Előszó | 3 |
A húsokról | 4 |
A húsok előkészítése | 6 |
A pecsenyék felszeletelése | 7 |
Sertéshús | 9 |
Levesek | 11 |
A jó marhahúsleves | 11 |
Húsleves | 11 |
A húsleves befőzése | 12 |
Marhafarokleves | 12 |
Tyúkleves marhahússal | 12 |
Tyúkleves | 13 |
Vágott tüdőleves | 13 |
Barnaleves | 13 |
Barnaleves rántott borsóval | 14 |
Korhelyleves | 14 |
Vadászleves | 14 |
Májleves | 15 |
Aprólékleves | 15 |
Szágóleves | 15 |
Kanonokleves | 16 |
Sárgarépaleves | 16 |
Májas hablepényleves | 16 |
Tört májleves | 16 |
Lúdmájleves | 17 |
Csontvelő-gombócleves | 17 |
Vadhúsleves | 17 |
Burgonyaleves sajttal | 17 |
Kaporleves | 18 |
Spárgaleves | 18 |
Virágkelleves | 18 |
Sajtosleves | 19 |
Francia leves új módja | 19 |
Gombaleves | 19 |
Leves csiperkegombával | 19 |
Kucsmagombaleves | 20 |
Zellerleves | 20 |
Gulyásleves | 20 |
Halleves | 21 |
Paprikásleves | 21 |
Leves tudótáskával | 21 |
Rizsleves | 22 |
Tojásdaraleves | 22 |
Kolbászleves | 22 |
Karfiolleves | 23 |
Böjtös levesek | 23 |
Becsináltleves | 23 |
Tojásosleves | 23 |
Borleves | 24 |
Leves szemleszeletekkel | 24 |
Böjti rákleves | 24 |
Köménymagleves | 25 |
Sörleves | 25 |
Tejleves | 25 |
Bableves | 26 |
Gombaleves | 26 |
Zöldbableves | 26 |
Cibereleves | 27 |
Sóskaleves | 27 |
Vöröshagymaleves | 27 |
Zöldborsóleves rizzsel | 28 |
Szarvasgombaleves | 28 |
Tápiókaleves | 28 |
Burgonyaleves | 28 |
Halikraleves | 29 |
Paradicsomleves | 29 |
Jászlebbencs | 29 |
Előételek | 30 |
Velősszeletek | 30 |
Velőragout | 30 |
Rántott burgonya | 31 |
Omlette pirított vesével | 31 |
Sajtos omlette | 31 |
Rántott velő | 32 |
Kirántott sonka | 32 |
Kucsmagomba | 32 |
Tükörtojás lúdmájjal | 33 |
Palacsintatekercs | 33 |
Keserűgomba | 33 |
Szalonnás omlette | 33 |
Gombaszeletek | 34 |
Töltött gomba | 34 |
Töltött burgonya | 35 |
Savanyú tojás | 35 |
Gomba tojással | 35 |
Gombás palacsinta | 36 |
Finom rántotta | 36 |
Tojás vagdalékkal | 36 |
Rántott tojás | 37 |
Töltött tojás | 37 |
Vese mártással | 38 |
Laskapástétom | 38 |
Makarónipástétom | 38 |
Rizottó csemegerákkal | 39 |
Savanyú vese | 39 |
Töltött rizs | 40 |
Vajastészta hússal | 40 |
Tüdő savanyú lével | 40 |
Velőkolbászkák | 41 |
Paprikás vese | 41 |
Tüdő rizskásával | 41 |
Sajtos tojás | 42 |
Nyelv citrommártással | 42 |
Kaviárszelet | 43 |
Pilaf csirkehússal | 43 |
Szegedi velős borított | 43 |
Rizs sajttal | 43 |
Sonkás palacsinta | 44 |
Ham and eggs | 44 |
Sódartekercs angolosan | 44 |
Becsinált békacomb | 45 |
Frikandó | 45 |
Hamis nyelv | 45 |
Töltött kagylók | 46 |
Paprikás csibével töltött palacsinta | 46 |
Májvagdalék | 46 |
Sonkás karfiol | 46 |
Lúdmájpástétom | 47 |
Burgonyakarikák | 47 |
Kolbászkák velővel | 48 |
Bibictojások | 48 |
Tojásos burgonya | 49 |
Aranyos szeletek | 49 |
A marhahús különböző flőkészítési módja | 50 |
Marhahús rizzsel | 50 |
Fojtott marhahús | 50 |
Marhahús barnára elkészítve | 51 |
Párolt marhahús | 51 |
Marhahús tejfölös mártással | 52 |
Olasz marhahús (Stuffato) | 52 |
Marhahús hidegen | 52 |
Szegyfej tormamártással | 53 |
Mandulás tormamártás | 53 |
Szalonnás rostélyos | 53 |
Marhapaprikás | 54 |
Székelygulyás | 54 |
Magyar rostélyos | 54 |
Paprikásszelet | 55 |
Ökörfark | 55 |
Marhahús pilaffal | 55 |
Marhahúsragout | 55 |
Marhahús angolosan | 56 |
Angolsült | 56 |
Angolsült más módra | 56 |
Felsárszelet töltve | 57 |
Hagymássült | 57 |
Vetrece | 58 |
Gombássült | 58 |
Imperiálszelet | 59 |
Százsült | 59 |
Nyársonsült | 59 |
Tojásossült | 59 |
Nelsonszelet | 60 |
Paprikásszelet | 60 |
Zöldséges pecsenye | 61 |
Huszársült | 61 |
Erdélyi tokány | 61 |
Huszárpecsenye | 62 |
Francia rostélyos | 62 |
Lábasrostélyos | 63 |
Töltött rostélyos bajorosan | 63 |
Eszterházy-rostélyos | 63 |
Serpenyőrostélyos | 64 |
Vöröshagymás rostélyos | 64 |
Lengyel felsár | 64 |
Vesepecsenye sülve | 65 |
Vesepecsenye magyarosan | 65 |
Wellington-vesepecsenye | 65 |
Beefsteak | 66 |
Beefsteak mártással | 66 |
Nápolyi beefsteak | 67 |
Beefsteak kapart húsból | 67 |
Töltött rostélyos | 67 |
Tűzött vesepecsenye | 68 |
Vesepecsenye apró burgonyával | 68 |
Tésztában sült vesepecsenye | 69 |
Beefsteak roston sülve | 69 |
Roastbeef | 70 |
Bordapecsenye | 70 |
Rostélyos franciásan | 70 |
Vesepecsenye angolosan | 71 |
Rostélyos gyorsan sütve | 71 |
Zsiványpecsenye | 71 |
Borjúhús | 72 |
Borjúvagdalék (krokett) | 72 |
Borjúpörkölt | 73 |
Borjúikra makarónival | 73 |
Borjúcomb hollandi módra | 73 |
Borjúmáj paprikásan | 74 |
Borjútüdú mártással | 74 |
Csavart borjúhús | 74 |
Hamis lazac borjúhúsból | 75 |
Borjúláb töltve | 75 |
Borjúvese | 76 |
Borjúfrikandó sóskával | 76 |
Párolt borjúfrikandó | 77 |
Borjúcomb | 77 |
Borjúfej frikasszírozva | 77 |
Borjúkotlett hidegen | 78 |
Borjúmáj | 78 |
Borjúvelő citrommártásban | 79 |
Borjúhát sütve | 79 |
Borjúfej töltve | 79 |
Borjúláb és borjúfej kirántva | 80 |
Borjúkaraj káprival | 80 |
Borjúláb és fej tojással | 80 |
Borjúszelet hagymával | 81 |
Borjúszelet tejfölös citrommártással | 81 |
Savanyú borjúmáj | 81 |
Becsinált borjúvelő | 82 |
Rántott borjúvelő | 82 |
Borjúbecsinált | 82 |
Borjúvesés | 82 |
Borjúszelet | 83 |
Borjúikrapástétom | 83 |
Borjúszegy spárgával, rákkal és zöldborsóval töltve | 83 |
Borjúszelet | 84 |
Borjúnyelv | 84 |
Borjúpörkölt | 84 |
Borjútüdő lisztmártásban | 85 |
Borjúhús párolva | 85 |
Paprikás borjúhús | 85 |
Borjúhús sütve | 86 |
Borjúszelet sóskamártással | 86 |
Borjúcomb fűszeresen | 86 |
Borjúszelet szalonnával | 87 |
Borjúvagdalék | 87 |
Tejfölös borjúszelet | 87 |
Borjúbecsinált | 87 |
Paprikás borjúszelet | 88 |
Nyárson sült borjúpecsenye | 88 |
Pirított borjúmáj | 88 |
Sült borjúfej | 88 |
Borjútekercs | 89 |
Borjúcímer | 89 |
Kirántott borjúaprólék | 89 |
Töltött borjúmell | 89 |
Borjúfül csiperkegombával | 90 |
Borjúvese | 90 |
Borjúhús paradicsommal | 90 |
Borjúpástétom | 91 |
Tűzdelt borjúszív | 92 |
Disznóhús | 93 |
Sertésölés | 93 |
A sonka füstölése | 96 |
Magyar sonkapác | 96 |
Magyar sonkapác más módon | 97 |
Sonka vadmódra | 97 |
Prágai sonka | 98 |
Ászpik | 98 |
Disznósajt, hurka, kolbász, véreshurka stb. készítése | 100 |
Hurkatöltelék | 100 |
Véreshurka | 100 |
Májashurka | 101 |
Disznósajt | 101 |
Téli disznósajt | 102 |
Nyári disznósajt | 102 |
Hideg kolbász | 102 |
Finom préselt kolbász | 103 |
Májaskolbász | 103 |
Fasírozott kolbász | 104 |
Sonkáskolbász | 104 |
Finom kolbász vegyes húsból | 105 |
Apró tormáskolbászok | 105 |
Kolbász libamájjal | 105 |
Párizsi kolbász | 106 |
Szardelláskolbász | 106 |
Kitűnő hideg májas | 107 |
Disznóhús egyéb felhasználása | 108 |
Háziszalámi | 108 |
Hideg töltelék | 108 |
Tűzdelt fehérpecsenye | 109 |
Disznócomb | 109 |
Sertéssült gesztenyével | 109 |
Sertéssült ropogósan | 109 |
Sertéssült hagymával | 110 |
Sertés-kotlett | 110 |
Sertésfilé hidegen | 110 |
Sertéshús pácolva | 111 |
Sertésszeletek | 111 |
Töltött disznóláb | 111 |
Disznóoldalas | 111 |
Füle-farka | 112 |
Disznópörkölt | 112 |
Székelygulyás | 112 |
Sertéscomb savanyúan | 112 |
Disznóhús paradicsommal | 113 |
Sertéshús kásával | 113 |
Sült sonka | 113 |
Sült sonka más módon | 113 |
Nyári sonka | 114 |
Sertésgalantin | 114 |
Sonka madeirában | 115 |
Füstolt sonka megóvása | 115 |
Kirántott sonka | 115 |
Füstölthúst eltenni | 115 |
Kocsonya | 116 |
Magyar kocsonya | 116 |
Zsírolvasztás | 117 |
Malachús | 118 |
Malacpecsenye | 118 |
Malacpaprikás | 118 |
Malacvagdalék | 119 |
Vagdalék malachúsból | 119 |
Malac nyárson | 119 |
Birka- és bárányhús | 121 |
Birka-kotlett | 121 |
Birkafilé | 121 |
Báránypörkölt | 121 |
Báránypörkölt másképpen | 121 |
Birka-kotlettek gombával | 122 |
Birkakotlett zsemlemorzsában | 122 |
Birkakotlett zöldborsóval | 123 |
Bárányfej | 123 |
Bárányszegy | 123 |
Tárkányos bárányszegy | 123 |
Bárányhús sütve | 124 |
Tejfölös báránysült | 124 |
Bárány töltve | 124 |
Párolt juhcomb | 125 |
Báránymáj vagdalva | 125 |
Báránypörkölt | 126 |
Báránybecsinált | 126 |
Bárányhús pácolva | 126 |
Bárányszelet vagdalékkal | 127 |
Ürücomb párolva | 127 |
Tűzdelt ürüsült | 128 |
Nyársonsült ürüszelet | 128 |
Rizses ürüsült | 129 |
Ürüborda sülve | 129 |
Paradicsomos ürüsült II. | 130 |
Ürüsült sárgarépával | 130 |
Szardellás ürüsült | 130 |
Bográcsos ürühús | 131 |
Ugyanaz juhászosan | 131 |
Pácolt ürücomb | 131 |
Sült ürücomb | 131 |
Ürüfark lengyelesen | 132 |
Szárnyasok | 133 |
A szárnyasok kezelése | 133 |
Csirkeleves | 134 |
Rántott csirke | 135 |
Sült csirke | 135 |
Csirke sütőben sütve | 136 |
Töltött csirke | 136 |
Csirke hússal töltve | 137 |
Csirke paradicsommártással | 137 |
Pácolt csirke | 137 |
Tojásos csirke | 138 |
Csirke szalonnában | 138 |
Csirke zöldborsóval és rákfarokkal | 138 |
Csirke majonézzel | 139 |
Csirkeragout | 139 |
Pástétom csirkéből | 139 |
Csirke vérmártással | 140 |
Sült csirke bajor módra | 141 |
Zöldséges csirke | 141 |
Mártásos töltött csirke | 141 |
Valódi magyar paprikáscsirke | 142 |
Paprikáscsirke | 142 |
Csirke forrázva | 143 |
Csirkecombok | 143 |
Csirke vadmódra | 143 |
Csirkéssaláta | 143 |
Tűzdelt csirkemellek | 144 |
Finom párolt csirke | 144 |
Füstölt szárnyas | 144 |
Csibe francia mártással | 145 |
Velőscsirke | 146 |
Csirke gombával | 146 |
Csirke karfiollal | 146 |
Csirke gesztenyével töltve | 147 |
Kappan szardellával | 147 |
Kappan csigával | 147 |
Pörkölt tyúk magyarosan | 147 |
Kappan kagylócskákkal | 148 |
Tojással töltött kappan | 148 |
Szalonnával sütött kappan | 149 |
Kappan zöldséggel | 149 |
Sült kappan | 150 |
Tyúk- és galamb-fricassée | 150 |
Pulykaszeletek fricandeauban | 150 |
Pulyka sülve | 151 |
Pulyka pörkölve | 151 |
Zöldséges pulyka aszpikban | 151 |
Nyárson sült pulyka | 152 |
Paprikáspulyka | 152 |
Pulyka főzelékkel | 152 |
Vagdalt pulyka | 153 |
Pulyka szarvasgomba körettel | 153 |
Pulyka-filék gesztenyével | 154 |
Kacsa sülve | 154 |
Kacsa gesztenyével | 154 |
Kacsa nyárson | 154 |
Kacsamáj | 155 |
Rizses kacsa | 155 |
töltött lúd vagy kacsa | 155 |
Kacsa zöldséggel | 156 |
Kacsa vadmódra | 156 |
Pulyka- és réceszárnyvagdalék | 157 |
Libasült | 157 |
Nyárson sült liba | 157 |
Gesztenyével töltött liba | 158 |
Töltött libamell | 158 |
Fojtott libamell | 158 |
Füstölt liba | 159 |
Liba hidegen | 159 |
Libatöpörtyű | 160 |
Libavér | 160 |
Libaaprólék | 160 |
Ludas kása | 160 |
Libaaprólék gombával | 161 |
Libaaprólék rizskásával | 161 |
Libamáj kisütve | 161 |
Sült libamáj gombával | 162 |
Tűzdelt libamáj | 162 |
Libamájpástétom madeiramártással | 162 |
Lúdmáj mártással | 163 |
Kocsonyázott lúdmáj | 163 |
Libamáj citromlével | 163 |
Libamáj kocsonyában | 163 |
Libakolbász | 164 |
Pirított liba | 164 |
Vadliba | 165 |
Vadkacsa | 165 |
Vadkacsa szalonnával | 166 |
Töltött vadkacsa nyárson | 166 |
Ragout vadkacsából | 166 |
Töltött galamb sülve | 167 |
Vadgalamb borral | 167 |
Sült vadgalamb | 167 |
Fácán angolosan | 168 |
Töltött fácán | 168 |
Fácán mártással | 169 |
Fácánpecsenye | 169 |
Fácán szarvasgombával | 170 |
Káposztásfácán | 170 |
Sült fogoly | 171 |
Becsinált fogoly | 171 |
Fogoly más módon | 171 |
Nyársonsült fogoly | 171 |
Fogoly mártással | 172 |
Fogoly kocsonyában | 172 |
Pácolt fogoly | 172 |
Fogoly nyelvvel | 173 |
Sült fajdtyúk | 173 |
Fajd nyárson | 173 |
Fajdvagdalék | 174 |
Páva sülve | 174 |
Túzokmell | 174 |
Rizses csirke angol módra | 175 |
Újliba alföldi módra | 175 |
Olasz rizottó fiatal fajddal | 175 |
Fenyőmadár | 176 |
Szárnyas Stefánia-mártással | 176 |
Vadszárnyas paradicsomos rizzsel | 177 |
Tejfölös császármadár | 177 |
Császármadár | 177 |
Rizottó fürjjel | 178 |
Fürj köntösben | 178 |
Rizses fürj | 178 |
Fürj zsemlével | 179 |
Fürj szalonnával | 179 |
Nyárson sült fürj | 179 |
Szalonka és szalonkabél | 179 |
Szalonka nyárson | 180 |
Szalonka mártással | 181 |
Szalonkák kenyérszeleteken sütve | 181 |
szalonka tejföllel | 182 |
Szalonka vörösborban párolva | 182 |
Szalonkavagdalék | 182 |
Halak | 184 |
A halakról | 184 |
Szegedi halpaprikás | 186 |
Halászos hal | 187 |
Szegedi halpaprikás zsírral | 187 |
Paprikáshal | 187 |
Szegedi halászlé | 188 |
Alföldi hal | 188 |
Magyaros sült hal | 189 |
Magyar potyka | 189 |
Paprikáshal sülve | 190 |
Harcsaleves káposztával | 190 |
Vegyes hal rántott zsemleszeletekkel | 190 |
Halmajonéz | 190 |
Tartármártás | 191 |
Lazac főve | 191 |
Menyhal | 191 |
Angolna | 192 |
Kecsege hidegen | 192 |
Tejfölös tőkehal | 192 |
Tok mártással | 193 |
Harcsa kisütve | 193 |
Harcsa zöld mártásban | 194 |
Harcsa káposztával | 194 |
Ponyt cseh módra | 194 |
Ponyt aszpikkal | 195 |
Kékre főtt ponty | 195 |
Ponty paprikásan | 195 |
Sült ponty | 196 |
Ponty kirántva | 196 |
Ponty roston | 196 |
Ponty hidegen | 197 |
Sült pisztráng | 197 |
Kékre főtt pisztráng | 197 |
Pisztráng töltve | 198 |
Pisztráng vörösborban | 198 |
Fogas mártással | 198 |
Fogas vajjal | 199 |
Fogas paprikás mártással | 199 |
Fogas majonézzel | 199 |
Csuka tejfölösen | 200 |
Sült csuka | 200 |
Csuka vagdalékkal | 200 |
Tűzdelt csuka | 201 |
Vagdalt csuka burgonyagaluskával | 201 |
Szálkanélküli hal | 201 |
Töltött csuka | 202 |
Szardellás csuka | 202 |
Csuka zsemlemorzsával | 203 |
Süllő vagy csuka töltve | 203 |
Süllő vajjal | 204 |
Süllő zsemlemorzsával | 204 |
Süllő hidegen | 204 |
Süllő zöldséggel | 204 |
Szardellás süllő | 205 |
Mártásos hal | 205 |
Hal marinírozva | 205 |
Majonéz | 206 |
Borshal (ancsovis) | 206 |
Angolna | 206 |
Borshal sülve | 206 |
Angolna mártással | 207 |
Angolna gombával | 207 |
Hallé | 208 |
Lazac olajjal | 208 |
Tőkehal rántva | 208 |
Lazac pácolva | 208 |
Tintahal olajban | 209 |
Tőkehal burgonyával | 209 |
Turbot sülve | 209 |
Majonézes kecsege | 210 |
Tokhal fűszeresen | 210 |
Tokhal párolva | 211 |
Tőkehal vajjal | 211 |
Tőkehal forralva | 211 |
Sült tőkehal | 212 |
Rózsahal | 212 |
Menyhal vörösborban | 212 |
Hering | 213 |
Kúszhal | 213 |
Hal rácosan | 213 |
Fogas majonézzel | 214 |
Süllő majonézzel | 214 |
Tengeri bárdhal | 214 |
Tengeri maklárhal | 215 |
Szardínia portugál módra | 215 |
Branzino | 215 |
Pirított bárdhal | 215 |
Tengeri nyelv sülve | 216 |
Tengeri nyelv | 216 |
Hal-rogout | 216 |
Hal kirántva | 216 |
Rákok | 218 |
Főtt rák | 218 |
Rák ecetben főve | 218 |
Rizottó édesvízi rákkal | 218 |
Ráktöltelék | 219 |
Rákpaprikás | 219 |
Rák mártással | 219 |
Tengeri rák borral | 219 |
Tengeri rák | 220 |
Tengeri rák majonézzel | 220 |
Tengeri rák más módon | 221 |
Békák, csigák, osztriga, hering, szardella | 222 |
Teknősbéka | 222 |
Teknősbékapástétom borjúhúsból és májmaradékokból | 222 |
Zöldséges ragou Viktória-módra | 223 |
Londoni különlegesség | 223 |
Finom vagdalék rákformában | 223 |
Rántott békacomb | 224 |
Becisnált békacomb | 224 |
Marinírozott sóshering | 224 |
Farsangi heringelőétel | 225 |
Farsangi heringkocsonya | 225 |
Csiga zöldséggel | 225 |
Szendvicsek, finom kenyérkék, hideg húsok tea mellé | 227 |
Szendvicsek | 227 |
Hideg tál díszítve | 228 |
Szardellás halkrém | 228 |
Szardellás vaj | 229 |
Osztriga | 229 |
Vadak | 230 |
Hogyan kell a nyulat megnyúzni | 230 |
Nyúl nyárson | 231 |
Vagdalt nyúl | 231 |
Nyúl pác nélkül | 231 |
Nyúlhát | 232 |
Párolt nyúl | 232 |
Nyúlpaprikás | 232 |
Borított nyúl | 233 |
Nyúlgerinc franciásan | 233 |
Nyúl babérral | 233 |
Francia nyúl gombával | 234 |
Fazekas nyúl | 234 |
Nyúlfilet | 235 |
Nyúlfilet á la provencale | 235 |
Nyúlpástétom | 235 |
Nyúl libamájjal | 236 |
Kocsonyázott nyúl | 236 |
Nyúlpástétom borjúhússal | 236 |
Őzpaprikás | 237 |
Őzcomb | 237 |
Sült őzhát | 237 |
Vagdalt őzhát | 237 |
Őzcomb nyárson | 238 |
Őzszeletek spanyolmártással | 238 |
Szarvassült | 239 |
Szarvasfilet borsmártással | 239 |
Szarvasragout | 240 |
Párolt szarvashús | 240 |
Főzelékek | 241 |
Töltöttkáposzta | 241 |
Kolozsvári káposzta | 241 |
Száraz borsó | 242 |
Cukorborsó | 242 |
Szemes zöldborsó | 242 |
Rizi-bizi | 243 |
Tök tejfölösen | 243 |
Tök sülve | 243 |
Töltött tök | 244 |
Tökkáposzta | 244 |
Babfőzelék | 244 |
Zöldbab | 245 |
Paradicsomos zöldbab | 245 |
Babfőzelék fejföllel | 245 |
Zöldbab tejföllel | 246 |
Burgonyafőzelék paradicsommal | 246 |
Magyaros paprikásburgonya | 246 |
Főtt burgonya | 247 |
Paradicsomos burgonya | 247 |
Ecetes burgonya | 247 |
Becsinált burgonya | 248 |
Babéros savanyú burgonya | 248 |
Rántott burgonya | 248 |
Mártások | 249 |
Vörösrépamártás | 249 |
Fokhagymamártás | 249 |
Köménymagosmártás | 249 |
Szardellamártás | 249 |
Citrommártás | 250 |
Kapormártás | 250 |
Angol rumosmártás | 250 |
Sóskamártás | 250 |
Birskörte- vagy almamártás | 251 |
Vöröshagymamártás | 251 |
Káprimártás | 251 |
Remoulade-mártás | 251 |
Májmártás | 252 |
Sárgarépamártás | 252 |
Gombamártás | 252 |
Spanyolmártás | 252 |
Tormamártás zsemlével | 253 |
Ecetes torma | 253 |
Paradicsommártás | 253 |
Bormártás | 254 |
Tejfölös uborkamártás | 254 |
Saláták | 255 |
Fejessaláta | 255 |
Fejessaláta tejföllel | 255 |
Reszelt burgonyasaláta | 255 |
Burgonyasaláta | 255 |
Olaszsaláta | 256 |
Káposztasaláta | 256 |
Vegyes saláta | 257 |
Fokhagymás uborkasaláta | 257 |
Francia fejessaláta | 257 |
Zöldségsaláta | 258 |
Zellersaláta | 258 |
Szardellasaláta | 258 |
Tésztafélék | 260 |
Metélt tészta | 260 |
Magyaros túróscsusza | 260 |
Sajtostészta | 261 |
Mákoscsík | 261 |
Káposztástészta | 261 |
Sonkástészta | 261 |
Berakott csík | 262 |
Tojásosgaluska | 262 |
Tarhonya mellékételnek | 262 |
Szilvástészta | 263 |
Heröce | 263 |
Barátfüle baracklekvárral | 263 |
Sajtosmakaróni | 264 |
Rizskásás ételek | 265 |
Marhahúsleves rizzsel | 265 |
Böjtösleves rizzsel | 266 |
Rizskása marhahúsal, magyarosan | 266 |
Magyaros rizs disznóhússal | 266 |
Plinf magyarosan | 266 |
A vendéglátás és egyéb ünnepi alkalmak | 267 |
Egyszerű tea-uzsonna | 270 |
Gazdagabb tea-uzsonna | 271 |
Nyári, elegáns teauzsonna | 271 |
Kávé- vagy csokoládéuzsonna | 271 |
Ebédek | 272 |
Egyszerű vendégebéd | 272 |
Más egyszerű vendégebéd | 272 |
Elegáns vendégebéd | 272 |
Más elegáns ebéd | 272 |
Nagy díszebéd | 272 |
Vacsorák | 273 |
Finom vendégvacsora | 273 |
Más vendégvacsora | 273 |
Díszvacsora (eljegyzésre, lakodalomra stb.) | 273 |
Más díszvacsora | 273 |
Teás hideg vacsora | 274 |
Gazdagabb teás vacsora | 274 |
Gazdag büfé házibálokra vagy más hasonló alkalmakra | 274 |
Ünnepi menük | 274 |
Karácsonyesti finom vacsora | 274 |
Egyszerűbb vacsora | 275 |
Egész olcsó karácsonyesti vacsora | 275 |
Ebéd karácsony első napján | 275 |
Ebéd karácsony másodnapján | 275 |
Szilveszteri vacsora | 275 |
Újévi ebéd | 275 |
Nagypénteki ebéd | 276 |
Nagyszombati ebéd | 276 |
Nagyszombati esti vacsora | 276 |
Ebéd húsvét vasárnapján | 276 |
Ebéd húsvéthétfőn | 276 |
Ebéd pünkösd vasárnapján | 276 |
Ebéd pünkösd hétfőjére | 276 |
Néhány jó böjti étel | 277 |
Nemzeti eledelek | 277 |
Valódi olasz spagetti paradicsomlében | 277 |
(Spagetti al sugo) | 277 |
Spagetti vajjal | 278 |
Angol plum-pudding | 278 |
Angolos sült húsok | 279 |
Spanyol "repa-vieja" | 279 |
"Arroz-catalán" | 280 |
Német mákos-béles | 280 |
Torták | 281 |
Általános tanácsok a torták készítéséhez | 281 |
Habtöltelékek | 281 |
Puncstorta | 282 |
Homoktorta | 283 |
Erzsébet-torta | 283 |
Napoleon-torta | 283 |
Burgonyatorta | 284 |
Diótorta | 284 |
Dobostorta | 284 |
Dobostorta más módon | 285 |
Kavart linzitorta | 285 |
Linzitorta | 285 |
Sachertorta | 286 |
Diós- és mandulástorta | 286 |
Dióstorta töltve | 287 |
Csokoládétorta | 287 |
Pörkölt torta | 287 |
Mogyorótorta | 288 |
Mandulatorta | 288 |
Citromtorta | 288 |
Narancstorta | 288 |
Sütemények | 289 |
Bíbornokcsók | 289 |
Habcsókocskák | 289 |
Hólabdák | 289 |
Boszorkánypogácsa | 290 |
Citromrudacskák | 290 |
Narancsrudacskák | 290 |
Mandulás linzi sütemény | 291 |
Vaníliás ívek | 291 |
Gyümölcskenyér | 291 |
Epermarcipán | 292 |
Marcipán | 292 |
Königsbergi marcipán | 293 |
Diósszeletek | 293 |
Gyümölcsrudacskák | 293 |
Ánizsszeletek | 294 |
Mince-pies | 294 |
Vajasszeletek | 294 |
Habtekercs | 295 |
Teasütemények | 296 |
Fűszeres teasütemény | 296 |
Orosz teakifli | 296 |
Deákkenyér | 296 |
Komiszkenyér | 297 |
Püspökkenyér | 297 |
Teasütemény | 297 |
Sós rudacskák | 298 |
Mandulás rudacskák | 298 |
Finom teakeksz | 298 |
Bismarck-cakes | 299 |
Angol cakes | 299 |
Mézeskalács | 299 |
Teasütemény karácsonyfára | 299 |
Felfújtak és pudingok | 300 |
Narancsfelfújt | 300 |
Almafelfújt | 300 |
Tejfölös felfújt | 300 |
Kávéfelfújt | 301 |
Gőzben főtt rizsfelfújt | 301 |
Rizsfelfújt édes mártással | 301 |
Rizsfelfújt almatöltelékkel | 301 |
Rizsfelfújt őszi-vagy sárgabarackkal | 302 |
Almapuding | 302 |
Piskótapuding rummal | 302 |
Datolyapuding | 303 |
Gyümölcspuding | 303 |
Habpuding | 303 |
Palacsintafélék, fánkok, zsírban sült tészták, lepények és élesztős tészták | 304 |
Palacsinta | 304 |
Húsos palacsinta | 304 |
Finom almáslepény | 304 |
Almáslepény tojás nélkül | 305 |
Kürtősfánk | 305 |
Kitoló fánk | 305 |
Bécsi fánk | 306 |
Almafánk | 306 |
Tejesfánk | 306 |
Csöröge | 307 |
Krémespite vaníliával | 307 |
Hideg élesztős tészta | 308 |
Húsvéti kalácsok | 308 |
Finom mákos- és dióspatkók | 308 |
Vajaskifli kávéhoz | 309 |
Farsangi fánk | 310 |
Egytál-ételek | 310 |
Bolgár karfiol | 310 |
Bohém leves | 311 |
Bácsalmási tarhonya | 311 |
Sajtos szelet pürével | 311 |
Rakott szalonna | 312 |
Francia galuska | 312 |
Pásztor-bab | 312 |
Katalin-ragout | 312 |
Nyelv-rizotto | 313 |
Diétás-egytál | 313 |
Hortobágyi rakott pörkölt | 313 |
Hús-torta | 314 |
Olasz paradicsom | 314 |
Debreceni karalábé | 315 |
Sonkás táska | 315 |
Hal-fánk | 315 |
Gesztenyés lepény | 316 |
Töltött paprika párizsi módra | 316 |
Alföldi egyveleg | 316 |