1.062.160

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A natúrkonyha nyersanyagai és receptjei

Szerző
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 71 oldal
Sorozatcím: Natura füzetek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-232-488-9
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mi a natúrkonyha?

A natúrkonyha lehetőleg természetes állapotú, kevéssé vagy kíméletesen feldolgozott alapanyagokat használ fel. Jó, ha ezek biológiai (organikus) művelésből származnak, azaz jó... Tovább

Előszó

Mi a natúrkonyha?

A natúrkonyha lehetőleg természetes állapotú, kevéssé vagy kíméletesen feldolgozott alapanyagokat használ fel. Jó, ha ezek biológiai (organikus) művelésből származnak, azaz jó ha az élelmet vegyszer (gyomirtó-, rovarölőszerek nélkül) és műtrágya mentesen, hagyományosan termesztik.
A konyhai feldolgozásnál is elsőrendű szempont a kíméletes, a tápértéket megőrző főzési eljárások alkalmazása. A receptösszeállításra jellemzők azok a modern kutatásokra is alapozó, az emberi szervezetre egészséges, esetenként gyógyhatást kifejtő ételkombinációk, amelyek összhangban vannak az adott táj hagyományaival, klimatikus viszonyaival.
A külső szemlélő nyilván rögtön észreveszi, hogy a natúrkonyha az általánosan elterjedt étrendekhez képest jóval kevesebb állati eredetű alapanyagot használ fel. Elsősorban teljes értékű, finomítatlan és esetleg rég feledésbe merült gabonaféléket, hüvelyeseket, olajos magvakat, értékes növényi fehérjét tartalmazó készítményeket, tengeri sót, kristálycukor helyett a szervezetet kímélő édesítőszereket (természetes édes ízeket) és fűszereket, újszerű eljárással készített nyersanyagokat épít be recepturájába.
A natúr vagy reform étkezés tehát nem egy merev, kötött forma, hanem részleteiben, szükségszerűen tájanként, országonként, éghajlatonként eltérő konyhai kultúrát létrehozó irányzat.
Aki úgy érzi, hogy megpróbálja a natúrkonyha finomságait elkészíteni, akkor jár el bölcsen, ha ezt az eddig kialakult étkezési kultúrájával összhangban teszi, Vissza

Tartalom

Bevezető5
Mi a natúrkonyha?7
A natúrkonyha nyersanyagai8
A gabonafélék és gabonaértékű magvak8
a búza
a tönköly
az árpa
a rozs
a tritikále
a zab
a rizs
a kukorica
a köles
a cirok
a hajdina
az amarant
a vadrizs
A gabonafélék elkészítése10
A hüvelyesek11
a babok
a szójabab
különlegesebb szójatermékek (a szójatej, a tofu, a szója-joghurt, a miszo, a shoyu és a tamari szójaszószok, a tempeh, a natto, a szójagranulátum
a mungóbab
az adzukibab
a limabab
a lencse
a zöldborsó
a csicseriborsó
A hüvelyesek elkészítése14
Az olajos magvak16
a szezámmag
a lenmag
a mandula
a mogyoró
a dió
a gesztenye
a napraforgómag
a tökmag
a földimogyoró
a kókuszdió
a fenyőmag
a pisztácia
A zöldségfélék17
A gyümölcsfélék19
Az állati eredetű fehérjék és alternatíváik19
Az olajok19
Néhány hidegen sajtolt növényi olajkülönlegesség:
a szezámolaj
a napraforgóolaj
a kukoricaolaj
a szaflórolaj
a tökmagolaj
az olívaolaj
a földimogyoróolaj
a szőlőmagolaj
a lenolaj
a búzacsíraolaj
a szójaolaj
A tengeri só22
Az édesítőszerek22
a méz
a malátakivonat
a csicsóka sűrítmény
a juharszirup
Fűszerek, gyógy- és vadnövények24
Az almaecet24
A szentjánoskenyérpor24
A csíráztatott magvak24
A savanyúságok25
Az algák25
A natúrkonyha receptjei26
Búzából készíthető ételek27
Tönkölyből készíthető ételek35
Árpából készíthető ételek37
Rozsból készíthető ételek40
Zabból készíthető ételek41
Barnarizsből készíthető ételek44
Vadrizsből készíthető ételek48
Kukoricából készíthető ételek49
Kölesből készíthető ételek51
Hajdinából készíthető ételek56
Szójababból készíthető ételek58
Szójagranulátumból készíthető ételek62
Egyéb érdekességek64

Ránky Edit

Ránky Edit műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ránky Edit könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A natúrkonyha nyersanyagai és receptjei A natúrkonyha nyersanyagai és receptjei A natúrkonyha nyersanyagai és receptjei

A borító enyhén foltos.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A natúrkonyha nyersanyagai és receptjei A natúrkonyha nyersanyagai és receptjei
Állapot:
980 Ft
680 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A natúrkonyha nyersanyagai és receptjei A natúrkonyha nyersanyagai és receptjei
Állapot:
980 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba