1.062.486

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Máj- és epebetegségek, étrendi kezelésük

Kiváltó okok, tünetek, megelőzési és kezelési lehetőségek/Receptek, főzési fortélyok, táblázatok

Szerző
Budapest
Kiadó: Golden Book Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 19 cm
ISBN: 963-8232-87-0
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákat, illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Az emberi máj hatalmas, mintegy másfél kg súlyt kitevő mirigyes szerv, amelyben az ember anyagcsere-folyamatainak jelentős része zajlik. Hozzácsatlakoznak az epevezetékek és az epehólyag, amely a máj által termelt váladékot, az epét, a vékonybél felsőszakaszába üríti, ezzel járulva hozzá a bélben az emésztés
folyamatához.
Jelen könyv bemutatja a máj és epehólyag felépítését, normális és kóros működését,
a cukor-, zsír-, fehérje-anyagcserét, olvashatunk a máj biotranszformációs működéséről is, s ezt követik a leggyakoribb máj- és epebetegségek tünetei, okai, a betegség kiderítését szolgáló különböző laboratóriumi próbák, majd a megelőzési és
kezelési lehetőségek. A dietetikus által összeállított részben kiviláglik, hogy noha a májsejtek hihetetlen
mértékben képesek regenerálódni (megújulni, újraképződni), mégis ha a máj megbetegszik, a feladatait egy idő után már nem tudja maradéktalanul ellátni. A gyógyszeres kezelést kiegészítő diéta megakadályozza a beteg állapotának a... Tovább

Fülszöveg


Az emberi máj hatalmas, mintegy másfél kg súlyt kitevő mirigyes szerv, amelyben az ember anyagcsere-folyamatainak jelentős része zajlik. Hozzácsatlakoznak az epevezetékek és az epehólyag, amely a máj által termelt váladékot, az epét, a vékonybél felsőszakaszába üríti, ezzel járulva hozzá a bélben az emésztés
folyamatához.
Jelen könyv bemutatja a máj és epehólyag felépítését, normális és kóros működését,
a cukor-, zsír-, fehérje-anyagcserét, olvashatunk a máj biotranszformációs működéséről is, s ezt követik a leggyakoribb máj- és epebetegségek tünetei, okai, a betegség kiderítését szolgáló különböző laboratóriumi próbák, majd a megelőzési és
kezelési lehetőségek. A dietetikus által összeállított részben kiviláglik, hogy noha a májsejtek hihetetlen
mértékben képesek regenerálódni (megújulni, újraképződni), mégis ha a máj megbetegszik, a feladatait egy idő után már nem tudja maradéktalanul ellátni. A gyógyszeres kezelést kiegészítő diéta megakadályozza a beteg állapotának a romlását.
Választ kaphatunk arra, hogy milyen étrenddel, milyen fűszerezéssel, milyen konyhatechnológiai eljárásokkal segíthetünk a betegeken a következő kórképekben.-
akut és krónikus hepatitisz, alkohol okozta májbetegségek (zsírmáj, alkoholos hepatitisz, májzsugor, hasi vizenyő, nyelőcső-visszeresség, májelégtelenség), Wilson-
kór, epehólyag-gyulladás, epeköves roham és epeműtét utáni állapot. A receptgyűjteményt nemcsak a betegek hasznosíthatják, de a család minden tagja egészségének is jót tesz hosszú távon. Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem