1.056.329

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

PulykaTrend 2016/01

A Gallicoop gasztromagazinja

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Marquard Media Magyarország Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 66 oldal
Sorozatcím: PulykaTrend
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 19 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előétel
6 HÍREK
Érdekességek a világ minden tájáról: kulinária, egészséges
életmód és korszerű táplálkozás.
14 A PULYKA NAGY NAPJA
Létezik egy ünnep, melynek főszereplője a pulyka, olyannyira, hogy Turkey-Day-ként (pulykanap), T-Day-ként is
emlegetik. A hálaadás az Egyesült Államokban
és Kanadában a karácsonyi szezon nyitánya.
20 HÚSFOGYASZTÁSUNK TÖRTÉNETE
Hogyan vált az eredetileg rovarvadászként tartott
pulyka a magyarok nagy kedvencévé? Mitől fordult át
a szürke marha népszerűsége, és hogyan taszították le
a trónról a sertéseket a szárnyasok?
22 ÍZVARÁZSLÓK
A pulyka minden fűszert „szeret". Fokhagymával
tűzdelve, curryvel, kókusszal bevonva, mentaszósszal
leöntve, szalonnazsírral locsolva, oregánóval „olaszosítva" egyformán alkalmazkodó alapanyag.
24 HASONLÓT A HASONLÓHOZ
Igen, a bor és az étel ideális találkozása olyan, mint
az a szerelem, ahol hasonló tulajdonságaik vonzzák
egymáshoz a nőt és a férfit.
26 JÓ ÉTELHEZ IDŐ KELL
Nem kell ínyencnek lenni ahhoz, hogy a vákuumban
főzött étel intenzív íz- és színélménye szuvidhívőt
csináljon az emberből, még ha a főzési idő
a sokszorosára is nő.
38 A GALLICOOP TÖRTÉNETE
Pulykakolbász- és sonkafélék, felvágottak és májasok,
főtt-füstölt és panírozott áruk, párizsik és virslik: a cég sikerének alapját biztonságos, jó minőségű termékek jelentik.
32 VADÁSZAT A VÖRÖSNYAKÚRA
Vadpulykára vadászni módszeres és körülményes
kaland, állományuk erősen megritkult az őshazában.
36 PIACRÓL VAGY HIPERMARKETBŐL?
Melyik árut tartja hitelesebbnek, biztonságosabbnak: a
hentestől kért, csomagolatlan, vagy az előre csomagolt,
tálcás, fóliázott baromfit?
38 ÍZEKBEN UTAZNAK
Tanulhatunk főzni velencei grófnőtől, kínai nagymamától, kubai háziasszonytól - hódít a gasztroturizmus.
42 VISSZA A GYÖKEREKHEZ
A Gallicoopnál mini ökoszisztéma és biogázüzem
gondoskodik róla, hogy a cég működése a legkevésbé
terhelje a környezetet.
44 BŐSÉGBEN, EGÉSZSÉGBEN
Egy bőségesebb és egy kímélő karácsonyi menüt ajánlunk. De bármelyiket is tálalja fel, biztos, hogy könnyű gyomorral indulhatnak neki a másnapi rokonlátogatásnak.
52 10 VARIÁCIÓ COMBRA
Aki jobban szereti a szárnyasok szaftos combját a száraz mellehúsánál, azt biztos nem kell sokáig győzködnünk, miért tökéletes választás a pulykacomb.
60 GYEREKJÁTÉK A FŐZÉS
Vajon a 21. században mennyire jellemző, hogy a szülők
főzni tanítják gyermeküket? Hiszen már ők maguk is alig
forgolódnak a konyhában.
64 RECEPTEK APRÓ SÉFEKNEK
Ezeket az ételeket készíteni és enni is szeretni fogják
a gyerekek. A receptek egyszerűek, minimális szülői
segítség is elég hozzá.
Hidegtál
66 SZENDVICS DELUXE
Ha unja már a szokásos szendvicset - két szelet kenyér között felvágott, sajt, paprika -, itt egy felturbózott változat.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem