kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kossuth Kiadó Zrt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 127 oldal |
Sorozatcím: | Egészséges Életmód |
Kötetszám: | 20 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 978-963-09-5742-7 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Bevezető | 5 |
A rákbetegség réme | 7 |
A daganatos betegség sorscsapás? | 8 |
A bajok forrása a sejt | 8 |
A sejtmag | 9 |
A fehérjék | 9 |
A mitokondrium | 10 |
A sejthártya | 10 |
A rosszindulatú daganat | 13 |
Szomorú statisztika | 13 |
Keleti és nyugati étkezési szokások | 16 |
Táplálkozással a rák ellen? | 18 |
Gyógyítható-e a rák? | 19 |
A rák gyógyítási lehetőségei | 20 |
A csoportos élet kényszerei | 20 |
A rákos daganat kifejlődése | 21 |
A beindulás (iniciáció) | 22 |
A továbblépés (promóció) | 22 |
Az előrehaladás (progresszió) | 22 |
A sejtek öngyilkos ösztöne | 22 |
A rákos daganat hat jellemzője | 23 |
Daganatterápia | 24 |
Sebészi kezelés | 25 |
Sugárkezelés (radioterápia) | 25 |
Gyógyszeres kezelés (kemoterápia) | 25 |
A daganat kiéheztetése | 25 |
Angiogenézis és egyensúly | 26 |
Metronomikus módszer | 27 |
Táplálékod legyen egyetlen orvosságod! | 29 |
A rákbetegség megelőzése tudatos táplálkozással | 30 |
Élelmiszerek: daganatellenes szerek forrásai | 30 |
Gyógyító táplálkozás | 31 |
Gyógyeledelek | 31 |
A zöldségek és a gyümölcs nem csak vitaminforrás | 32 |
Az élethez nélkülözhetetlen alapelemek | 33 |
Néhány táplálékeredetű fitokémiai vegyület | 33 |
Mit nevezünk antioxidánsnak? | 34 |
Nem antioxidánsok! | 35 |
A növények önvédelme | 35 |
A rákbetegség ízletes ellenségei | 37 |
Káposzta, a daganatos sejtek mumusa | 38 |
A káposztafélék fitokémiai vegyületei | 38 |
A káposztafélék | 38 |
Fejes káposzta | 38 |
Brokkoli | 39 |
Karfiol (kelvirág) | 39 |
Kelbimbó (bimbóskel) | 39 |
Leveles káposzta | 39 |
A káposzta gyógyhatása | 40 |
A keresztes virágúak főzése | 40 |
A csodálatos "zöld karfiol" | 40 |
A daganatűző fokhagyma és vöröshagyma | 42 |
A hagymafélék szaga és íze | 42 |
Fokhagyma | 42 |
Vöröshagyma | 43 |
Póréhagyma | 43 |
Gyöngyhagyma | 43 |
Metélőhagyma (snidling) | 43 |
A hagymafélék daganatellenes tulajdonságai | 43 |
Védelmező hagymák | 44 |
Szója, ha mondom! | 45 |
Szójabab | 45 |
Miszo | 45 |
Szójaszósz | 45 |
Pirított szójabab | 46 |
Tofu | 46 |
Szójatej | 46 |
A szója leghasznosabb összetevői az izoflavonok | 47 |
Az izoflavonoidok, az emlő- és a prosztatarák | 47 |
Az izoflavonoidok és az emlőrák | 48 |
Az izoflavonoidok és a prosztatarák | 48 |
A szóját övező vita | 48 |
Szója és menopauza | 48 |
Daganatellenes fűszer: a kurkuma | 50 |
A kurkuma gyógyhatása | 50 |
A kurkuma fő hatóanyaga: a kurkumin | 51 |
Az indiai sáfrány | 51 |
A kurkumin hasznosulása | 52 |
Zöld tea: nyugtatja a lelket és elűzi a rákot | 53 |
A tea eredete | 53 |
A zöld és a fekete | 53 |
A tea előállítása | 53 |
A zöld tea daganatellenes összetevői | 54 |
A zöld vagy a fekete? | 55 |
A finom bogyós gyümölcsök | 56 |
Málna | 56 |
Szamóca (földieper) | 56 |
A szamóca szimbólumai és mítoszai | 57 |
Fekete áfonya | 57 |
Tőzegáfonya | 57 |
A bogyós gyümölcsök daganatellenes hatása | 58 |
A bogyósok haszna | 59 |
Hasznos zsírok: az omega-3 | 60 |
Eszenciális zsírsavak | 60 |
Az omega-3 zsírsavak | 60 |
A sokféle zsír között... | 60 |
Az omega-3 zsírsavak jótékony hatásai | 61 |
Együnk halat! | 62 |
A prosztata legjobb barátja: a paradicsom | 63 |
Gazdag likopénforrás | 63 |
Paradicsom és likopén | 65 |
A daganatellenes citrusfélék | 66 |
A citrusfélék fitokémiai vegyületei | 66 |
A főbb citrusfélék | 66 |
A citrusfélék daganatellenes hatásai | 67 |
Citrusfélék dicsérete | 68 |
Borban az igazság? | 69 |
A bor jótékony hatása az egészségre | 69 |
A vörösbor és a halálozási mutatók | 70 |
Miért éppen a vörösbor? | 70 |
A rezveretrol | 71 |
A rezveretrol daganatellenes hatásai | 72 |
Hosszú élet a rezveretroltól! | 73 |
Borban a vigasz | 74 |
Jótékony szenvedély: a csokoládé | 75 |
A csokoládé fitokémiai vegyületei | 75 |
A csokoládé előállítása | 76 |
A csokoládé jótékony hatásai | 77 |
Keserűcsoki | 77 |
Egészségvédő ételreceptek | 79 |
Reggelire, tízóraira, uzsonnára | 80 |
Fekete áfonyás pite | 80 |
Turmix bogyós gyümölcsökkel | 80 |
Frissítő, grépfrúttal és mentával | 81 |
Gyömbéres, zabpelyhes keksz | 81 |
Köményes, kurkumás tojás | 82 |
Nektár bogyós gyümölcsökkel | 82 |
Gombás, mozzarellás szendvics | 83 |
Dip avokádóval és citrusfélékből | 83 |
Algás, szezámmagos uborka | 84 |
Ízletes, avokádókrémes falatkák | 84 |
Avokádókrém keletiesen | 85 |
Illatos tea indiai módra | 85 |
Levesek ebédre, vacsorára | 86 |
Kurkumás karfiolkrémleves | 86 |
Andalúz gazpacho | 86 |
Brokkolikrémleves | 87 |
Póréhagymaleves | 87 |
Póréleves zsázsával | 88 |
Kelkáposztaleves | 88 |
Zöldbableves | 89 |
Hagymaleves | 90 |
Fenyőmagos spenótkrémleves | 91 |
Főételek, köretek | 92 |
Fűszeres szardínia grillezve | 92 |
Kuszkusz keleti fűszerekkel | 92 |
Olívaolajban eltett paradicsom | 94 |
Báránysült indiai módra | 94 |
Zöldborsós, mandulás rizspiláf | 95 |
Koreai marhaszelet | 95 |
Marhaszelet citromfűvel | 96 |
Grillezett makréla japán módra | 96 |
Fűszeres, fehérboros mártásban sült lazacfilé | 97 |
Lazacfilé spenótbundában | 97 |
Fehér húsú hal india módra | 98 |
Garam masala | 98 |
Zöldséggel töltött tészta | 99 |
Fóliában sült pórés lazac | 99 |
Francia lecsó, provence-i fűszerekkel | 100 |
Kurkumás, currys csirke | 100 |
Szicíliai spagetti | 101 |
Rakott zöldség | 101 |
Kesudiós csirke | 102 |
Csirke zöld teás bundában | 102 |
Hirtelensült földimogyorós csirke | 104 |
Indiai káposzta | 104 |
Paradicsomos lepény | 105 |
Sült szójababcsíra | 105 |
Saláták | 107 |
Indiai saláta zöldcitromlével | 107 |
Uborkás salátaöntet | 107 |
Káposztás csirkesaláta keletiesen | 108 |
Avokádós garnélasaláta | 108 |
Nepáli saláta | 109 |
Mexikói kukoricasaláta | 109 |
Mandulás szójacsíra- és brokkolisaláta | 110 |
Egytálételek, önálló fogások | 111 |
Zöldséges lazacpisztráng | 111 |
Tonhal olívabogyóval | 112 |
Darált húsos káposzta | 112 |
Marhahús csokoládémártással | 113 |
Savanyú káposzta római tálban | 114 |
Krumplis káposzta | 114 |
Pulykahúsos káposzta | 115 |
Csokoládés metélt mozzarellával | 116 |
Csokoládés nudli | 117 |
Desszertek | 118 |
Csokoládés répatorta | 118 |
Joghurtos gyümölcskehely | 119 |
Keserűcsokis kehely, bogyós gyümölcsökkel | 119 |
Csokis tortácskák | 120 |
Trópusi gyümölcssaláta | 121 |
Vörösboros gyümölcsleves | 121 |
Felhasznált irodalom | 122 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.