia copain (barát) szó eredete (pain = kenyér) is arra utal, mi az igazán fontos minden baráti vagy szerelmi kapcsolatban: megosztani a kenyeret. Amikor valaki a társának főz, az étkezés sokkal összetettebb jelentést hordoz, mint egy egyszerű kenyérdarab. Vissza

Tartalom

Bevezetés
Milyen nő bőrébe bújnánk ma este? 10
Afrodiziákumok a konyhában 14
Ötletek a díszítéshez 16
Milyen zenét válasszunk? 20
Étvágy gerjesztők
Apró meglepetések 24
• Olvasztott sajttal töltött naan joghurtos mártással 26
• Gorgonzolával és mazsolával töltött fánk 28
• Avokádónyársak juhsajttal 30
• Uborkatornyok mentás habbal 32
• Füstölt csirkenyárs klementinnel 34
• Tengermélyi varázs 36
Levesek, előételek
Üdvözlő szertartások 40
• Fésűkagyló carpaccio citrusfélékkel 42
• Hideg avokádó- és grépfrútleves kókusztejjel 44
• Gyömbéres lazacbifsztek blinivel 46
• Feta sajt leveles tésztában, paradicsombonbonnal 48
• Burgonyalepény füstölt lazaccal 50
• Vagdalt nyers zöldségekből, borsos gombóccal 52
• Csirkemellel töltött licsi 54
• Tatintorta tarlórépából, kakukkfüves mézzel 56
• Tengeri sün bazsalikomos habbal 58
• Bloody Mary jégkása 60
• Uborka libanoni módra, narancsvirágvízzel 62
Főételek
Hogyan forrósítsuk fel a hangulatot? 66
• Aszalt szilvás kacsamell kávészósszal 68
• Kókuszos-gyömbéres csirke nyers spenótágyon 70
• Sertésnyárs indiai citromfűvel 72
• Serpenyős rostélyos édes gyöngyhagymával 74
• Kacsamellcsíkok balzsamos karamellel 76
• Mogyoróval töltött borjú sajtkéregben 78
• Sajtos pulykatekercs szezámmagba forgatva 80
• Mandulába forgatott borjúfalatok Marsala-szósszal 82
• Ropogós marhahúsos párnák banánnal 84
• Kínai ravioli wokban sült zöldségekkel 86
• Kecskesajttal és olívával töltött haltekercs 88
• Fekete tőkehal indiai módra, pirított rizzsel 90
• Kis vörös márnák ánizsban pácolt paprikával 92
Köretek
Szerelmes forgatókönyvek 96
• Gyömbéres-mazsolás sárgarépa 98
• Csöves kukorica amerikai módra 100
• Pirított édesburgonya mentával 102
• Szavakba burkolt sült krumpli 104
• Vajban párolt lágy póréhagyma 106
• Édeskömény naranccsal 108
Sajtok, desszertek és édességek 112
Praktikák, apró kedvességek 114
• Ropogós meleg camembert juharsziruppal 116
• Sajtos-édesköményes morzsa mandulás kéregben 118
• Fűszeres mézes pirítós Saint-marcellin sajttal 120
• Citromtorta őrölt mandulával 122
• Fagylalt sült téli gyümölcsökkel, mézeskalácsos szószban 124
• Pisztáciás-szezámos jégkrém 126
• Teával ízesített tojáskrém datolyaágyon 128
• Sajtkrémes citromtorta dublini módra 130
• Lágy csokoládés-gesztenyés tészta narancskarikákkal 132
• Kajszibarack jeges hibiszkuszöntettel 134
• Ehető mécses színes cukorablakokkal 136
• Szerencsesüti, hogy elmondjuk: szeretlek
Reggelik
Hogyan kívánjunk jó reggelt ? 140
• Agyban marasztaló, avagy sajttal töltött mini croissant 142
• Angol puszedli narancsos vajjal 144
• Bundás kalács cseresznyeszósszal 146
• Vastag banános palacsinta 148
• Angol citromkrém 150
• Fűszeres mézes pirítós klementinnel 152
• Hegyi emberek villásreggelije 154
• Mountain brunch 154
Tárgymutató a hozzávalók szerint 156
Így született a könyv 160

Raphaële Vidaling

Raphaële Vidaling műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Raphaële Vidaling könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kóstold meg és vegyél el! Kóstold meg és vegyél el! Kóstold meg és vegyél el!
Állapot:
1.640 Ft
1.140 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Kóstold meg és vegyél el! Kóstold meg és vegyél el!
Állapot:
1.640 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba